• Ruud

• Trip start
    January 30, 2026

B&B de hoefijzer Reek

January 30 in the Netherlands ⋅ ☁️ 4 °C

Voordat we onze reis naar Zwitserland beginnen doen we een voor overnachting in Reek, bij B&B de hoefijzer ( we verbazen ons over het lidwoord "de") 🤔 We genieten van een heerlijk diner in restaurant de Linde in Reek. Voortreffelijk gegeten. Nu een goede nachtrust en morgen met de bus op weg naar Zwitserland.Read more

• Speyer

January 31 in Germany ⋅ ☁️ 7 °C

Tussenstop in Speyer. Speyer is een Duits stadje aan de Rijn. We genieten hier van bier en bratwurst.

• Lausanne

February 1 in Switzerland ⋅ ☁️ 5 °C

Na een overnachting in Illzach (Fr.), vertrokken we naar Lausanne. In Lausanne stapten we op de boot voor een vaartocht over het meer van Genève naar Montreux. Het was koud maar wel droog weer en vrij zonnig. Een mooie belevenis. Vanaf Montreux reden we nog een stuk van anderhalf uur naar Brig, onze verblijfplaats de komende dagen.Read more

• Brig

February 1 in Switzerland ⋅ ☁️ 1 °C

In Brig logeren we in het Good Night Inn Hotel op de 5e etage met mooi uitzicht.
    In de kelder is een modelspoorbaan aanwezig die we deze week nog gaan bezichtigen. In de hal twee vitrinekasten met treintjes. Leuk om te zien, maar niet echt fotogeniek.Read more

• Zermatt

February 2 in Switzerland ⋅ ☀️ -3 °C

Vanwege het mooie weer is in ons programma geschoven. De treinreis met de Gornergratbahn staat nu voor vandaag op het programma. We rijden met de bus naar Täsch en nemen daar de trein naar Zermatt. Zermatt is autovrij de bus kan daar niet komen. In Zermatt stappen we op de trein naar Gornergrat op 3135 mtr hoogte.Read more

• Gornergrat

February 2 in Switzerland ⋅ ☀️ -7 °C

Vanaf de Gornergrat heb je een spectaculair uitzicht op prachtige bergkammen en op de Matterhorn in het bijzonder. Ook de treinreis er naar toe is spectaculair. Tot slot was ook het weer spectaculair. Kortom een fantastische dag!Read more

• Martigny

February 3 in Switzerland ⋅ ☁️ 4 °C

Vandaag vertrokken we met de bus naar Martigny en stapten op de Montblanc express naar Chatelard-La Frontières. Het steilste spoortraject waar de trein niet door een tandrad wordt voortgedreven. Vanwege de niet zo goed gezeemde ruiten is het moeilijk foto's nemen, dus genieten we gewoon van het mooie uitzicht. Vanaf Chatelard-La Frontières reizen we met de bus in de sneeuw verder Frankrijk in richting Chamonix. Onderweg passeren we ons onderkomen van afgelopen zomervakantie in Chamonix.Read more

• Chamonix

February 3 in France ⋅ ☁️ 2 °C

In Chamonix hebben we even rondgelopen. Voor ons bekend terrein omdat we hier afgelopen zomer ook al waren. Er is wel een duidelijk verschil tussen zomer en winter. De Aiguille de Midi en de Mont Blanc bleven vandaag onzichtbaar achter de bewolking. Op de terugweg naar Brig stoppen we even om een foto te maken van het magnifieke uitzicht op het Rhone dal en bezoeken we een grotkerk in Ranon. Deze kerk is in de rots onder de oorspronkelijke kerk uitgehouwen omdat de oudere bezoekers steeds meer moeite kregen om de oorspronkelijke kerk te bereiken.Read more

• Saas-Grund

February 4 in Switzerland ⋅ ☁️ 1 °C

Vandaag reden we het Saas Dal in. We stopten eerst bij twee oude bruggen. Wat opvalt is het helder blauwe water van het riviertje. Dit betekent dat het smeltwater is en geen regenwater. Als het regent kleurt het water bruin door modder en zand wat wordt meegevoerd. Daarna stoppen we bij een bijzonder kerkje. Bijzonder vanwege de ovalen vormgeving en de bijzondere begraafplaats voor de kerk.
    Daarna werden we in Saas-Grund hartelijk ontvangen in hotel Azalea met een kopje koffie en apfelstrudel met vanille saus. Aansluitend kregen we een rondleiding door het dorp door de hoteleigenaar met daarbij leuke informatie over het leven in het dorp, de typische bouwwijze van de huizen in het dorp, de gebruiken van de bewoners, koeien gevechten etc. etc. Erg interessant. Verder zagen we bevroren watervallen die ook beklommen werden. Na dit leuke bezoek liepen we naar de gondellift om daarmee naar Hohsaas op 3200 mtr. hoogte te reizen.

