• Ruud

Oceanië

A 38-day adventure by Ruud Read more
  • Melbourne

February 21, 2017 in Australia ⋅ ☀️ 23 °C

Vandaag stond er een sightseeing tour met de bus op het programma. Veel gezien van en gehoord over Melbourne. Melbourne is een mooie stad, met mooie gebouwen en het ziet er allemaal netjes en verzorgd uit. Melbourne beschikt volgens onze gids over het meest uitgebreide tramnetwerk van de wereld. Onze bustocht ging ook door Albert Park, over het formule 1 race circuit waar Max Verstappen over een maand zijn rondjes zal rijden. Verder foto's van een mooie muurschildering, de Sint Pauls Cathedral en nogmaals de Eureka Skydeck toren.Read more

• Alice Springs

February 22, 2017 in Australia ⋅ ☀️ 35 °C

Om 10.50 uur plaatselijke tijd geland in Alice Springs. Om 11.30 uur gearriveerd in het hotel. Tijdsverschil met Nederland 8,5 uur. Temperatuur 36 graden, ff wennen 😎 Alice Springs ligt in het hart van Australië en telt 28.000 inwoners. Alle dorpjes gelegen in een omtrek van 600 kilometer betrekken voedsel en voorraden uit Alice Springs. Verder beschikt Alice Springs over een groot ziekenhuis, het enige tussen Adelaide en Darwin en ook het hoofdkwartier van de Flying Docters is hier gevestigd. Het eerste ongedierte hebben we al gespot. Een vette spin onder het dakoverstek nabij onze hotelkamer. Uit onderzoek op internet blijkt dat het om een roodrugspin gaat. Dit diertje staat in de top 10 van meest gevaarlijke spinnen in de wereld. Ook alvast een hoed gekocht voor de safari met een vliegen netje, schijnt nodig te zijn.Read more

• Van Alice Springs naar Uluru

February 23, 2017 in Australia ⋅ ☀️ 29 °C

Vandaag de eerste dag van onze 3-daagse kampeersafari in de Outback van Australië. We worden om 6 uur opgepikt door onze kampleidsters voor een busreis van een kleine 7 uur naar onze eerste bestemming: Uluru - Ayers Rock. Onderweg gestopt bij een kamelen farm en een emoe farm en een museum bezocht. In dit museum oa een tentoonstelling van beesten die je hier in de buurt tegen kan komen, waaronder een aantal die je liever nooit tegenkomt. De reis voert ons door een woestijnachtig landschap dat groener is dan normaal vanwege de ongebruikelijke regenval eerder deze zomer. Gelukkig is het busje uitgerust met airco, de temperatuur kan hier overdag nl oplopen tot boven 40 graden. Bij Uluru - Ayers Rock zullen we een hike van 3 uur gaan doen. Om uitdroging te voorkomen is het de bedoeling om 1 liter water per uur te drinken. Om die reden hebben we een flinke voorraad water ingeslagen. Verder zijn we gewapend met insectenspray, zonnebrand, hoed, vliegen netje en wandelschoenen, dus zijn we er helemaal klaar voor.Read more

• Uluru - Kata Tjuta

February 23, 2017 in Australia ⋅ 🌙 30 °C

Uluru - Kata Tutja is de naam van het nationale park nabij het plaatsje Yulara waar ons kamp is. Na aankomst lekker geluncht en daarna Uluru en Kata Tutja bezocht. Prachtige natuur, museum en cultureel centrum gezien. Hier het eea opgestoken over de geschiedenis van Australië en de Aboriginal cultuur. Hele hete wandeling gemaakt door een kloof bij Kata Tjuta. Dag afgesloten met Ayers Rock (Uluru) bij zonsondergang en een BBQ in het kamp. Morgen 4.30 uur op voor weer een drukke dag dus vroeg naar bed.Read more

• Ayers Rock

February 24, 2017 in Australia ⋅ ☀️ 31 °C

Vandaag wandeling rond Ayers Rock gemaakt, ongeveer 7 kilometer en de zonsopgang bewonderd. Daarna met een gids vergezeld van een Aboriginal enkele grotten aan de voet van Ayers Rock bezocht en al doende geleerd dat Ayers Rock heilige plaatsen voor Aboriginals herbergt. Het is een spirituele plaats dus. De grotten dienen allen een ander doel. Er is een grot voor kinderen waar alles werd geleerd, een verblijfsgrot voor vrouwen, een verblijfsgrot voor mannen, een grot om te koken en een grot voor mannelijkheidsrituelen. Daarnaast was het een ontmoetingsplek om feest te vieren. De aanname in 1977 van de wet die de teruggave van land aan de Aboriginals regelde, komen Aboriginals vanuit de woestijn hier weer regelmatig samen voor het vieren van feesten.Read more

• Watarrka National Park

February 25, 2017 in Australia ⋅ ☀️ 32 °C

Na de wandelingen bij Ayers Rock en een lunch in het kamp, moest er opgebroken worden. We maakten een busrit van circa 4 uur met als eindbestemming Watarrka National Park. Onderweg brandhout verzameld voor een kampvuur. Vandaag liep de wekker weer om 4 uur af. Dit moet zo vroeg omdat het anders te warm is voor de wandeling van 6 kilometer op de Kings Canyon. Een flinke klim om bovenop deze canyon te komen, maar alleszins de moeite waard.Read more

• Cairns vliegveld

February 26, 2017 in Australia ⋅ ⛅ 25 °C

Vandaag een rustdag gehouden in Alice Springs, even bijkomen van de inspanningen tijdens de safari. De klim naar de Kings Canyon, 450 ongelijke traptreden, is niet in de koude kleren gaan zitten. Alles is bij het opstaan stram en stijf, maar wel een voldaan gevoel.

