FindPenguins

10 марта 2023 г.
    RuudHeidyThailand

Barendrecht

10 марта 2023 г., Нидерланды ⋅ ❄️ 1 °C

Regen, sneeuw en storm. Perfect weer om op vakantie te gaan.

Bert Smetgoeie reis

Manon Terband

Путешественникjoepieeee!! fijne reis! 👏

ПутешественникGeniet ervan ma en Ruud ❤️

Еще 2 комментария

Schiphol

10 марта 2023 г., Нидерланды ⋅ ☁️ 1 °C

Ingecheckt en dan een lekker biertje 🍻

Dubai

11 марта 2023 г., Объединенные Арабские Эмираты

Tussenstop in Dubai

Astrid Pieterse

ПутешественникHoe lang duurt jullie overstap? Goede reis verder.

11.03.2023ОтветитьПереводить
    Tim Janssen

ПутешественникWauw gaaf hoor!😎 nog even en dan de volgende etappe💪🏻 goede reis verder!!

11.03.2023ОтветитьПереводить

Bangkok

11 марта 2023 г., Таиланд ⋅ 🌙 28 °C

Vliegveld Bangkok. Volgens schema iets voor 20:00 uur aangekomen. Al met al was het een zeer voorspoedige reis. Na aankomst in het hotel stond ook nog een heerlijke maaltijd voor ons klaar.

Astrid Pieterse

ПутешественникVeilig aangekomen. Nu lekker ontspannen en genieten!

Chinatown

12 марта 2023 г., Таиланд ⋅ ☁️ 30 °C

Vannacht heerlijk geslapen en vandaag een intensieve dag voor de boeg. We bezoeken eerst Chinatown. Een aaneenschakeling van streetfood tentjes en marktkraampjes. Een gezellige drukte. En alles is klaarblijkelijk te eten, zelfs krokodillenkoppen. Overigens lijkt alles in Thailand om eten te draaien, maar dat er zoveel streetfood is, komt doordat de Thai slechts over beperkte woonoppervlakte beschikt, waar vaak geen ruimte voor een keuken is. Het is dus normaal om buiten op straat te eten.Читать далее

Koninklijk paleis

12 марта 2023 г., Таиланд ⋅ ☁️ 30 °C

Na Chinatown brachten we een bezoek aan het Grand Palace in Bangkok. Hier moesten we netjes voor gekleed zijn, dat wil zeggen geen korte broek en geen tekorte jurk en wel bedekte schouders. Niet te sexy dus. Er was een strenge inspectie voor we werden toegelaten. Prachtig was het, mooie gebouwen met heel veel mozaïek en bladgoud. Het was volgens onze gids wel extreem druk, kennelijk komt het toerisme weer behoorlijk op gang na de coronacrisis.Читать далее

ПутешественникPrachtig, wat mooi!

Путешественникheel mooi zeg

Peter van den Wijngaard

ПутешественникEen vergelijkbare foto hangt in A4 formaat bij mijn schoonvader in huis.

Peter van den Wijngaard

ПутешественникEr wordt wat bladgoud op de beelden geplakt.

Wat Pho tempel

12 марта 2023 г., Таиланд ⋅ ☁️ 33 °C

Na het indrukwekkende Koninklijk Paleis maakten we een kleine wandeling naar de Wat Pho tempel. Heel veel Boeddha's hier waaronder ėėn hele grote liggende gouden Boeddha. De Boeddha van de dinsdag, de geboortedag van Heidy. Verder brengt Heidy hier een offer door muntjes in heel veel schaaltjes te werpen. Door dit offer zou ze van een heel lang leven kunnen genieten.Читать далее

Astrid Pieterse

ПутешественникJullie gids is een bekende van onze gids. 😀 Hebben jullie Reina al in de groep ontmoet? ook een bekende van onze gids. 😉

Heidy

ПутешественникKoen is onze Nederlandse gids en Nat onze Thaise! Maar Reina kennen we niet.

