• West Amerika

West Amerika

Lets make dreams come true Read more
  • Trip start
    March 31, 2023
  • San Francisco dag 1

April 1, 2023 in the United States ⋅ ☀️ 14 °C

Zaterdag hebben San Francisco (SF) onveilig gemaakt. Via de Lombardstreet, de kronkelweg van SF zijn we doorgelopen naar Union Square. Dit was een flinke afstand. We zijn ook nog door Chinatown gekomen. Leuk om alle culturen en verschillende wegen te zien. Wat is Nederland toch een plat land!
    Daarna zijn we door gewandeld naar het Rincon Park. Hier hebben we aan het water van het uitzicht genoten. Aan het eind van de dag met de Cable car naar Golden State Park. Een groot park met o.a. een waterval. We wilden eigenlijk nog naar de Japanese tea garden in dit park. Hier stond een hele lange rij en vlak daarna waren ze ook gesloten. Als troost hebben we maar een lekkere wrap gegeten.
    Vandaag gaan we de stad verder verkennen op de fiets.

• Golden Gate Bridge

April 2, 2023 in the United States ⋅ ☀️ 13 °C

Vandaag hebben we de Nederlandse cultuur in stand gehouden door een flink eind te fietsen. Zo zijn we over de Golden Gate Bridge gefietst en hebben we een aantal bergen getrotseerd om van het uitzicht te kunnen genieten. Onderweg kwamen we veel verschillende voertuigen tegen. Niet zo bijzonder zal je denken, maar als je foto's ziet denk je er vast anders over. Wij wel in ieder geval 🚒🚁.Read more

• Alcatrez en pier 39

April 3, 2023 in the United States

Optijd uit bed, de boot vertrekt vroeg naar Alcatrez. Een van de beroemdste gevangenissen van de wereld. Indrukwekkend om te zien en horen hoe het er vroeger aan toe ging. Op de terugweg langs de pier gelopen. Hier zijn we in souvenirwinkels geweest en hebben zeeleeuwen gespot.Read more

• Camper ophalen

April 4, 2023 in the United States ⋅ ☀️ 12 °C

De reis gaat nu echt beginnen. Vandaag haalden we de camper op en gingen naar de Walmart. Flinke inkopen gedaan zodat we ook in de camper kunnen koken om het echte kampeer gevoel te ervaren. Daarnaast zijn elke dag hamburgers ook geen goed idee😜.
    We rijden een mooi stuk door de bergen naar onze eerste bestemming. We hadden hier geen bereik, dus mooi vroeg slapen en de volgende ochtend optijd naar Yosemite.

• Yosemite

April 5, 2023 in the United States ⋅ ☀️ 4 °C

Yosemite, de park met verschillende seizoenen in één. Ene moment lopen we in een dikke pak sneeuw en andere moment kunnen we in een shirtje lopen. Helaas door de sneeuw een deel van het park afgesloten. We moesten daardoor ook een andere camping zoeken en hebben we niet alles kunnen bekijken wat op ons lijstje stond. Het park is zo groot. Gelukkig waren er nog veel meer mooie dingen te bekijken.Read more

• Red Rock Canyon National Conservation Ar

April 7, 2023 in the United States ⋅ ☀️ 15 °C

Red Rock Canyon National Conservation Area, een park met een mooie kloof die wordt gevormd door gekleurd zandsteen, rode rotsen en hoge kliffen die tot wel 900meter hoog zijn. We hebben de scenic drive gereden. Deze route gaat dwars door het park waarbij we langs alle bezienswaardigheden kwamen. Op verschillende plekken uitgestapt voor een foto of wandeling. Het mooiste en meest intensief was de Calico tanks wandeling. Hierbij moesten we flink klimmen langs de kliffen. De moeite waard, aan het eind hadden we uitzicht op onze volgende stop Las Vegas.Read more

• Las Vegas 😍

April 8, 2023 in the United States ⋅ ☁️ 25 °C

Na Red Rock Canyon zijn wij doorgereden naar Las Vegas. Dit is natuurlijk het grootste gokparadijs van Amerika. In de enorme hotels met complete winkelcentra, zwembaden, attracties en natuurlijk de casino's raakten we af en toe de weg kwijt. Zo kwamen we elke keer via een andere in- of uitgang bij onze camperplek 'Circus Circus'.
    Zowel overdag als 's avonds is er veel te doen. We vonden het in de avond mooier door alle lampjes en de sfeer op de strip. We hebben o.a. gekeken naar een fontein show met muziek bij Bellagio. Iets verder op stond het Paris Hotel met replica's van o.a. de Eiffeltoren, het Louvre en Arc de Triomphe. Maar ook Hotel New York is gebouwd met Vrijheidsbeeld en Empire State Building en een echte achtbaan om het hotel heen.
    Zo waren er nog veel meer hotels in thema's zoals the Venetian, Caesars Palace en kasteel Excalibur.

