FindPenguins

Сначала новые
ОбзорКалендарьФотографии

Op naar Lugo ❌ Ravenna ✅

27 июля 2023 г., Италия ⋅ ☀️ 30 °C

Met kleine stapjes ga ik richting Rome. 4 augustus is het streven. Ik kan nu de etappes (volledig) volgen uit het boekje. Dit houdt in dat ik rond de 60/70 km per dag fiets. Met de warmte en de Apennijnen in het vooruitzicht, een prima aantal.

Ferrara laat ik achter mij. Een fietsvriendelijke stad, die daarnaast ook erg gezellig is. Gisteren een wandeling gemaakt en wat foto’s geschoten.

Vandaag ga ik naar Lugo, 69 kilometer fietsen.

Ik ben overgehaald door mama (Femke) om iets verder te fietsen, aangezien Lugo er op het moment wat triestig uitziet en omdat hier weinig te beleven is. Ravenna is daarentegen een stad met veel vertier. Op naar Ravenna, maar eerst genieten van m’n lunch 🍝

Lisa Kommerij

ПутешественникHey Ravenna, daar ben ik nog met jullie geweest mee op vakantie! 🇮🇹🏖️🍕

Tartaruga no limits

ПутешественникFerrara....no Ravenna

07.01.2025ОтветитьПереводить
    9 лайков

Jelle naar Rome ©

28 июля 2023 г., Италия ⋅ ⛅ 27 °C

Vorige jaar ben ik naar Berlijn gefietst. Halverwege de reis kreeg ik een bericht van Max met een afspeellijst op spotify. Deze afspeellijst heeft hij zelf gemaakt en ik dacht dat het was voor onderweg; liedjes luisteren terwijl je fietst. Terwijl ik de lijst aan het beluisteren was, kwam ik erachter dat het ongelofelijke k** nummers waren 😂 Toen ik de afspeellijst ging bekijken stuitte ik op wat anders.

Deze fietsreis heb ik een nieuwe afspeellijst ontvangen, genaamd: Jelle naar Rome ©

Hierbij de links van de lijsten. Voor de niet spotifygebruikers heb ik er ook foto’s van gemaakt. Enjoy🎵

Jelle naar Berlijn

Jelle naar Rome

“Once you go happy cycling, you never stop cycling”

Lyt Pos

Путешественникhaha, zo leuk bedacht 😂

Femke Post

ПутешественникGeweldig gedaan Max wat een energie en tijd is daarin gaan zitten 😂 hele maffe nummers zitten ertussen 🤪

Martha Bos

ПутешественникWat een ontzettend aardige aanmoediging!

Еще 3 комментария
    10 лайков

Cesenático E il mare

30 июля 2023 г., Италия ⋅ ☀️ 29 °C

Na 19 dagen fietsen was het tijd om even uit te rusten. Waar kan dit beter dan aan de kust van het plaatsje Cesenático. De plek is mede bekend door de grote wielrenner Pantani; hier is zijn rustplaats.

Vandaag fiets ik richting Ponte Messa. Onderweg kom ik langs San Marino. Eenmaal op de grens van Italië en de dwergstaat, heb ik er voor gekozen om door te fietsen. Het was warm en mijn drinkflessen waren leeg. Ook moest ik hiervoor extra klimmen; helaas geen San Marino voor mij. Hans zegt in het boekje dat het een echte ‘toerist trap’ is, dus het zal er druk wezen.

De warmte is killing. Door de bossen voelt het wat koeler aan, maar fiets je door zand en stenen. De vliegen vinden het wel leuk als ik langskom razen. Ze razen vrolijk met mij mee..