Путешественникgrote groep zeg

5 лайков

Rit met de Tuktuk

12 марта 2023 г., Таиланд ⋅ 🌙 29 °C

We werden opgepikt door tuktuks en reden in colonne naar een rooftop bar, waar we een drankje dronken en bij de invallende duisternis van het uitzicht genoten. Daarna nog een stukje door Chinatown gelopen en lekker gegeten aan de rivier en weer met de tuktuk naar het hotel.Читать далее

Vincent Becht

ПутешественникLekker knapperig die gebakken krekels😛

Astrid Pieterse

ПутешественникWat een indrukken op deze eerste dag!

Ilse en Ton

Путешественникgeweldig die tuk tuk optocht

Fietstocht in Bangkok

13 марта 2023 г., Таиланд ⋅ ☁️ 30 °C

Vandaag op de fiets door Bangkok. Eerst door Chinatown, daarna over de Chao Phraya rivier naar de oude stad. Afgelopen nacht heeft het geregend, waardoor de lucht is afgekoeld en de fijne deeltjes zijn neergeslagen. Dat fietst toch net iets prettiger. Onderweg werden we steevast vriendelijk begroet door de bevolking. Een geweldige ervaring. Ook scheepten we met fiets en al in in een longtail boot en kregen we een heerlijke lunch in de Klongs. Tot slot voeren we over de rivier terug naar ons vertrekpunt. Een fantastische dag en een top manier om Bangkok te ontdekken.
    Na nog even uitrusten bij het zwembad lopen we nog even met z'n tweetjes naar de leukste straat van Bangkok: Soi Rambuttri, waar we nog een biertje hebben gedronken en lekker hebben gegeten. Morgen om 5:30 uur gaat de wekker weer, want er staat een reisdag op het programma met als tussenstation Tak, waar we overnachten voordat we verder reizen naar Chiang Mai.

Bert Smet

Bert Smethebben wij ook gedaan. heel leuk

Astrid Pieterse

Путешественникwat leuk! En een een gevarieerde groep qua leeftijd zo te zien: leuk!

marten Sijpheer

ПутешественникIk zie jullie genieten😎

Bang Pa-In

14 марта 2023 г., Таиланд

Het koninklijk zomerpaleis, met prachtige tuinen. Onze eerste stop voor deze reisdag naar Tak.

Astrid Pieterse

ПутешественникPrachtig! En wat een heerlijk weer.

ПутешественникDie olifanten hebben geen stap gezet in die 20

ПутешественникDie olifanten hebben geen stap gezet in die 20 jaar 😂

Wat Phanan Choeng

14 марта 2023 г., Таиланд ⋅ ⛅ 30 °C

Vanaf het Koninklijk zomerpaleis vertrekken we met de longtail boot naar de tempel Wat Phanan Choeng één van de belangrijkste tempels van Ayutthaya met zijn 19 meter hoge gouden Boeddha.

Ayutthaya

14 марта 2023 г., Таиланд ⋅ ☁️ 32 °C

Ayutthaya is één van de voormalige hoofdsteden van Thailand. De stad is in de oorlog met Birma verbrand, waarbij ook alle Boeddha beelden zijn onthoofd. Nu resteren er nog indrukwekkende ruïnes die zijn opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco. Er is ook een Boeddha te zien die door boomwortels is omgroeid. Het is nog steeds een raadsel hoe deze Boeddha hier terecht is gekomen want hij is van zandsteen terwijl alle andere onthoofde Boeddha's van een andere steensoort zijn. Overigens moet je in Thailand oppassen als je met een Boeddha op de foto wil. Je moet er altijd voor zorgen dat je lager zit/ligt dan de Boeddha. Boven een Boeddha uitsteken wordt als respectloos beschouwd. Dit is ook de reden dat je een Boeddha thuis ook op een hoge positie moet plaatsen. Bij de door boomwortels omgroeide Boeddha staat een beveiliger op wacht om te controleren dat iedereen gaat zitten tijdens het maken van een foto samen met de Boeddha.Читать далее

Bert Smet

Bert Smetja, ook geweest!

