B&B de hoefijzer Reek
January 30 in the Netherlands ⋅ ☁️ 4 °C
Voordat we onze reis naar Zwitserland beginnen doen we een voor overnachting in Reek, bij B&B de hoefijzer ( we verbazen ons over het lidwoord "de") 🤔 We genieten van een heerlijk diner inRead more
Speyer
January 31 in Germany ⋅ ☁️ 7 °C
Tussenstop in Speyer. Speyer is een Duits stadje aan de Rijn. We genieten hier van bier en bratwurst.
Lausanne
February 1 in Switzerland ⋅ ☁️ 5 °C
Na een overnachting in Illzach (Fr.), vertrokken we naar Lausanne. In Lausanne stapten we op de boot voor een vaartocht over het meer van Genève naar Montreux. Het was koud maar wel droog weer enRead more
Brig
February 1 in Switzerland ⋅ ☁️ 1 °C
In Brig logeren we in het Good Night Inn Hotel op de 5e etage met mooi uitzicht.
In de kelder is een modelspoorbaan aanwezig die we deze week nog gaan bezichtigen. In de hal twee vitrinekasten metRead more
Zermatt
February 2 in Switzerland ⋅ ☀️ -3 °C
Vanwege het mooie weer is in ons programma geschoven. De treinreis met de Gornergratbahn staat nu voor vandaag op het programma. We rijden met de bus naar Täsch en nemen daar de trein naar Zermatt.Read more
Gornergrat
February 2 in Switzerland ⋅ ☀️ -7 °C
Vanaf de Gornergrat heb je een spectaculair uitzicht op prachtige bergkammen en op de Matterhorn in het bijzonder. Ook de treinreis er naar toe is spectaculair. Tot slot was ook het weer spectaculair.Read more
Martigny
February 3 in Switzerland ⋅ ☁️ 4 °C
Vandaag vertrokken we met de bus naar Martigny en stapten op de Montblanc express naar Chatelard-La Frontières. Het steilste spoortraject waar de trein niet door een tandrad wordt voortgedreven.Read more
Chamonix
February 3 in France ⋅ ☁️ 2 °C
In Chamonix hebben we even rondgelopen. Voor ons bekend terrein omdat we hier afgelopen zomer ook al waren. Er is wel een duidelijk verschil tussen zomer en winter. De Aiguille de Midi en de MontRead more
Saas-Grund
February 4 in Switzerland ⋅ ☁️ 1 °C
Vandaag reden we het Saas Dal in. We stopten eerst bij twee oude bruggen. Wat opvalt is het helder blauwe water van het riviertje. Dit betekent dat het smeltwater is en geen regenwater. Als het regentRead more
Hohsaas
February 4 in Switzerland ⋅ ☁️ -2 °C
Vanuit Saas-Grund met de kabelbaan bereiken we Hohsaas op 3200 mtr. Normaal heb je hier een fantastisch uitzicht op de omringende bergen van meer dan 4000 mtr hoogte. Nu was het echter bewolkt en -10Read more
Saas Fee
February 4 in Switzerland ⋅ ☁️ -2 °C
Na terugkomst in Saas Grund rijden we verder het Saas Dal in naar Saas Fee. Hier zien we ook weer de typische Wallise huisjes. Gebouwd op palen om te voorkomen dat ongedierte de huizen binnenkomen.Read more
Simplon pas
February 5 in Switzerland ⋅ ☀️ -3 °C
Vandaag reden we met de bus naar de Simplon pas. Ook bekend als de zout route en onderdeel van Route de Napoleon. Langs deze route zijn restanten van Napoleon te zien, zoals een kleine kazerne waarRead more
Aletsch gletsjer
February 5 in Switzerland ⋅ ☀️ -3 °C
Van Simplon dorp rijden we naar Fiesch en gaan met de gondel naar boven naar de Eggishorn. Daar hebben we een spectaculair uitzicht op de Aletsch gletsjer, de grootste gletsjer van Europa. DezeRead more
Glacier Express
February 6 in Switzerland ⋅ ☁️ 2 °C
Vandaag is alweer onze laatste dag in Zwitserland. We reizen met de Glacier Express (ook wel Panorama Express genoemd) van Brig naar Chur. Een treinreis van vier uur en een kwartier. Met recht eenRead more
Thuis
February 7 in the Netherlands ⋅ ☁️ 9 °C
Na een voorspoedige terugreis met overnachting in Oostenrijk, werden we afgezet in Zeeland. Het laatste stukje rijden we zelf. Voldaan arriveren we om 18:45 uur in Barendrecht.

TravelerEen goed begin van een mooie vakantie!
TravelerGeniet van jullie vakantie, veel plezier ❤️
TravelerVeel plezier gewenst!