- Reise anzeigen
- ⛅ 22 °C
- Höhe über NN: 9 m
Japan北九州市33°53’5” N 130°52’30” E
Het geluk van Kokura 🍀

Ik ga de trein in vandaag! Op Hakata station is het lekker druk. Er is een hele rits ticketautomaten maar dat kan niet voorkomen dat er een lange rij is ontstaan. En dat terwijl de spits al voorbij is. Ik pak de Nozomi Shinkansen 🚅 naar Tokyo maar ik ga er bij de eerstvolgende stop al uit.
De trein begint hier en dus wordt ie helemaal schoongemaakt voordat je in kunt stappen. Alle stoelen worden ook razendsnel omgedraaid. Eenmaal op m'n plek valt het op wat een zee aan ruimte je hebt. Het is er ook lekker stil. Binnen een mum van tijd vliegen we met 300km/u door het landschap. 🚅💨
In Japan halen de treinen alleen het nieuws als een hoge pief zijn excuses moet maken voor een vertraging. Geen gein, dit is afgelopen jaar echt gebeurd omdat een trein 20 seconden te laat vertrok. Alle reizigers kregen een certificaat mee omdat geen enkele werkgever zou geloven dat de trein vertraging had. 🤯
Na een kwartiertje stap ik uit. We zijn dan al bijna 80km opgeschoten. In Kokura stap ik over op de lokale boemel. Je kunt dan vaak meekijken met de machinist, dus dat heb ik natuurlijk wel even gedaan. In Mojiko stopt de trein en vroeger moest je hier op de ferry stappen om naar Honshu te komen. Tegenwoordig zijn er zat tunnels en bruggen. De boten 🚢 komen hier nog wel af en aan. Zo valt te zien op de 31e verdieping van het Mojiko Retro Observation Deck. Het was een belangrijke haven vanwege de ligging dicht bij China. Hier kwamen de eerste geïmporteerde bananen 🍌 aan land en dat willen ze weten ook. Overal zijn beelden van bananen te zien. Er is ook een spoorwegmuseum 🚂 en daar ben ik altijd voor te porren. Het is kleinschalig maar schitterend aangepakt. 👌🏼
Helemaal blij ga ik terug naar Kokura. Een tamelijk onbekende stad. Maar het had weinig gescheeld of we hadden allemaal van het bestaan van Kokura af geweten. Op 9 augustus 1945 was een Amerikaanse bommenwerper met de plutoniumbom Fat Man onderweg naar Kokura om hem daar te droppen. Maar het zicht was slecht 🌫️ en dus werd er uitgeweken naar Nagasaki. Er vielen daar 40.000 doden bij deze ontploffing. 💥 Het heeft geleid tot een gezegde in Japan: "Het geluk van Kokura". 🍀 Je zegt dit als je ontsnapt aan verschrikkelijk leed zonder dat je zelf wist dat je gevaar liep. Hoe wrang maar mooi is dat? Dankzij dat geluk staat het kasteel 🏯 er nog en het staat er goed bij!Weiterlesen
ReisenderPrachtige foto's en weer zo leuk geschreven,ik ben fan.😁
ReisenderHaha leuk! Thanks!
Reisender