ПутешественникFeest van herkenning 😃

Astrid Pieterse

ПутешественникHeel bijzonder die Boeddha tussen de wortels. Wat zonde van al die beelden dat ze onthoofd zijn.

Tak

14 марта 2023 г., Таиланд ⋅ ⛅ 27 °C

We vervolgen onze reis naar Tak waar ons een warm welkom wacht. Morgen reizen we verder naar Chiang Mai.

Lampang

15 марта 2023 г., Таиланд ⋅ ☀️ 30 °C

Vanochtend vertrokken we vanuit Tak voor het laatste stuk naar Chiang Mai. Onderweg bezochten we een lokale voedsel markt. De meest vreemde etenswaren troffen we hier aan, zoals kikkers, nog levende padden, kakkerlakken, krekels, meelwormen, vis, groenten, fruit, paddestoelen, ratten noem het maar op. Met een ietwat weeïg gevoel in de maag zetten we onze reis naar Chiang Mai voort.Читать далее

Astrid Pieterse

Путешественник🤣🤣 het lijken wel Chinezen, die eten ook van alles. Je nieuwe garderobe staat je goed Heidy!

Путешественникeuhhwww

Peter van den Wijngaard

ПутешественникDe lokale markt die wij toen bezochten verkochten ook nog andere dingen toen. Iets met huisdieren hierbij Nederland 🐈 🐕

Chiang Mai

15 марта 2023 г., Таиланд ⋅ ☀️ 31 °C

Bij aankomst in Chiang Mai bezochten we eerst een parasol fabriek. Hier wordt met de hand papier gemaakt van bladeren van planten. Je kon hier ook van alles laten beschilderen (telefoonhoesjes, slippers, kleding, portemonnee, hoesje e-reader en noem het maar op.Читать далее

Wat Phra That Doi Suthep

15 марта 2023 г., Таиланд ⋅ ⛅ 29 °C

Deze tempel ligt op een berg van 1676 meter net buiten Chiang Mai. Op het moment dat wij er waren, arriveerde een groep monniken die zojuist in vijftig dagen een wandeltocht van 1000 kilometer hadden volbracht. Dit op blote voeten. Hiermee bereikten zij een hoger doel. Bij aankomst op de 300 treden tellende trap naar de tempel, werden zij verwelkomd door naaste familieleden. Er werd een rode loper uitgerold met bloemblaadjes en hun voeten werden gewassen. Bij de tempel deelt een monnik gezegende armbandjes uit die je minimaal drie dagen moet dragen. Dit brengt geluk.Читать далее

Ilse en Ton

Путешественникwat bijzonder om dat te mogen mee maken

Alice Ter Borg

ПутешественникHeel bijzonder om te zien

Astrid Pieterse

ПутешественникWat een timing! Goed gedaan. Hebben jullie een armbandje gekregen? Altijd handig

Wachirathan waterval

16 марта 2023 г., Таиланд ⋅ 🌩️ 27 °C

Vandaag hebben we een dagje natuur op het menu. We vertrekken naar het natuurpark Doi Inthanon. Als eerste bezoeken we de Wachirathan waterval.

Doi Inthanon

16 марта 2023 г., Таиланд ⋅ 🌩️ 27 °C

In het nationale park Doi Inthanon deden we een hike. Een hike van ongeveer twee uur langs een waterval naar beneden. Het laatste stukje liepen we tussen de rijstvelden door en na afloop dronken we een lekker kopje ter plaatse geteelde Arabica koffie.Читать далее

ПутешественникPrachtig!

Astrid Pieterse

ПутешественникLeuke groepsfoto! Hoe is de groep?

Hoogste punt van Thailand

16 марта 2023 г., Таиланд ⋅ ⛅ 19 °C

Na de hike bezochten we het hoogste punt van Thailand (2565 meter). Hier staat een monument voor de laatste koning van het Lana koninkrijk, koning Inthawichayanon. Omdat hij geen troonopvolger had is na zijn overlijden het koninkrijk samen gegaan met Thailand. Verder mooie bloemen en mossen en met heel veel geluk krijg je een vogeltje (kolibrie) voor de lens.Читать далее

Vincent Becht

ПутешественникIs het op die hoogte dan ook wat minder warm?

