• Ruud

• Kini berada di
    🇨🇭 Brig-Glis, Zwitserland

Saas Fee

Semalam, Switzerland ⋅ ☁️ -2 °C

Na terugkomst in Saas Grund rijden we verder het Saas Dal in naar Saas Fee. Hier zien we ook weer de typische Wallise huisjes. Gebouwd op palen om te voorkomen dat ongedierte de huizen binnenkomen. Wallis is het Kanton waar wij ons bevinden. We maken een wandeling en nuttigen een biertje met enkele reis gezellen.Baca lagi

• Hohsaas

Semalam, Switzerland ⋅ ☁️ -2 °C

Vanuit Saas-Grund met de kabelbaan bereiken we Hohsaas op 3200 mtr. Normaal heb je hier een fantastisch uitzicht op de omringende bergen van meer dan 4000 mtr hoogte. Nu was het echter bewolkt en -10 graden en sneeuw. Toch wel mooi en indrukwekkend hoor. We dalen weer af en komen aan bij het tussenstation op 2400 mtr. Hier breekt langzaam de zon door en komen we echt in de wintersport sferen, ook mooi uitzicht hier.Baca lagi

• Saas-Grund

Semalam, Switzerland ⋅ ☁️ 1 °C

Vandaag reden we het Saas Dal in. We stopten eerst bij een bijzonder kerkje. Bijzonder vanwege de ovalen vormgeving en de bijzondere begraafplaats voor de kerk.
    Daarna werden we hartelijk ontvangen in hotel Azalea met een kopje koffie en apfelstrudel met vanille saus. Aansluitend kregen we een rondleiding door het dorp Saas-Grund door de hoteleigenaar met daarbij leuke informatie over het leven in het dorp, de typische bouwwijze van de huizen in het dorp, de gebruiken van de bewoners, koeien gevechten etc. etc. Erg interessant. Na dit leuke bezoek liepen we naar de gondellift om daarmee naar Hohsaas op 3200 mtr. hoogte te reizen.Baca lagi

• Chamonix

3 Februari, Perancis ⋅ ☁️ 2 °C

In Chamonix hebben we even rondgelopen. Voor ons bekend terrein omdat we hier afgelopen zomer ook al waren. Er is wel een duidelijk verschil tussen zomer en winter. De Aiguille de Midi en de Mont Blanc bleven vandaag onzichtbaar achter de bewolking. Op de terugweg naar Brig stoppen we even om een foto te maken van het magnifieke uitzicht op het Rhone dal en bezoeken we een grotkerk in Ranon. Deze kerk is in de rots onder de oorspronkelijke kerk uitgehouwen omdat de oudere bezoekers steeds meer moeite kregen om de oorspronkelijke kerk te bereiken.Baca lagi

• Martigny

3 Februari, Switzerland ⋅ ☁️ 4 °C

Vandaag vertrokken we met de bus naar Martigny en stapten op de Montblanc express naar Chatelard-La Frontières. Het steilste spoortraject waar de trein niet door een tandrad wordt voortgedreven. Vanwege de niet zo goed gezeemde ruiten is het moeilijk foto's nemen, dus genieten we gewoon van het mooie uitzicht. Vanaf Chatelard-La Frontières reizen we met de bus in de sneeuw verder Frankrijk in richting Chamonix. Onderweg passeren we ons onderkomen van afgelopen zomervakantie in Chamonix.Baca lagi

• Gornergrat

2 Februari, Switzerland ⋅ ☀️ -7 °C

Vanaf de Gornergrat heb je een spectaculair uitzicht op prachtige bergkammen en op de Matterhorn in het bijzonder. Ook de treinreis er naar toe is spectaculair. Tot slot was ook het weer spectaculair. Kortom een fantastische dag!Baca lagi

• Zermatt

2 Februari, Switzerland ⋅ ☀️ -3 °C

Vanwege het mooie weer is in ons programma geschoven. De treinreis met de Gornergratbahn staat nu voor vandaag op het programma. We rijden met de bus naar Täsch en nemen daar de trein naar Zermatt. Zermatt is autovrij de bus kan daar niet komen. In Zermatt stappen we op de trein naar Gornergrat op 3135 mtr hoogte.Baca lagi

• Brig

1 Februari, Switzerland ⋅ ☁️ 1 °C

In Brig logeren we in het Good Night Inn Hotel op de 5e etage met mooi uitzicht.
    In de kelder is een modelspoorbaan aanwezig die we deze week nog gaan bezichtigen. In de hal twee vitrinekasten met treintjes.Baca lagi

• Lausanne

1 Februari, Switzerland ⋅ ☁️ 5 °C

Na een overnachting in Illzach (Fr.), vertrokken we naar Lausanne. In Lausanne stapten we op de boot voor een vaartocht over het meer van Genève naar Montreux. Het was koud maar wel droog weer en vrij zonnig. Een mooie belevenis. Vanaf Montreux reden we nog een stuk van anderhalf uur naar Brig, onze verblijfplaats de komende dagen.Baca lagi

• Speyer

31 Januari, Jerman ⋅ ☁️ 7 °C

Tussenstop in Speyer. Speyer is een Duits stadje aan de Rijn. We genieten hier van bier en bratwurst.

• B&B de hoefijzer Reek

30 Januari, Belanda ⋅ ☁️ 4 °C

Voordat we onze reis naar Zwitserland beginnen doen we een voor overnachting in Reek, bij B&B de hoefijzer ( we verbazen ons over het lidwoord "de") 🤔 We genieten van een heerlijk diner in restaurant de Linde in Reek. Voortreffelijk gegeten. Nu een goede nachtrust en morgen met de bus op weg naar Zwitserland.Baca lagi

Permulaan perjalanan
    30 Januari 2026