• Los Angeles - day 1

15.–16. sep. 2024, Forenede Stater ⋅ ⛅ 18 °C

Dzisiejszego dnia w planach było przejście przez słynne 'Walk of Fame', obejrzenie od środka Kodak Theater oraz doświadczenie bogactwa i przepychu na Rodeo Drive oraz szerzej w Beverly Hills. Z samego rana udaliśmy się do Kodak Theater aby zobaczyć gdzie jest rozkładany czerwony dywan oraz poczuć się jak gwiazdy na rozdaniu OSCARÓW 😄 Przeszliśmy się po słynnych schodach (niestety nie zdążyli dla nas z dywanem ehhh) by następnie ruszyć w stronę 'Walk of Fame' pooglądać nazwiska gwiazd na ulicy. Jest ich tak dużo, że e aż trudno je wymienić. Potem udaliśmy się w drogę na słynne Rodeo Drive by zobaczyć na własne oczy czym się je bogactwo. Skończyło się tylko na przejściu z góry w dół... nas biednych Polaczków nie stać na cokolwiek tam. Obeszliśmy się smakiem (chociaż przepraszam, kawa była 😀... nieopodal Rodeo Drive). Kolejnym punktem był objazd po uliczkach Beverly Hills aby podpatrzeć jak mieszkają gwiazdy. Niestety ich domy są obwarowane ze wszystkich stron jak fortece ale jechaliśmy koło byłego domu Madonny oraz Franka Sinatry 😀 Wieczorem jeszcze wcisnęliśmy krótki spacer po Hollywood Highlands. A i spotkała nas bardzo miła niespodzianka, trafiliśmy w Il Capitan na premierę "Agatha all Along" z Kathryn Hanh. Pierwszy raz zobaczyliśmy gwiazdę Hollywood z bliska spacerującą pomiędzy fotoreporterami po czerwonym dywanie 😀 I tym miłym akcentem zakończyliśmy dzień w mieście aniołów.Læs mere