Eenmaal aangekomen in Ponte Messa wil ik een hotel zoeken. Wat blijkt? Is niks.
    Dichtstbijzijnd: Pennabilli, op 2,4 km afstand. Ik denk dat valt wel mee, dat is niet zover. Alleen is het 500 meter omhoog🏔️

Ik heb nog niet zulke stijle heuvels gehad. Het was de fiets omhoog duwen 🧗‍♂️🚲

Wel is er heel leuk nieuws. Er is op dit moment een bierfestival gaande afsluitend met een concert. Saluti! 🍻

Femke Post

Путешественник👏 de wauw, na deze bergetappe maar bijkomen in de jacuzzi met de welverdiende biertjes. Nog een paar honderd kilometer Jelle en je staat in de Trevifontein 🍻

Lisa Kommerij

ПутешественникGoed bezig Jelle!! Ben erg benieuwd naar foto’s van het bierfestival 🍻🍻

Paul Visser

ПутешественникLekker verfrissend zo'n bierfestival!

Еще 4 комментария

Pennabilli

30 июля 2023 г., Италия ⋅ 🌙 22 °C

Het bierfestival was gezellig. Verschillende biertjes geprobeerd, maar natuurlijk niet te gek; anders kom ik de heuvels niet op de dag erna. Vandaag een zware Etappe voor de boeg: Appennnino Tosca-Romagnolo. De Valico di Vianággio (983 m) ga ik beklimmen. Ik start vroeg en hoop rond 11 uur op de top een bakje koffie te nuttigen.
    Stijgingspercentages vallen enigszins mee: 200 m 9% - de rest is 4-6% afwisselend.

Ciao!

ПутешественникGo for it Jelle

Путешественник💪🙏

31.07.2023Ответить
    Femke Post

ПутешественникGoed gedaan Jelle dit was een erg venijnige klim en dat in die warmte heel knap wat een conditie en kuiten zul je intussen hebben 👏💕

Femke Post

ПутешественникTrouwens gezellige foto’s van het bierfestival 🥳

8 лайков

Top Jelle je gaat het redden voor 4 augustus. [Dorine]

En inderdaad, doe rustig aan met dit weer 🥵 [Dorine]

Assisi

1 августа 2023 г., Италия ⋅ ☁️ 31 °C

Wat een prachtige stad om te zien. Nu naar boven lopen 🚶

Emiel Post

ПутешественникEchte Wezeper! Oog voor goed straatwerk.

Jelle Post

ПутешественникWant straten kunnen ze hier niet! Wat een wegen 😂 Misschien een leuk project voor Wezep: Straten in Italië.

01.08.2023ОтветитьПереводить

Veel plezier met de nieuwe reis [Monique]

10 лайков

Chiese

1 августа 2023 г., Италия ⋅ ☁️ 26 °C

Basilica - Cattedrale -Chiesa

Het is nogal ingewikkeld, want wanneer krijgt een kerk een bepaalde titel. Ik heb even wat onderzoek gedaan en het komt eigenlijk neer op het volgende:

Een basiliek is in de Rooms-Katholieke Kerk een kerkgebouw met een bijzondere status. Alleen de paus bepaalt welke kerken basiliek mogen heten.
    De Sint - Franciscusbasiliek (Basilica di San Francesco d'Assisi) draagt de titel 'pauselijke basiliek'. Deze is te zien op de foto.

Een kerk moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om de titel basiliek te krijgen: Ze moet oud zijn, bijzonder mooi zijn, als bedevaartplaats gelden, grote devotie voor een of meerdere heiligen kennen.

Nu heb je in Assisi ook een kathedraal. Een kathedraal is echter een zetelkerk van een bisschop. Niet alle basilieken zijn kathedralen en niet alle kathedralen zijn basilieken.

In de bijlage heb ik wat foto’s geschoten van kerken, basilieken of Kathedralen uit de stad Assisi en de plaats Città di Castello.

Het pronkstuk is toch de foto waarmee ik begin: Basilica di San Francesco d'Assisi. Prachtig. Ook zeker de weg die je bewandelt om er te komen.

Lyt Pos

ПутешественникGoed verhaal meester Jelle 😊

Femke Post

ПутешественникWat een prachtige kerken en mooi college! Wat heb je al ontzettend veel gezien en dan moet Rome nog komen 👏

02.08.2023ОтветитьПереводить
    Jelle Post

ПутешественникPaus Johannes Paulus II verleende op 18 oktober 1999, bij het 600-jarig bestaan, de eretitel van basiliek aan de Peperbus in Zwolle.