Heidy

ПутешественникJazeker, het was een graad of 18 op het allerhoogste punt. Maar verder was het die dag zeer aangenaam in het park!

Путешественникprachtige kleur!

Chiang Mai

17 марта 2023 г., Таиланд

Vandaag een dagje rust. Lekker aan het zwembad gelegen en Chiang Mai ingelopen. Vanavond lekker gegeten bij een al in Nederland gereserveerd restaurant The Riverside, inderdaad aan de waterkant! We hadden wat te vieren, want precies 5 jaar geleden hebben we elkaar voor het eerst ontmoet. Een mooie gelegenheid ook om je geliefde ten huwelijk te vragen ♥️Читать далее

Willem Teitsma

Путешественникwauw mooie ring, past goed bij je lieve en mooie Heidi😘, en gefeliciteerd met jullie huwelijk🥂🙏👍, dat word een feestje🍻🎂, en dat gaan we zeker effe feestelijk inzegenen tijdens het vaarweekend eind april!⚓🛥️

ПутешественникDat gaan we zeker doen Willem 👍

Bert Smetgefeliciteerd.....!!!!!

ПутешественникDankjewel!

Еще 10 комментариев

Kledingfabriek

18 марта 2023 г., Таиланд ⋅ ☀️ 33 °C

Vandaag vertrokken we naar Sukhothai. Onderweg bezochten we een kledingfabriekje. Na de kleding fabriek genoten we van de lunch op een idyllisch plekje aan de rivier de Yom.

Sukhothai

18 марта 2023 г., Таиланд ⋅ ☀️ 36 °C

Sukhothai was van 1238 tot 1438 de hoofdstad van Thailand. Koning Rama, de uitvinder van het Thaise alfabet, stichtte de stad. Onderdeel is de Wat Mahathat tempel, met daarin de maandag Boeddha. De overige Boeddha's zijn verplaatst naar het museum in Bangkok. We fietsten hier een rondje rond de ruines. Na een warme dag kwamen we aan in ons resort, waar de hotelkamers zijn ondergebracht in huisjes.Читать далее

Astrid Pieterse

ПутешественникHoe warm is het bij jullie?

Ruud

ПутешественникVandaag was het 36 graden.

Peter van den Wijngaard

ПутешественникWat een heerlijk reisverslag maken jullie weer. Oude herinneringen worden weer opgehaald bij mij bij het zien van jullie foto’s. Sommige dingen zijn in 20 jaar niet veranderd. 😉

Bananen markt

19 марта 2023 г., Таиланд ⋅ ⛅ 28 °C

De eerste tussenstop vandaag is bij een bananen markt, waar je gebakken, gedroogde, gefrituurde, gesuikerde en gekarameliseerde bananen kunt kopen. En ook onbewerkte bananen uiteraard. Wij kochten een trosje voor in de bus.Читать далее

Lunchtuin

19 марта 2023 г., Таиланд ⋅ ☁️ 35 °C

Vandaag lunchen we in een prachtige tuin met bloemen, vlinders en waterpartijen.

Kanchanaburi

19 марта 2023 г., Таиланд ⋅ ☁️ 36 °C

Onze bestemming voor vandaag is Kanchanaburi. We bezochten het museum over de Burma spoorlijn en de begraafplaats van alle krijgsgevangenen die bij de aanleg gestorven zijn. De krijgsgevangenen (voornamelijk Australiërs, Britten, Nederlanders en Zuid-Oost Aziaten) werden door de Japanners gedwongen tewerkgesteld. De spoorlijn moest dienen als bevoorradingsroute voor de Japanners en werd van augustus 1942 tot oktober 1943 aangelegd. Daarna bezochten we de brug over de rivier Kwai en 's avonds vierden we nog een feestje op een vlot op de rivier.Читать далее

Bert Smet

Bert SmetHellfire Pass geweest?

20.03.2023ОтветитьПереводить

Путешественникwas vast indrukwekkend. Lijkt mij