• Premik v lepše vreme

April 29 in Spain ⋅ ☁️ 17 °C

Je bila plan Bernia, strm in nehuman dvig, 608 višincev na 5ih kilometrih. Pa se vmes zgodi življenje in se zavijejo vrhovi v meglo in plani spremenijo. Tako bo monster Bernia ostala za kdaj drugič. Sva pa v miru počedila najin potujoči domek in sva na poti do Cartagene. Ceste so več kot lepe, kolesarske poti so urejene, v Bernidurju imajo celo svoj pas med obema cestama. Samo jaz sem včasih slab navigator pa mal prepozno povem ali narobe vidim, pa morava narediti kakšen ovinek več. Se zgodi in se dogaja.
    V Španiji so presenetile tudi čiste sanitarije, tako v kempih in camper stopih, kot tudi na javnih mestih. Slovencev na poti ne srečujeva, mnogo njih sva srečala edino v Valenciji na vikend turizmu. Sicer pa so v tem času ADjevci upokojenci in nekaj malega mlajših parov z otroci. Nama paše taka struktura, da je mir, nobene galame. Pa fajn mi je, da dobim povsod v trgovinah 'sin gluten' kruh in tudi v restavracijah sem dobila kaj zase. Se pa zgodi, da ponekod sploh ne vedo, kaj je gluten, pa potem gostje, ki so slišali, pomagajo z razlago. Luškano.
    Skratka, fajn nama je.