• Alishan National Park🌿🌲

4. August 2024 in Taiwan ⋅ ☁️ 19 °C

Het bezoek aan Alishan national park ging bijna niet door. Tot 1 augustus was er geen bus die reed naar het park. 🚌 Dit in verband met de tyfoon die hier flink heeft huisgehouden. In deze omgeving is er 10 meter neerslag gevallen. 🌧️ Dan snap je wel dat ze even de tijd nodig hebben om alles op veiligheid te controleren!

Vanaf Kaoshiung pakken we de trein naar Chiayi. 🚆 Daar kunnen we overstappen naar een bus die ons naar Alishan moet brengen. Deze busrit, ook wel de ‘kotsbus’ genoemd, brengt je in 2,5 uur slingeren door de bergen naar de ingang. Met behulp van een primatour zitten wij deze rit prima uit!

Wist je dat je ook met de trein naar Alishan kon? 🛤️ Deze trein heeft minstens 10 jaar niet gereden vanwege eerdere schade van een aardbeving en tyfoon. De trein reed net weer een maandje en is nu alweer uit dienst. Want helaas, de 10 meter neerslag heeft wel flinke schade gebracht aan het spoor.

Aangekomen in Alishan merken wij een flink temperatuurverschil op. De truien hebben wij achtergelaten in Kaoshiung, dus met hier en daar wat kippenvel lopen wij rond door het park. 🥶 Alishan staat bekend om zijn mist, je zit zo hoog dat je tussen de wolken zit. 🌫️ Dit levert echt prachtige plaatjes op! 🌳 🛤️

Gelukkig rijden er nog wel treinen over kleine stukjes spoor. Ons geluk kan niet op! We hiken door de rustgevende natuur, verbazen ons over de hoge bomen en genieten. Ooit werden deze bomen gekapt om gebruikt te worden als hout om huizen mee te bouwen. Nu is het een ontzettend groot en groen bos. 🌲🌿🌳🪴

Morgenochtend zetten we de wekker om 4:00. We zijn niet goed, dat weten wij ook wel🙈