• Zion National Park

April 9, 2023 in the United States ⋅ ☀️ 15 °C

We zijn alweer op het volgende park aangekomen. Ineens ging de tijd heel snel. Er was namelijk een uur tijdsverschil met Las Vegas. Gelukkig pakken we dat uurtje later op de route weer terug.
    Zion National Park heeft een groot ravijn met meerdere canyons die door de Virgin River zijn uitgesleten. Er was een scenic drive waar we met shuttle bus gebruik van maakten. Zo kwamen we op meerdere uitzichtpunten en beginpunten van wandelingen. We zijn begonnen met een wandeling op de Grotto Trail. Deze liep langs de normale weg, alleen een stukje hoger waardoor het uitzicht mooier was. Aansluitend de Weeping Rock trail bewandeld. Een steile klim richting een waterval en erg mooi uitzicht. We hebben ook de Lower Emerald Pool Trail gewandeld. Hier kregen we uitzicht op o.a. watervallen. Deze waren groter en een stuk krachtiger dan bij de Weeping Rock Trail. We liepen zo dichtbij dat we er niet droog langs kwamen.Read more

• Capitol Reef National Park

April 10, 2023 in the United States ⋅ ☀️ 19 °C

Van sneeuw op de bergen, naar een half uur later vollop zon en geen sneeuwvlokje te bekennen.

In Capitol Reef hebben we de route Sulphur Creek gewandeld. Een route langs en door de beek. Onderweg kwamen we een paar kleine watervallen tegen. Daarna verder gereden met de camper door het park. Hier kwamen we een aantal mooie uitzichtspunten tegen en hebben we de Cohab Canyon Trail gelopen. Het was warm en de route was vrij pittig. De wandelroutes waren niet zo goed aangegeven dan bij andere parken. We hebben wel kunnen genieten van het uitzicht. Aan het eind van de dag naar RV park Wonderland gereden. Hier hadden we een erg mooie plek, met uitzicht op een weiland waar een koe en kalfje ons gezelschap hielden🐄.Read more

• Arches National Park

April 12, 2023 in the United States ⋅ 🌬 26 °C

Arches staat bekend om de rode rotsen en prachtige bogen. Bij dit park ook met de camper door het park gereden en vervolgens flinke wandelingen om alle pareltjes te bekijken. Bij de Windows Section waren o.a. de Double arch, North window, South window en de Turret arch.

Voor de Delicate arch moesten we een flink stijle wandeling afleggen. Het was warm, maar gelukkig ook bewolkt. Dit maakte het wandelen aangenamer. Het uitzicht was zeker de moeite waard!

Onderweg naar Arches kwamen we door het dorpje Hanksville, hier stond kunst en cultuur centraal. Hier hebben we ook nog een aantal fotootjes geschoten, even totaal iets anders dan alle nationale parken😁.

• Durango

April 15, 2023 in the United States ⋅ ☀️ 3 °C

We zijn een paar dagen in Durango geweest. Een plaats dat bekend staat om het historisch centrum. Hier is veel te zien in het Western thema. We hebben o.a. de Main Avenue bezocht.
    De dag daarna hebben we een rit gemaakt in een historische stoomlocomotief. Deze rit tussen Durango en de Cascade Canyon komt langs de Animas River en de San Juan Mountains. We reden op sommige plekken echt strak langs de bergen en op andere momenten keken we diep de rivier in. Fantastisch om mee te maken🤩.
    Bij Cascade Canyon zouden we een uurtje uit de trein kunnen om de omgeving te bekijken. Dat uurtje werd iets langer; locomotief kapot. We kwamen niet meer vooruit. Roy heeft nog geprobeerd de locomotief aan te duwen, maar hij had helaas net te weinig kracht🦸😜. Er zat niks anders op dan wachten op een andere trein. (Zijn we een keer niet met de NS, rijden de treinen alsnog niet optijd😅). Samantha genoot tijdens het wachten van warme chocolademelk en Roy natuurlijk van een halve liter cola. Weer een hele ervaring!

• Tucson

April 18, 2023 in the United States ⋅ ☀️ 29 °C

Afgelopen dagen waren we in Tucson. We hadden een camping met zwembad. Daar hebben we natuurlijk gebruik van gemaakt.

Zondag hebben we de stad verkend. Het was erg rustig voor zo'n grote stad. Veel winkels en restaurants zaten dicht op zondag. Prima voor ons, konden we lekker rustig langs de bezienswaardigheden zoals Pima county courthouse, Sint Augustine cathedral en door Barrio Historic District wandelen.

