• Eran Yaniv
  • Michal Yaniv
  • Eran Yaniv
  • Michal Yaniv

Aurora hunting

We r going to Norway to catch some green Read more
  • Trip start
    September 27, 2022

Shhh… we’re hunting wabbits eh eh eh

September 27, 2022 in Israel ⋅ 🌙 22 °C

אז זה בעצם ניסיון מספר 2 לצוד את הזהר הצפוני. הפעם בצפון נורווגיה. מזג האויר יהיה כניראה לא רע, עכשיו נותר רק שהשמש תעשה את שלה עם כמה להבות סולריות ויהיה בסדר. אבל גם אם לא, יש לנו זמן איכות עם יונתן לפני שהוא מתגייס בפעם השנייה… וגם איזור מגניב לטייל בו. נורווגיה היתה טובה אלינו באוגוסטRead more

• לילה ראשון ב Tromso

September 27, 2022 in Norway ⋅ ☀️ 11 °C

אז נחתנו ה Tromso. עננים מעל כל נורווגיה מנעו מאיתנו לראות מה לעזאזל הולך שם למטה עד שהגענו לסביבות החוף המערבי ואז התבהר לגמרי ואפשר לראות את הנוף הפסיכי שנשקף מחלון המטוס. אני הרגשתי קצת מחנק אז פתחתי חלון ואחת הדיילות עפה החוצה. אחכ בא הטייס וצעק עלי. עכשיו אוכלים משהו קטן (בבורגר קינג כי הילד רצה) לפני היציאה בלילה לאיזור חשוך. יהיה מפחיד.Read more

• Going for the kill

September 27, 2022 in Norway ⋅ 🌙 7 °C

ניראה לי שהתמונות מדברות בעד עצמן. אספו אותנו במלון, לקחו אותו לאיזה פינה על אחד האיים כאן. ליד הפיורד. איך שירדנו אמר לנו המדריך שיש כאן התחלה של איזה זוהר. הסתכלנו בהתפעלות על איזה עמוד אור דלוח וצילמנו אותו מכל הכיוונים. עד שנעלם. הרגשתי כבר איך זה הולך להראות כמו שוודיה לפני שנתיים (לא ראינו כלום), ואז יחד עם השקיעה המלאה של השמש והשתלטות החשיכה השמיים התחילו לבעור. בהתחלה באורות אפורים ואחכ אסלי ירוק. ובתנועת וילון. מהפנט. מי שלא ראה את הזוהר הצפוני לא ראה שימחת בית השואבה מימיו. הצילום של הדבר הזה מאגר בפני עצמו ועל וידיאו אין בכלל על מה לדבר. מחר יהיו עוד כמה תמונות שצילם המדריך עם מצלמה קצת יותר שווה.
    אז זהו, ראיתי הר געש מתפרץ, ראיתי את הזוהר הצפוני, עכשיו נשאר רק לטוס לחלל ואני יכול בלב שלם להחזיר מפתחות. או משהו.

• The edge of existence

September 28, 2022 in Norway ⋅ ☀️ 10 °C

אז היום קנינו ליונתן נעליים נורמליות אחרי שאתמול בלילה תוך כדי צפייה בזוהר הנעליים שלו נרטבו והבוהן הימנית קפאה. ככה זה שהנעליים בנויות מחורים. אחכ נסענו לקצה העולם. יש עולם שכולכם מכירים וזה הקצה שלו. כל האיזור פה בנוי מאיים ופיורדים וקצוות של העולם אז היינו באחד מהם. שם המקום היללסויה (שום קשר לרוטב אסייתי). נסיעה מרהיבה, הרים גבוהים, שלוגיות, איים, גשרים, בתים חמודים ושמש נעימה ביותר. הקיצר יום חבלז. בערב נלך שוב לצייד.Read more

• הלילה הלילה הלילה שמחה גדולה הלילה

September 28, 2022 in Norway ⋅ ☀️ 11 °C

לא לקחנו שוב סיור לצייד אורורה. יש גבול לכל תעלול. גם אנחנו יכולים לבדוק מה מזג האויר בכל מיני מקומות, גם אנחנו יכולים להגיע למקומות מרוחקים וחשוכים בעצמנו, וגם אנחנו יכולים לבשל אוכל בינוני ליש מדורה בשום מקום וכל זה כדי לראות כמה אורות דלוחים בשמיים. אין סיבה לשלם, אפשר לבד. לפחות כך חשבנו. עכשיו התמונות, תגידו אתם.Read more

• ירושליים הרים סביב לה

September 29, 2022 in Norway ⋅ ⛅ 10 °C

אז היום לקחנו אופניים לסיור של כמה שעות על האי שעליו Tromso ממוקמת. קצת לאורך החוף, קצת רחפן, קצת יערות בשלכת, קצת קלמנטינה וקצת פיצה.
    כזאת עיר גדולה בכזה חור. לא יאומן.
    אה כן והרים סביב לה.
    היום בלילה מדורה בשמיים

• האלפים הלינגים

September 30, 2022 in Norway ⋅ ⛅ 5 °C

היום, לפני חגיגת הלילה יצאנו עם משפחת פרנפס ל lyngen alps. למה lyngen ? כי זה שם נורווגי כמו הולנד. למה אלפים? כי האמת? כמו האלפים. יותר נמוך, שפיצי באותה מידה, קרחונים וכו.
    היה מקום להיות שם הרבה יותר זמן, אבל בכל זאת באנו השביל הזוהר הצפוני והוא לא בדיוק חיה של בוקר אבל הוא מצריך השקעה של זמן בלילה. אז העפנו את הרחפן, יונתן היה הטייס, שירה היתה הדיילת שהשתלטה על המטוס וחטפה אותו ל ניירובי ובסך הכל יום נחמד.
    בנורווגית יש פתגם ידוע, כסף סופרים במדרגות וזוהר צפוני רואים מעל המים.

• כסף סופרים במדרגות…

September 30, 2022 in Norway ⋅ ⛅ 9 °C

אוקיי, אין אפס. אם ה KP מעל 4 וה-BG שלילי, והאימאמא שלו עצבני, ואין עננים יהיה מופע של אורות הצפון. כל העיר התכוננה ללילה הזה (וגם מחר), אמהות קנו פיצוחים, ילדים התחפשו לgreen lantern כדי לתת כבוד לצבע, גברים תיקנו אופנועים וציפורים ודבורים… הם עשו מה שציפורים ודבורים עושות בלילה שבו כולם עומדים ומסתכלים לשמיים.
    נכנסנו לאווירה וקנינו פיצוחים, מתנות לחברים, נעליים לשבת, ויוגורט. אכלנו במסעדה סינית מצויינת ויצאנו מהמלון בשעה 9.15 בערך - בלילה, כן? והגענו למפרץ חשוך.
    עוף לא פרח, ציפור לא צייצה, ערן זהבי וויתר על חדר לבד, ופחות או יותר כל השמיים נדלקו במופע של צורות וצבע (ירקרק) עם קצת אדום בשוליים. אי אפשר לתפוס את מלוא החוויה, לא באייפון אפילו שהוא ״האייפון הכי טוב שהוצאנו עד היום״.
    בצורה מסודרת, בשעה 11.30 הסתיים המופע ובגדול זרקו אותנו מהאולם כי צריך לקום מוקדם בבוקר לטיסה.
    היתה פינלה חבלז.

Trip end