Ref de Comapedrosa - Pic de Coma Pedrosa
7.4 km
Stoupání: 700 m
Klesání: 700 m
8.00 - 15.00
Dnešní túru jsme absolvovali na lehko na vrchol a zpět s malou odbočkou.
Snídaně byla mezi 7-8h, my šli na 7.15, byla nejhorší za pobyt v Andoře, zapomněli nám dát máslíčko, málo chleba, šunku a sýr jen pro jednoho, ale zas nám to tolik nevadilo. Hlad jsme neměli.
Vyrazili jsme s malými batůžky už v 8h, od 14 se má kazit počasí a hrozí i bouřky. Malý batůžek jsme měli jen jeden, ten jsem nesla já (vodu, jídlo, foťák, nožičky, moji bundu), Pavlík si batůžek vyrobil z pytlíku na oblečení a popruhu - moc mu slušel, nesl si tam bundu a část jídla.
Trasa na nejvyšší horu Andorry byla oblíbená, tudíž hodně lidí, občas nás předběhli chrti v teniskách s bidony na zádech. Turistů s těžkotonážními pohorkami, jako máme my, je tu pomálu.
Procházeli jsme průsmykem, který vede do Španělska a kterým jsme šli i před 7 lety. Rozdíl byl v tom, že letos tu nebyla po sněhu ani stopa, ale tenkrát ho bylo spousta a jezera byla zamrzlá.
Nešli jsme přímo na vrchol, ale trasu jsme si prodloužili o jiný vrchol Port de Baiau (2886 m), protože máme dost času. Výhledy byly úchvatné, i když bylo trochu pod mrakem.
Na Pic de Coma Pedrosa (2943 m) bylo rušno, museli jsme počkat, až se uvolní místo k focení. Výhoda byla, že jsme nemuseli stavět nožičky, vyfotil nás nějaký týpek, který asi viděl foťák poprvé v životě.
Cestou dolů jsme se hodně flákali, nikam jsme nepospíchali, hledala jsem nejkrásnější kamínek na památku. Do chaty jsme se vrátili v 15 h, dali si pivko a pak víno. Do večeře byla dlouhá doba, ale bylo sluníčko, tak se krásně sedělo před chatou a kochalo výhledy. Předpověď se tedy nenaplnila.
U večeře jsme byli zvědaví, co dostaneme, protože byla stejná jídla jako včera. Překvapení bylo, že pro nás 2 měli jiné jídlo než pro ostatní. Bylo o dost lepší než včera - předkrm pidi lasagne, hlavní jídlo každý 3 plátky vepřového masa na houbách se smetanovou omáčkou a olivami a rýže, dezert kakaová buchta, a samozřejmě vino tinto.もっと詳しく