• Ruud

• Permulaan perjalanan
    10 Mac 2023
  • Bangkok

11 Mac 2023, Thailand ⋅ 🌙 28 °C

Vliegveld Bangkok. Volgens schema iets voor 20:00 uur aangekomen. Al met al was het een zeer voorspoedige reis. Na aankomst in het hotel stond ook nog een heerlijke maaltijd voor ons klaar.

• Chinatown

12 Mac 2023, Thailand ⋅ ☁️ 30 °C

Vannacht heerlijk geslapen en vandaag een intensieve dag voor de boeg. We bezoeken eerst Chinatown. Een aaneenschakeling van streetfood tentjes en marktkraampjes. Een gezellige drukte. En alles is klaarblijkelijk te eten, zelfs krokodillenkoppen. Overigens lijkt alles in Thailand om eten te draaien, maar dat er zoveel streetfood is, komt doordat de Thai slechts over beperkte woonoppervlakte beschikt, waar vaak geen ruimte voor een keuken is. Het is dus normaal om buiten op straat te eten.Baca lagi

• Koninklijk paleis

12 Mac 2023, Thailand ⋅ ☁️ 30 °C

Na Chinatown brachten we een bezoek aan het Grand Palace in Bangkok. Hier moesten we netjes voor gekleed zijn, dat wil zeggen geen korte broek en geen tekorte jurk en wel bedekte schouders. Niet te sexy dus. Er was een strenge inspectie voor we werden toegelaten. Prachtig was het, mooie gebouwen met heel veel mozaïek en bladgoud. Het was volgens onze gids wel extreem druk, kennelijk komt het toerisme weer behoorlijk op gang na de coronacrisis.Baca lagi

• Wat Pho tempel

12 Mac 2023, Thailand ⋅ ☁️ 33 °C

Na het indrukwekkende Koninklijk Paleis maakten we een kleine wandeling naar de Wat Pho tempel. Heel veel Boeddha's hier waaronder ėėn hele grote liggende gouden Boeddha. De Boeddha van de dinsdag, de geboortedag van Heidy. Verder brengt Heidy hier een offer door muntjes in heel veel schaaltjes te werpen. Door dit offer zou ze van een heel lang leven kunnen genieten.Baca lagi

• Rit met de Tuktuk

12 Mac 2023, Thailand ⋅ 🌙 29 °C

We werden opgepikt door tuktuks en reden in colonne naar een rooftop bar, waar we een drankje dronken en bij de invallende duisternis van het uitzicht genoten. Daarna nog een stukje door Chinatown gelopen en lekker gegeten aan de rivier en weer met de tuktuk naar het hotel.Baca lagi

• Fietstocht in Bangkok

13 Mac 2023, Thailand ⋅ ☁️ 30 °C

Vandaag op de fiets door Bangkok. Eerst door Chinatown, daarna over de Chao Phraya rivier naar de oude stad. Afgelopen nacht heeft het geregend, waardoor de lucht is afgekoeld en de fijne deeltjes zijn neergeslagen. Dat fietst toch net iets prettiger. Onderweg werden we steevast vriendelijk begroet door de bevolking. Een geweldige ervaring. Ook scheepten we met fiets en al in in een longtail boot en kregen we een heerlijke lunch in de Klongs. Tot slot voeren we over de rivier terug naar ons vertrekpunt. Een fantastische dag en een top manier om Bangkok te ontdekken.
    Na nog even uitrusten bij het zwembad lopen we nog even met z'n tweetjes naar de leukste straat van Bangkok: Soi Rambuttri, waar we nog een biertje hebben gedronken en lekker hebben gegeten. Morgen om 5:30 uur gaat de wekker weer, want er staat een reisdag op het programma met als tussenstation Tak, waar we overnachten voordat we verder reizen naar Chiang Mai.
    Baca lagi

• Wat Phanan Choeng

14 Mac 2023, Thailand ⋅ ⛅ 30 °C

Vanaf het Koninklijk zomerpaleis vertrekken we met de longtail boot naar de tempel Wat Phanan Choeng één van de belangrijkste tempels van Ayutthaya met zijn 19 meter hoge gouden Boeddha.

• Ayutthaya

14 Mac 2023, Thailand ⋅ ☁️ 32 °C

Ayutthaya is één van de voormalige hoofdsteden van Thailand. De stad is in de oorlog met Birma verbrand, waarbij ook alle Boeddha beelden zijn onthoofd. Nu resteren er nog indrukwekkende ruïnes die zijn opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco. Er is ook een Boeddha te zien die door boomwortels is omgroeid. Het is nog steeds een raadsel hoe deze Boeddha hier terecht is gekomen want hij is van zandsteen terwijl alle andere onthoofde Boeddha's van een andere steensoort zijn. Overigens moet je in Thailand oppassen als je met een Boeddha op de foto wil. Je moet er altijd voor zorgen dat je lager zit/ligt dan de Boeddha. Boven een Boeddha uitsteken wordt als respectloos beschouwd. Dit is ook de reden dat je een Boeddha thuis ook op een hoge positie moet plaatsen. Bij de door boomwortels omgroeide Boeddha staat een beveiliger op wacht om te controleren dat iedereen gaat zitten tijdens het maken van een foto samen met de Boeddha.Baca lagi

• Tak

14 Mac 2023, Thailand ⋅ ⛅ 27 °C

We vervolgen onze reis naar Tak waar ons een warm welkom wacht. Morgen reizen we verder naar Chiang Mai.