Om 15.00 uur werden we opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor een vliegreis naar de volgende bestemming: Cairns.

Geland in Cairns om 19.55 uur plaatselijke tijd, dat is 9 uur later dan Nederland.

De foto's: wachten in het hotel en massage op het vliegveld van Alice Springs, nog wat memories van Ayers Rock en het landschap rond Alice Springs gezien vanuit het vliegtuig.

• Kuranda Scenic Railway 1

February 27, 2017 in Australia ⋅ ⛅ 29 °C

Vandaag staat een treinreisje naar Kuranda op het programma. Kuranda ligt in het regenwoud, het Atherton Tableland. De spoorlijn van Kuranda naar het aan de kust gelegen Smithfield werd tussen 1884 en 1891 aangelegd om timmerhout uit het regenwoud naar de nederzettingen beneden aan de kust te transporteren en is 36 kilometer lang. Het is een spectaculaire treinreis die over 55 bruggen en door 15 tunnels gaat. Onderweg heb je uitzicht op de kust, de gorge waar de Barron rivier, bewoond door krokodillen, door stroomt en op de 260 meter hoge Barron waterval.Read more

• Kuranda Skyrail

February 27, 2017 in Australia ⋅ ⛅ 29 °C

Vanuit Kuranda zijn we naar Smithfield teruggekeerd met de kabelbaan. Met een lengte van 7,5 kilometer is de Kuranda Skyrail de langste kabelbaan ter wereld. Je zweeft boven het tropisch regenwoud en je hebt een adembenemend uitzicht over het regenwoud tot aan de eilanden van het Great Barrier Reef. Onvergetelijke ervaring! Volgens de boeken zouden de gondels van een glazen bodem zijn voorzien, maar dat bleek niet het geval te zijn. Ik kreeg de indruk dat Leo hier niet echt rouwig om was...Read more

• Great Barrier Reef Green Island

February 28, 2017 in Australia ⋅ ⛅ 28 °C

Vandaag stond een uitstapje naar het Great Barrier Reef op het programma. We scheepten ons vanochtend in op een zeilboot en zetten koers naar Green Island. Ongeveer een kilometer uit de kust van Green Island werd de boot aan een boei gelegd en wij konden gaan snorkelen. Snorkelen in een ruwe zee is toch iets anders dan aan het strand in ieder geval een stuk vermoeiender. Na een klein half uurtje was bij mij de (snorkel)pijp al leeg. Het Barrier Reef is mooi, maar lang niet zo kleurrijk als ik had verwacht. Na het snorkelen zijn we nog even met een bootje aan land gegaan en van daar met een glasbodemboot rondgevaren. Waterschilpadden gezien en tot slot nog lekker gezwommen in zee, watertemperatuur 29 graden! Tot slot weer naar Cairns gezeild. Heerlijk dagje weer!Read more

• Caloundra

March 1, 2017 in Australia ⋅ ☀️ 28 °C

Caloundra is een badplaats aan de Sunshine Coast met mooie stranden. We zijn gehuisvest in een resort Oaks Oasis) uit de betere klasse, wellicht bewust zo georganiseerd om ons na zo'n lange reis tot rust te laten komen. 's Middags gelijk al gebruik gemaakt van zwembad en bubbelbad. Het resort heeft een mooie tuin met vijvers en palmbomen met Kaketoes erin.Read more

• Brisbane vliegveld

March 9, 2017 in Australia ⋅ ☀️ 27 °C

Vijf dagen later dan de oorspronkelijke planning dan nu toch het vertrek uit Australië. We vliegen om 14.40 uur (05.40 uur Nederlandse tijd). We maken een tussenstop in Singapore. Leo mag mij in een rolstoel rondrijden. Verder mogen we gebruik maken van de businessclass lounge van Singapore Airlines.Read more

• Singapore vliegveld

March 9, 2017 in Singapore ⋅ ⛅ 27 °C

Geland om 20.05 uur plaatselijke tijd = 13..05 uur Nederlandse tijd. Om 0.25 uur laatste stuk vliegen naar Nederland. Voor de flightradar: vluchtnummer SQ324; wordt wel nachtdienst draaien 😉

• Schiphol

March 10, 2017 in the Netherlands ⋅ 🌫 2 °C

Geland 6.35 uur. Einde van een gedenkwaardige reis. Door het bizarre einde zou je bijna vergeten hoe fantastisch deze reis was. Gelukkig is alles goed en mooi vastgelegd met Findpenguins. Bij deze bedank ik mijn reismaatje Leo voor zijn voortreffelijke gezelschap en voor het doortastende optreden toen dat nodig was. Bedankt Leo, je was geweldig.Read more

Trip end
    March 10, 2017