• 9 revčkov iz paleolitika

13 Mei, Itali ⋅ ⛅ 17 °C

So že odkopali v jami Romito. Eden od njih je bil dizajner in je natolkel v skalo lepega bika.
    Do tja - je bila ideja - da greva z bajki in pokazalo se je, da a) ne gre, ker je pred petimi leti reka Lao odnesla most, kar nedvoumno pokaže Google na mapsih, ampak na street view pa vidiš sliko krasnega mosta. Bil sem prepričan, da je, pa ga ni; je pa brv čez reko, a ne tam kjer je bil prej most in kamor sva se namenila tudi midva, ampak čist zraven kempa (samo vedet moraš). In imela sva srečo, da sva srečala mamo Katarino, ki jo je neznansko zanimalo, kam jo mahava z ruzaki na ramah... "da cave" je šlo in je razumela... in nama dopovedovala celo množico stvari, tako da sva razumela, da sva šla narobe in da je prav tam dol nekje pri kempu in levo. Nad Majo je bila čist navdušena in jo je pobožala po licih, preden sva šla. Kjut!
    Sva našla pot, sva zagrizla v strmino in pod jamo prišla na cesto in tukaj pride b) strmo kot hudič, po moje blizu 20%. Še dobro, da nisva bila z bajki 🤩.
    Vodič v jami je služil vojsko v Trstu in bil na meji s Slovenijo, jaz pa na meji z Italijo pri Monfalconeju. Se nam je obema dobro zdelo...
    Baca lagi