• Ruud

• Matkan aloitus
    14. syyskuuta 2024

Cruiseterminal Rotterdam

14. syyskuuta 2024, Alankomaat ⋅ ☁️ 15 °C

Met de tram naar Rotterdam, ingecheckt, klaar om in te schepen en de eerste foto's aan boord.

• Oslo

16. syyskuuta 2024, Norja ⋅ 🌧 11 °C

Om 07:30 uur arriveren we in Oslo met de Rotterdam. Vandaag precies een jaar geleden trouwden we op de oude Rotterdam in Rotterdam. Voor vandaag staat een excursie op het programma. Na een rondrit door Oslo bezochten we het Vigeland park. Het Vigeland park telt 212 stenen en bronzen beelden, die alle tussen 1907 en 1942 zijn gemaakt door de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland. De beelden symboliseren de kringloop van het menselijk leven en omdat het een tijdloos geheel moest zijn, zijn alle menselijke figuren naakt uitgebeeld. Onderaan de brug is de ontwikkeling van een embryo tot een kleuter te zien, terwijl rondom de monoliet alle levensstadia van de mens te zien zijn. Op de monoliet zelf staan op elkaar klimmende menselijke figuren afgebeeld. De figuren zijn gemaakt uit brons en steen. Heel bijzonder om te zien.
    Na het Vigeland bezochten we de skischans waar in 2011 het wereldkampioenschap skispringen is gehouden. Indrukwekkend hoog en stijl, niet voor te stellen dat skispringers hier vanaf durven springen. Daarna verder naar het maritieme museum, ook erg leuk en tot slot het nationale openlucht folkmuseum. Hier zijn historische houten Noorse bouwwerken te zien waaronder de oudste Noorse kerk waar omheen alle andere bouwwerken zijn opgetrokken.
    Lue lisää

• Van Oslo naar Kristiansand

16. syyskuuta 2024, Norja ⋅ ☀️ 15 °C

Van Oslo varen we door de Oslo fjord naar Kristiansand. Inmiddels heeft de regen plaats gemaakt voor de zon, waar we met volle teugen van genieten terwijl het mooie Noorse landschap aan ons voorbij trekt. We sluiten deze bijzondere dag af met een heerlijk etentje in het Aziatische specialiteit restaurant.Lue lisää

• Kristiansand

17. syyskuuta 2024, Norja ⋅ ☁️ 11 °C

Als we ons om 8:00 uur naar het ontbijt begeven zijn we net afgemeerd in Kristiansand. Na het ontbijt gaan we aan wal en maken een mooie stadswandeling door Kristiansand. Kristiansand is een lief klein stadje waar de middenstand goede zaken doet door alle toeristen die met een cruiseschip het stadje bezoeken. Kenmerkend zijn de witte houten huisjes.Lue lisää

• Sandnes

18. syyskuuta 2024, Norja ⋅ ☀️ 20 °C

Vanochtend zijn we afgemeerd in Sandnes een stadje in de buurt van Stavanger. Wij doen vandaag een sightseeing tour met de bus naar door en in de buurt van Stavanger. Helaas kregen we niet de gelegenheid om Stavanger te voet te verkennen, dus geen foto's van Stavanger. Wel bezochten we nog een monument dat het begin van het Koninkrijk Noorwegen symboliseert. Drie zwaarden in de grond als teken dat een veldslag is beëindigd. In dit geval de veldslag tussen de drie chieftaines die tot dan toe verschillende delen van Noorwegen onder controle hadden. De winnaar was Harald, de eerste koning van Noorwegen. Om 15:00 uur vertrekken we weer richting Skjolden. We sluiten de dag af met een Hollandse avond.Lue lisää

• Skjolden

19. syyskuuta 2024, Norja ⋅ ☀️ 11 °C

De dag begon mistig maar al snel klaarde het op. We liggen met het schip helemaal aan het einde van de Sognefjord (200 km lang) en het ziet er schitterend uit. We maken een wandeling naar een mooie waterval, de Feigumfossen, zeer de moeite waard.Lue lisää

• Vertrek Skjolden

19. syyskuuta 2024, Norja ⋅ ☀️ 17 °C

We varen weer terug naar zee door de Sognefjord. Een imposant tafereel dat grote schip dat toch wel in het niet valt tussen al die hoge bergen. Genieten van de overweldigende natuur.

• Zeedag terug naar Rotterdam

20. syyskuuta 2024, North Sea ⋅ ☀️ 16 °C

Vandaag zijn we de hele dag op zee en maken we nog wat foto's her en der over het schip. Ook bezoeken we het theater en zien we een mooie presentatie over hoe alles aan boord georganiseerd is. Er blijken 1000 personeelsleden aan boord te zijn om het de 2700 passagiers naar de zin te maken. Naast de machinekamer en de brug is er een uitgebreide huishoudelijke dienst, een groep entertainers, een hele batterij koks en kelners, een bakkerij, wasserij, strijk afdeling en zelfs een kleermaker voor het maken van de uniformen van al het personeel. Het personeel telt 45 nationaliteiten.Lue lisää

Matkan lopetus
    21. syyskuuta 2024