• Marcel Rijnen

• Start på rejsen
    23. februar 2024
  • Daily Challenge 1 ✅️

24. februar 2024, Sverige ⋅ ⛅ 5 °C

Met de zon op ons gezichten begonnen aan ons reis. Roadbook opgehald, en snel de weg op! Hersenkraken over hoe we de plattengronden moeten gebruiken (geen gps!) maar al snel de taak overgedragen aan de jongste en scherpste van ons groep - Romée Romée 😃

Ons tracker werkte niet vandaag, maar we zijn heus niet vliegend over het water heen naar Sweden gekomen he, "gewoon" via de langste brug/tunnel/combi van Europa.

Challenge van de dag:
    Verzamel de juiste obiecten voor de viking zegingsritueel in de 500 jaar oud stenen kring van Ales Stenar.
    Een Duitse stuk touw, een steen van de Deense kust, een takje uit een sweedse boom, water uit de Baltic Sea en een stukje scandinavische ijzer. Dansje doen om de stenen van Ales Stenar heen.
    Het werd ook nacht werk, met een volle maan. Maar hopen dat de viking goden goedgestemd waren. 😀

• Dag 3 zit er weer op

25. februar 2024, Sverige ⋅ ☁️ 6 °C

Na een dag van 13 uur rijden over binnen wegen aangekomen in ons hotel in Uppsala ja je kent het wel uit de film.

Onderwg prachtige wegen gereden langs de kust met een tussenstop bij een auto kerkhof waar schijnbaar de tourbus van Abba of wat er van over is staat.

Gezien dat het al laat was en er nog iemand hulp nodig had met een kapot gaspedaal ( welke Sean en Romee bij hadden) nog ff snel een pizza gegeten en de laatste 2 uur door gereden naar het hotel.

• Daily Challenge 2 ✅️

25. februar 2024, Sverige ⋅ ☁️ 1 °C

Dag 2 - van Ystad naar Upsalla. Lange dag (nog 100 km te gaan)
    Prachtige bossen en speelse wegen. Te veel genoten om daar foto's van te maken 🙈
    Challenge van de dag : het opsporen van de ABBA tourbus wrak. In een auto junkyard die verstopt staat in Ryd, zo onverwacht en onwerkelijk. In de pristine, mossige bos, lijkt bijna een "Atlanta" van een vergane high snobiety, alle ooit nobele auto's, slapend onder een dik laag roest en modder.
    Ik ben nog steeds geen held in navigeren 😅

• Dag 5 bootje Varen

28. februar 2024, Norge ⋅ ☁️ 2 °C

Na een stroeve ochtend ( na een zeer soepel avond bier drinken met de teams ) een ontbijtje op met een prachtig panoramisch uitzicht over een bevroren meer.

Daarna nog een legendarische moment op weg naar het ijs drifte aangehouden voor een alcohol controle. Ik blaze geen klik dus test ongeldig na 3 keer dacht die agent dus dat doet hij expres.

Hij rommel aan zijn apparaat is i de afdicht folie vergeten hahaha daarna natuurlijk alles goed en door naar het ijs drifte.

Met de Landcruiser helaas onmogelijk om de achterkant in de slipt te krijgen ( een geruststellend gedachten hier )

Later een rondje met de Discovery gedaan dat ging veel beter een leuke ervaring.

Na dit zijn we vertrokken naar Bodo om de Ferry te pakken naar Lofoten.

Naar 8 uur rijden daar aangekomen helaas die gaat vandaag en morgen niet meer door slecht weer.

Toen maar heerlijk uit eten geweest dankzij reisleider Popa vandaag en een Hotel gepakt.
    Morgen maken we een nieuw plan.

• Dag 6 we zijn aangekomen in Narvik

28. februar 2024, Norge ⋅ ☁️ 1 °C

Na de eerste rustige dag ( 6 uur reizen hahaha) aangekomen in Narvik nu tijd voor bier.

• Dag 8

1. marts 2024, Norge ⋅ ☁️ -4 °C

Vandaag een heerlijke dag gehad. We hebben een wandeling gemaakt in de sneeuw ( 60 cm diep hahaha) daarna gaan honden slee rijden.
    Wat was dat gaaf wat een geweld en snelheid. Ook in traditionele klederdracht naar de Jacuzzie en de aora gezien.Læs mere

• Dag 9 auto pech

3. marts 2024, Norge ⋅ ☁️ 2 °C

Mooie start gehad van de dag.
    Helaas wel veel zwart ijs het begin van de dag gehad. Dat ging niet bij alle auto's goed maar ook dat is weer opgelost.

Toen 150 km voor de Noordkaap sloeg de motor van de Landrover van Sean en Romee vast.
    Deze is opgetakeld na een paar uur in de sneeuw wachten, en naar onze eind bestemming voor deze dag gebracht.

Hier hebben er nog 2 zeer aardige monteurs naar gekeken maar de conclusie was unaniem met deze motor kan je niet verder.

Morgen het vervolg

• Een dag van hoogte punten

3. marts 2024, Norge ⋅ ☁️ 3 °C

Vanmorgen bij de Noordkaap aangekomen met zijn alle.
    Al was daar wel een lift voor nodig maar het resultaat is er.

Daarna de sneeuwpop challenge gedaan.

Na dat de lokale techneut ( onderhouds bedrijf voor vissers boten en graafmachines) gisteren avond vol enthousiasme aan de Landrover heeft gewerkt moest ook hij om 24 uur de handoek gooie de motor is stuk en niet te herstellen.

Wat nu de ANWB laat Sean en Romee gewoon staan hier zoek het maar uit.
    Geen huur auto's beschikbaar en geen alternatief.

Weer heeft onze redercin nood een oplossing we mochten zijn Saab 93 lenen om de vakantie af te maken en deze word dan daarna met de trailer terug gebracht en om geruild voor de Landrover.

Wel moest deze nog even worden uitgegraven maar dat mocht de pret niet drukken.

Echt ongelooflijk dat je dit nog mee maakt.

Nu hebben we de nacht door gereden om in Finland aan te zijn gekomen en liggen we weer op schema.
    Morgen een nieuwe dag weltrusten.

• Op het bootje

5. marts 2024, Finland ⋅ 🌬 -1 °C

Na een rit van bijna 10 uur aangekomen is Helsinki bij de ferry.

Onderweg een lokale delicatessen op friet uit de oven met kebab geserveerd in een koffie filter geweldig wat is mijn maag blij.

• Citytrip + camperen in een ijstent

6. marts 2024, Estland ⋅ ☀️ 0 °C

Gisteren in de ochtend een citytour gemaakt door Tallinn dat was erg leuk een leerzaam.
    De mensen is Estland hebben een turbulente historie.

Daarna zijn we door gereden naar een verzamelpunt waar we voor het eerst in de tent hebben geslapen.
    Best fris bij -5 en dan wordt je wakker is de hele tent bevroren.

Voor het slapen heeft barbecue held Daan een heerlijke maaltijd gemaakt.
    Dat was genieten.

• Dagje door Polen + een strand bezoek

9. marts 2024, Polen ⋅ ☀️ 7 °C

We zijn door Litouwen gereden naar Polen.

Litouwen is niet veel over te zeggen compleet gestoorde op de weg en veel armoede.

Polen was erg mooi we zijn het het grootste stenen bouwwerk van Europa geweest en daarna door gereden naar zee. Scheveningen was er niets bij erg mooi.

Daarna door gereden naar ons hotel wat er top uit zeg heerlijk aardig personeel en top gegeten.
    Echt een aanrader.

• Slut på rejsen