• Hohsaas

February 4 in Switzerland ⋅ ☁️ -2 °C

Vanuit Saas-Grund met de kabelbaan bereiken we Hohsaas op 3200 mtr. Normaal heb je hier een fantastisch uitzicht op de omringende bergen van meer dan 4000 mtr hoogte. Nu was het echter bewolkt en -10 graden en sneeuw. Toch wel mooi en indrukwekkend hoor. We dalen weer af en komen aan bij het tussenstation op 2400 mtr. Hier breekt langzaam de zon door en komen we echt in de wintersport sferen, ook mooi uitzicht hier.Read more

• Saas Fee

February 4 in Switzerland ⋅ ☁️ -2 °C

Na terugkomst in Saas Grund rijden we verder het Saas Dal in naar Saas Fee. Hier zien we ook weer de typische Wallise huisjes. Gebouwd op palen om te voorkomen dat ongedierte de huizen binnenkomen. Wallis is het Kanton waar wij ons bevinden. We maken een wandeling en nuttigen een biertje met Wim en Loes (Zutphen) en Arie en Lenie (Boxmeer) waar we deze reis veel mee optrokken en die ook wel van een biertje houden 🍻Read more

• Simplon pas

February 5 in Switzerland ⋅ ☀️ -3 °C

Vandaag reden we met de bus naar de Simplon pas. Ook bekend als de zout route en onderdeel van Route de Napoleon. Langs deze route zijn restanten van Napoleon te zien, zoals een kleine kazerne waar een klein museum is gevestigd waar het verhaal wordt verteld over de Route de Napoleon, de historie van de zout route en de aanleg van de spoortunnel die hier onder de berg door loopt. We namen hier een kijkje en reden daarna naar Simplon Dorf voor taart en koffie. Toepasselijk wel, taart op de verjaardag van Ruud.Read more

• Aletsch gletsjer

February 5 in Switzerland ⋅ ☀️ -3 °C

Van Simplon dorp rijden we naar Fiesch en gaan met de gondel naar boven naar de Eggishorn. Daar hebben we een spectaculair uitzicht op de Aletsch gletsjer, de grootste gletsjer van Europa. Deze gletsjer is in de laatste 10 jaar maar liefst 80 cm. dunner geworden. Iets waar men zich grote zorgen over maakt. Het zal niet lang meer duren voor de gletsjer helemaal is verdwenen. We genieten van het mooie uitzicht op de gletsjer en de andere alpenreuzen zoals onder andere de Eiger, de Jungfrau en de Matterhorn. We drinken een biertje in de uitbundig schijnende zon en dalen vervolgens met de gondel af naar een lager gelegen plateau en genieten daar van de wintersport sfeer.
    Als we terug zijn in ons hotel mogen we de gigantische modelspoorbaan bewonderen die in de kelder van het hotel is gebouwd.

• Glacier Express

February 6 in Switzerland ⋅ ☁️ 2 °C

Vandaag is alweer onze laatste dag in Zwitserland. We reizen met de Glacier Express (ook wel Panorama Express genoemd) van Brig naar Chur. Een treinreis van vier uur en een kwartier. Met recht een Panorama Express, want wat een mooie taferelen hebben we aan ons voorbij zien trekken. We komen ook langs de plek waar de Rijn ontspringt en zien het stroompje in een rivier veranderen. Het was wel lastig om mooie foto's te maken vanuit een rijdende trein. De getinte ruiten en spiegelingen maakten het extra moeilijk. Maar genoten hebben we zeker.Read more

• Thuis

February 7 in the Netherlands ⋅ ☁️ 9 °C

Na een voorspoedige terugreis met overnachting in Oostenrijk, werden we afgezet in Zeeland. Het laatste stukje rijden we zelf. Voldaan arriveren we om 18:45 uur in Barendrecht.

Trip end
    February 7, 2026