• Annegreet Bos
aug. 2019 – jan. 2020

Semester in Peru

Een 165-daags avontuur van Annegreet Meer informatie
  • Hike naar Marcahuasi (1/2)

22 september 2019, Peru ⋅ ⛅ 12 °C

Vanmorgen stonden we weer vroeg op. Namelijk om half 7. Daarna hebben we ontbeten in het "hotel". We konden kiezen uit coca thee of coca koffie en brood met ei, brood met kaas of brood met jam... De kat die bij het hotel rond liep kwam direct een kijkje nemen of we iets voor hem hadden, natuurlijk mocht hij even bij mij op schoot . Na het ontbijt gingen we naar het kantoor waar we ons moesten aanmelden voor onze hike van vandaag. We zijn uiteindelijk toch niet met paarden gegaan omdat die vooral gebruikt werden voor bagage voor de mensen die wel op de camping boven op de berg slapen.
    Even later vertrokken we met zn vieren de berg op. De zon scheen gelukkig al vroeg in de ochtend dus was het lekker warm. Vannacht was het namelijk rond de 0 graden in een kamer zonder verwarming (dat bestaat hier niet).
    De hike van San Pedro de Casta (3100m) naar Marcahuasi (4000m) was 5 kilometer ver en 900 meter omhoog, dus best wel steil. Ik was even vergeten hoe zwaar het ook alweer was om op die hoogte een paar meter te lopen. Onze eerste korte stop was namelijk al na een meter of 200...
    Toen we eenmaal boven waren bleek dat we heel snel gelopen hadden, gemiddeld duurt het 3 uur en we waren er na 2 uur en 20 minuten, dat viel dan wel weer mee. De weg de berg op was het heel erg mooi (zie foto's). We hebben even gegeten op de kampeerplaats en zijn daarna wat gaan rondlopen.
    Meer informatie

• Hike naar Marcahuasi (2/2)

22 september 2019, Peru ⋅ ⛅ 10 °C

Terwijl we aan het rondlopen waren op Marcahuasi zochten we naar een bepaald meer, die hebben we helaas niet gevonden. Wel hebben we allemaal rotsen gezien met speciale vormen en overblijfselen van een klein bergdorpje. Toen we net op het hoogste punt waren begon het opeens te onweren. Dus zijn we zo snel mogelijk naar beneden gelopen.
    Naar naar beneden lopen was wat minder leuk. Vooral omdat ik echt last van mn schenen kreeg en het begon te regenen. Voor dat we beneden waren was het gelukkig wel weer droog.
    Rond 2 uur waren we weer beneden en hebben we onze spullen opgehaald in het hostel. De bus was net voor onze neus vertrokken en er werd ons verteld dat de volgende bus pas weer om 4 uur ging. We hadden niet heel veel zin om daar op te wachten aangezien de buschauffeur gewoon een beetje voor zich uit zat te kijken op een bankje naast de bus. Even later bleken er nog 4 plekken vrij te zijn in een taxi busje die ook naar beneden ging. Dat ging super snel en we haalden allemaal andere bussen en auto's in op de weg naar beneden. Het leek wel een ritje in een achtbaan.

• I'm feeling 21! ‍♀️

23 september 2019, Peru ⋅ ⛅ 18 °C

Het is 23 September, mijn verjaardag! De dag begon rustig, want we hebben een druk weekend achter de rug. In de middag ging ik naar de inka market om cadeautjes te kopen voor Mama, Lisanne en alvast voor Amarissa.
    Ik moet zeggen ik ben geslaagd, helaas kan ik niet laten zien wat ik gekocht heb, want anders is het geen verrassing meer.
    Later op de middag was mijn speciale verjaardags maaltijd namelijk: Pizza van de pizzahut, ik had boodschappen besteld voor het eind van de middag omdat ik een appeltaart wilde bakken voor de mensen die 's avonds kwamen. Dus voor lunch moesten Andre en ik even dicht bij mijn huis eten. En maar goed ook want de boodschappen waren er uiteindelijk een uur te vroeg.
    Thuis in Groningen was inmiddels ook een feestje aan de gang. Remko en onze vrienden konden blijkbaar opeens allemaal de zelfde avond afspreken en ze vierden mijn verjaardag met taart. Super grappig, omdat ik er zelf niet bij was.
    Daarna heb ik een poging gedaan om appeltaart te bakken. Hier zijn de ingrediënten en de appels allemaal anders, dus het was nog lastiger dan gedacht. Zeker de oven die een vlam aan de onderkant heeft omdat hij op gas werkt en er geen temperatuur bij staat.
    Uiteindelijk is het wel gelukt gelukkig en kon mijn visite allemaal een stukje taart eten.

• Project afmaken

24 september 2019, Peru ⋅ ☀️ 21 °C

Eerst Spaans gehad en daarna geluncht met Margit. We hadden allebei een gigantische salade en drinken voor maar 15 soles, je kunt zelf je salade samenstellen. Voor herhaling vatbaar dus.
    In de middag heb ik nog even de rest van de benodigdheden voor mijn cadeau pakket gehaald. En daarna mijn fotografie project afgemaakt, want het moet donderdag ochtend ingeleverd worden.
    Morgen spreek ik af met Jason, omdat hij vandaag naar Lima vliegt.

Het einde van de reis
    16 januari 2020