Lukla powrót

Kolejny dzień schodzenia "niżej" tym razem do Lukli skąd już lecimy samolotem (awionetka na kurczaki) do Ramechhap a następnie kolejne 3h wesołego off road do Katmandu.
To schodzenie niżej nieMeer informatie
To schodzenie niżej nieMeer informatie
Powrót do Katmandu z Lukli, najpierw opóźnionym (a jakże inaczej) samolotem do Ramechhap, a potem 4 h w jeepie po wertepach ♥️
Powrót do Kathmandu i zwiedzanie:
Świątynia Małp - faktycznie sporo małp się tam kręci. Ale niestety widać ze obiekt jest mocno zaniedbany, czuć taką bylejakość tego miejsca…Meer informatie
Rano szybkie śniadanie i 5 godzin w jeepie do Chitwan. Generalnie - nie polecam. Droga w rozsypce, korki… wytelepało nami mocno.
Hotel całkiem spoko, nazwa Jungle była dosyć adekwatna - megaMeer informatie
Chitwan część 2
Rano mini spływ łódką - po drodze zobaczyliśmy Gawiale, inne krokodylki, kormorany i jakieś inne ptactwo.
W drodze powrotnej zobaczyliśmy słonie. Niestety - ze związanymiMeer informatie
Na koniec naszej wyprawy czekał nas jeszcze cały dzień na zmarnowanie czasu podczas oczekiwania na samolot, wiec w miedzy czasie chłoneliśmy piękny i zdrowy klimat Katmandu znowu snując się poMeer informatie