02.08.2023ОтветитьПереводить
    Еще 2 комментария
    7 лайков

Throwback Thursday

2 августа 2023 г., Италия ⋅ ☀️ 28 °C

Foto: Op een fietsje ergens in het buitenland (moeder vult wel aan).

Nooit gedacht dat ik een reis zou ondernemen naar Rome op de fiets. Vorig jaar naar Berlijn was bijzonder en nieuw, maar dit is een andere ervaring. Als je alleen naar Rome fietst ben je langer van huis en langer op jezelf aangewezen. Ook is de route diverser en zwaarder.

De Alpen en Apennijnen waren/zijn geen pretje. Hoewel de omgeving heel veel goed maakt. Eenmaal aan een top kijk je neer op het prachtige dal of de bergen in de verte. Je ziet dat de natuur adembenemend mooi is. Het doet mij denken aan kunst uit de Romantiek: De mens is nietig tegenover de overweldigende natuur.

The Why

Vorige week was ik in Cesenatico. In de avond was ik een drankje aan het doen ik een surftent en opeens kwam de café-eigenaar naar mij toegelopen: ‘ I heard that you cycle from the Netherlands to Rome’, ‘You're crazy!’. ‘Show me your bike’, grapte hij. Na het babbelen over de reis vroeg hij aan mij: ‘But Why?’. Toen hij die vraag stelde wist ik geen antwoord te geven. De dagen die volgde heb ik erover nagedacht.

Het avontuur? De uitdaging? Wanderlust? De reis doet mij soms denken aan de film Forrest Gump. Op een gegeven moment gaat Forrest rennen en stopt hij niet meer met rennen. Het wordt wereldnieuws en een interviewer vraagt aan hem: ‘Sir, why are you running? Waarop Forrest zegt: ‘I just felt like running’. En dat gevoel overheerst bij mij ook weleens, gewoon fietsen.

Morgen mijn laatste etappe naar Roma. Ik heb er zin in!

Mitchel Dijkhof

ПутешественникTrots op je vriend!

ПутешественникTopper!

ПутешественникWat een mooie bepeinzing Jelle en idd gewoon doen 🤔

Еще 8 комментариев

Finalmente: Roma 🏛️🇮🇹

4 августа 2023 г., Ватикан ⋅ ⛅ 31 °C

Officieel Vaticaanstad 🇻🇦

ПутешественникWoehoeeee lekker Jel!! Echt super knap gedaan🥳🥳

Martha Bos

ПутешественникGoed gedaan Jelle. Wat ben je een mooi ervaring rijker! Van harte Gefeliciteerd! Het was heel leuk om je te volgen. Een goede thuisreis gewenst van Henk en Martha 🚲🪽💥

Eef Post

ПутешественникGeweldig jelle heel knap gedaan

Еще 11 комментариев
    8 лайков

Grazie a tutti

4 августа 2023 г., Италия ⋅ ⛅ 20 °C

De reis zit erop. Nu ga ik genieten van Rome samen met Rebecca, Elise en Nathan.

Ik wil iedereen bedanken voor de lieve woorden en aanmoedigingen die ik heb ontvangen tijdens mijn reis. Het was voor mij een steun in de rug. Zeker na een zware tocht is het fijn om zulke berichten te lezen.

Arrivederci 🇮🇹🚴‍♂️

(En misschien tot volgend jaar)

Evelien Post

ПутешественникGeniet met elkaar van het mooie Rome😊

05.08.2023ОтветитьПереводить

ПутешественникPrachtig foto’s en Jelle weer zonder baard 😊 fijne dagen nog 💕

06.08.2023ОтветитьПереводить
    Martha Bos

ПутешественникPrachtige foto's van mooie, lieve mensen. Geniet Ze, Samen!

06.08.2023ОтветитьПереводить
    Еще 3 комментария