Maandag hebben we Pima Air & Space Museum bezocht. Dit is een groot vliegtuigkerkhof met vliegtuigen, helicopters en bommenwerpers van over de hele wereld. Daarnaast ook een aantal legervoertuigen gespot.

Dinsdag zijn we naar Saguaro National Park geweest. Een park vol met reuzen cactussen. Hier hebben we een wandeling gedaan op de King Canyon.

• Yuma Territorial Prison State Historic P

April 19, 2023 in the United States ⋅ ☁️ 28 °C

Boven de Colorado rivier staat op een steile kaap de Yuma Territorial Prison. Een oude gevangenis waar gevangenen tussen 1876 en 1909 leefden. Niet zo groot als Alcatraz maar ook zeker indrukwekkend om gezien te hebben. Kleine cellen waar ze met 6 personen in zaten. De jongste was slechts 14 jaar. We konden ook een kijkje nemen in de 'dark cel' indrukwekkend om hier in te kunnen staan.

Daarna nog naar Pivot Point Plaza geweest. Op dit plein reed de eerste trein ooit Arizona binnen. Aansluitend een wandeling gemaakt in het Gateway park.

• San Diego

April 21, 2023 in the United States

De twee dagen in San Diego vlogen voorbij. We zijn donderdag eerst naar Old Town San Diego State Historic Park geweest. Het is veelal gericht op de Mexicaanse tijden daar. Er zijn veel Mexicaanse restaurant en souvenir winkeltjes. Een gezellige toeristische wijk met ouderwetse gebouwen.
    In de middag naar Balboa park. Dit is een heel groot culturele stadspark met veel musea, tuinen, vijvers en fonteinen.

Vrijdag zijn we naar Mission boulevard geweest, dit lag aan het strand en haven van San Diego. In de middag hebben we een boot excursie gedaan. We gingen walvissen, haaien en dolfijnen spotten. Erg gaaf!!

• Los Angeles - Hollywood

April 23, 2023 in the United States ⋅ ☀️ 23 °C

Onze volgende stop: Los Angeles. Dan moeten we natuurlijk ook naar de beroemdste wijk van Los Angeles: Hollywood! Hier hebben we het Hollywood Sign bekeken en natuurlijk op de boulevard geshopt.
    Daarnaast zijn we ook naar Universal Studios geweest. Een super groot park met attracties in film thema's en oude filmstudio's.

• Pismo beach en San Simeon

April 25, 2023 in the United States ⋅ ⛅ 17 °C

We hebben een mooie route via Highway 1 langs de kust erop zitten. Lekker uitwaaien op Pismo Beach, Moonstone Beach en San Simeon. Bij San Simeon reden we zo dichtbij de zee dat we de zeeolifanten al vanuit de camper zagen. Eenmaal bij Piedras Blancas aangekomen lagen de stranden vol met de zeeolifanten.Read more

• Santa Cruz

April 27, 2023 in the United States ⋅ ☀️ 19 °C

Onderweg richting Santa Cruz hebben we een tussenstop gemaakt in het park Nisene Marks. Even de benen strekken tussen de grote sequoia bomen.

In Santa Cruz hebben we Mystery Spot bezocht. De Mystery Spot is een zwaartekrachtafwijking. Het is een cirkelvormig effectgebied met een diameter van ongeveer 46 meter. De Mystery Spot werd in 1939 ontdekt door een groep landmeters en in 1940 voor het publiek geopend. Sommigen speculeren dat kegels van metaal in het geheim hierheen zijn gebracht en in onze aarde zijn begraven als geleidingssystemen voor hun ruimtevaartuigen. Sommigen denken dat het in feite het ruimtevaartuig zelf is dat diep in de grond is begraven. Andere theorieën zijn onder meer kooldioxide dat vanuit de aarde doordringt, een gat in de ozonlaag, een magma-vortex, de hoogste diëlektrische biokosmische straling die waar ook ter wereld bekend is, en radiesthesie. Wat de oorzaak ook is, het blijft een mysterie.
    Wij vonden het erg leuk om het gezien en ervaren te hebben.

Daarnaast ook heerlijk naar Santa Cruz beach geweest. Aan het strand ligt Boardwalk, een attractiepark en vele eet en drinktentjes. Hier hebben we natuurlijk van de zon genoten.

• Terugreis

April 30, 2023 in the Netherlands ⋅ ☀️ 16 °C

Aan alles komt een eind, zo ook onze reis.
    Wat was het een fantastische vakantie!🤩 Heel anders dan andere vakanties. We hebben super genoten en vinden het erg leuk dat jullie onze reis gevolgd hebben. Ook weer fijn om thuis te komen, vooral als de boel versierd is met slingers, ballonnen en bloemen! Een erg leuke verassing!!🥰Read more

Trip end
    April 30, 2023