• Lampang

15 Mac 2023, Thailand ⋅ ☀️ 30 °C

Vanochtend vertrokken we vanuit Tak voor het laatste stuk naar Chiang Mai. Onderweg bezochten we een lokale voedsel markt. De meest vreemde etenswaren troffen we hier aan, zoals kikkers, nog levende padden, kakkerlakken, krekels, meelwormen, vis, groenten, fruit, paddestoelen, ratten noem het maar op. Met een ietwat weeïg gevoel in de maag zetten we onze reis naar Chiang Mai voort.Baca lagi

• Chiang Mai

15 Mac 2023, Thailand ⋅ ☀️ 31 °C

Bij aankomst in Chiang Mai bezochten we eerst een parasol fabriek. Hier wordt met de hand papier gemaakt van bladeren van planten. Je kon hier ook van alles laten beschilderen (telefoonhoesjes, slippers, kleding, portemonnee, hoesje e-reader en noem het maar op.Baca lagi

• Wat Phra That Doi Suthep

15 Mac 2023, Thailand ⋅ ⛅ 29 °C

Deze tempel ligt op een berg van 1676 meter net buiten Chiang Mai. Op het moment dat wij er waren, arriveerde een groep monniken die zojuist in vijftig dagen een wandeltocht van 1000 kilometer hadden volbracht. Dit op blote voeten. Hiermee bereikten zij een hoger doel. Bij aankomst op de 300 treden tellende trap naar de tempel, werden zij verwelkomd door naaste familieleden. Er werd een rode loper uitgerold met bloemblaadjes en hun voeten werden gewassen. Bij de tempel deelt een monnik gezegende armbandjes uit die je minimaal drie dagen moet dragen. Dit brengt geluk.Baca lagi

• Hoogste punt van Thailand

16 Mac 2023, Thailand ⋅ ⛅ 19 °C

Na de hike bezochten we het hoogste punt van Thailand (2565 meter). Hier staat een monument voor de laatste koning van het Lana koninkrijk, koning Inthawichayanon. Omdat hij geen troonopvolger had is na zijn overlijden het koninkrijk samen gegaan met Thailand. Verder mooie bloemen en mossen en met heel veel geluk krijg je een vogeltje (kolibrie) voor de lens.Baca lagi

• Chiang Mai

17 Mac 2023, Thailand

Vandaag een dagje rust. Lekker aan het zwembad gelegen en Chiang Mai ingelopen. Vanavond lekker gegeten bij een al in Nederland gereserveerd restaurant The Riverside, inderdaad aan de waterkant! We hadden wat te vieren, want precies 5 jaar geleden hebben we elkaar voor het eerst ontmoet. Een mooie gelegenheid ook om je geliefde ten huwelijk te vragen ♥️Baca lagi

• Kledingfabriek

18 Mac 2023, Thailand ⋅ ☀️ 33 °C

Vandaag vertrokken we naar Sukhothai. Onderweg bezochten we een kledingfabriekje. Na de kleding fabriek genoten we van de lunch op een idyllisch plekje aan de rivier de Yom.

• Sukhothai

18 Mac 2023, Thailand ⋅ ☀️ 36 °C

Sukhothai was van 1238 tot 1438 de hoofdstad van Thailand. Koning Rama, de uitvinder van het Thaise alfabet, stichtte de stad. Onderdeel is de Wat Mahathat tempel, met daarin de maandag Boeddha. De overige Boeddha's zijn verplaatst naar het museum in Bangkok. We fietsten hier een rondje rond de ruines. Na een warme dag kwamen we aan in ons resort, waar de hotelkamers zijn ondergebracht in huisjes.Baca lagi

• Bananen markt

19 Mac 2023, Thailand ⋅ ⛅ 28 °C

De eerste tussenstop vandaag is bij een bananen markt, waar je gebakken, gedroogde, gefrituurde, gesuikerde en gekarameliseerde bananen kunt kopen. En ook onbewerkte bananen uiteraard. Wij kochten een trosje voor in de bus.Baca lagi

• Kanchanaburi

19 Mac 2023, Thailand ⋅ ☁️ 36 °C

Onze bestemming voor vandaag is Kanchanaburi. We bezochten het museum over de Burma spoorlijn en de begraafplaats van alle krijgsgevangenen die bij de aanleg gestorven zijn. De krijgsgevangenen (voornamelijk Australiërs, Britten, Nederlanders en Zuid-Oost Aziaten) werden door de Japanners gedwongen tewerkgesteld. De spoorlijn moest dienen als bevoorradingsroute voor de Japanners en werd van augustus 1942 tot oktober 1943 aangelegd. Daarna bezochten we de brug over de rivier Kwai en 's avonds vierden we nog een feestje op een vlot op de rivier.Baca lagi