- Dodaj do listy postanowieńUsuń z listy postanowień
- Dzielić
- Dzień 13
- poniedziałek, 5 sierpnia 2024 04:23
- ⛅ 13 °C
- Wysokość: 2 228 m
TajwanAlishan Chezhan23°30’36” N 120°48’15” E
Krantenwijktijden 🗞️

Het was 3u45 toen de wekker ⏰ ging in Alishan. God mag weten waarom, maar we hebben kaartjes gekocht voor een trein naar Zhushan om daar de zonsopkomst te bekijken. Bij aankomst op het station van Alishan blijken we zeker niet de enige. Gisteren hadden we nog amper mensen gezien in het park en nu is het dringen geblazen. We waren keurig stipt op tijd, maar zijn wel nog de allerlaatsten die meegaan met de trein. 🚂
Bij Zhushan is een gloednieuw station gebouwd met een mooi platform waar de honderden Taiwanezen hun plekje zoeken. Het is ontzettend druk. Best gek voor een bestemming die bekend staat om z'n mist en bewolking. Vandaag hebben we echter geluk, het is helder weer. ✨
Maar die mensenmassa is niet waar we onze wekker voor hebben gezet. We hebben gelezen dat het oude platform ook nog bereikbaar is door terug te lopen langs de route van het spoor. 🚶🏻🚶🏻♀️Dat deden we, en daar kwamen we aan op een heel sereen pleintje met een even mooi uitzicht als het nieuwe platform. Er staat een oude man z'n ochtendgymnastiek te doen en nog twee andere toeristen hebben ons gevolgd. Verder is er helemaal niemand. 🤫
We moeten dan nog even wachten tot een uur of 5u30 tot de zon ☀️ zijn gezicht laat zien maar als het eenmaal zo ver is krijgen we een heel mooi schouwspel te zien. 🤯 Bovendien zijn de zonnestralen ook meer dan welkom, want het was tot dan toe behoorlijk fris op die hoogte. 🥶
We genieten van de zonsopkomst en eten er alvast een croissantje 🥐 bij. Hier hebben we die wekker voor gezet!
In plaats van de trein, besluiten we rustig terug te lopen naar het hotel. De temperatuur is goed en er is nog niemand te bekennen op de wandelpaden. We komen plots nog langs een fraai uitzichtpunt voordat we terug bij het hotel zijn. Misschien nog maar even een uurtje de ogen sluiten. 😴 Czytaj więcej
PodróżnikAls ik de foto's zie was het weer een dag van volop genieten
PodróżnikWat mooi die zonsopgang, prachtig! Ja wel vroeg op inderdaad de tijd van je krantenwijk 😃
Podróżnik
Mooi zeg, boven de wolken 🥰