• les Bordes d'Evalira - Ref.de Juclar

2 сентября, андорра ⋅ ☁️ 4 °C

9,5 km
    Stoupání: 820 m
    Klesání: 467 m

Vstávali jsme v 7.30, nasnídali se a opustili v 8.30 apartmán. Odevzdali klíče v nedalekém hotelu a vyrazili na cestu. Stoupání bylo drsné, kolmo do prudkého kopce. Aspoň jsme se zahřáli, byly 4°C a od pusy nám šla pára. Než jsme se dostali do sedla, několikrát jsme ztratili značku, ale nešlo se ztratit, prostě pořád nahoru. Cestu měly oblíbenou i krávy, kličkovali jsme mezi lejny, blátem a kamením. Dneska je zatím nejchadnější den, v sedle jsme vyndali bundy, protože studeně foukalo. Přepadli jsme na druhou stranu a viděli jezírko, které jsme si vyhlédli jako obědoviště. Dosud jsme nepotkali živáčka, ale tady u jezera se to turisty jen hemžilo.
    Do chaty jsme dorazili brzy, cca v 15.30 a to nutno říct, že jsme se cestou flákali. Ale je to podle plánu a přece jen musíme šetřit naše zkušená těla.
    Chata byla plná, je dobře, že jsme si ji včera rezervovali. Mají tu super ekologické wc, nesmrdí, ale musíš 5x šlápnout na páčku - vše, co z tebe vypadne, se posouvá na pásu a pak to zmizí 😀
    Večeře byla až v 19.30. Čekání na večeři bylo dlouhé, byla zima venku i v chatě. Zalezli jsme na chvíli do spacáků a byla i tam nám byla stále zima. Co budeme dělat zítra? To máme spát v chaloupce bez obsluhy.
    Po večeři jsme si dali dvojku vino tinto a šli spát v 21.