• Logeeradres 4 (Bolsward/Boalsert)

9 sierpnia, Holandia ⋅ 🌬 23 °C

Naar Bolsward toe heb ik weer schuin tegenwind en het is iets harder gaan waaien, dus dat is pech. Als ik arriveer zoek ik eerst de fontein op, en op weg erheen maak ik een paar foto's. Bij de fontein is een fotoshoot met een meisje in een soort van prinsessenjurk en een wit! paard. De fontein staat weer op de foto, dus kan ik verder. In een cafetaria kan ik een stempel voor mijn kaart halen en dan neem ik een ijsje, ik ben er nou toch, dus waarom niet... 😎

Daarna fiets ik naar de Poiesz, koop een salade, blikje cola en wat brood en fiets dan door naar mijn logeeradres. Ik word hartelijk ontvangen door de heer des huizes en hij zegt dat ik maar door moet lopen naar de kamer, want daar is Tineke (de gastvrouw). Tineke blijkt iets te mankeren en ligt in een ligstoel in de kamer met een lief klein, maar fel blaffend hondje erbij.

We praten gezellig en dan vraag ik toch maar of ik mag vragen wat ze heeft. Ze vertelt dat ze Parkinsonisme heeft. Nou, ik heb gehoord van de ziekte van Parkinson, maar niet van Parkinsonisme. Ze wijst me een tijdschrift aan en zegt dat ik er een interview in kan vinden met haar. Dan weet ik precies wat het is.

De gastheer wijst me vervolgens de weg naar boven en hij sjouwt zelfs een paar tassen voor me. Ik ontmoet de andere gasten (nog 4!) en daarna ga ik eerst maar douchen.

Daarna lees ik het artikel. Zie foto's.
    Czytaj więcej