• Padua

November 15 in Italy ⋅ ☁️ 14 °C

Sva si po čustvenem slovesu zaželela nekaj italijanskega vrveža, da nama prežene takšne in drugačne skrbi, pa sva se odločila za Padovo. Dobro leto in pol nazaj sva bila tu že in se nama je res prikupila, a je bila nedeljsko zaspana, pa sva hotela zdaj doživeti malo bolj živahno. Hm... Be carefull what you wish for! Sva naredila kar nekaj krogov v iskanju parkinga in ko sva po slabi uri že razmišljala, da jo obrneva ven in drugam, sva našla en sam, a prazen in brezplačen parking spot. Ok, greva! Polna je bila, Padova, na vseh Piazzaah stojnice, ene s hrano, druge z oblačili, tretje s turisti s hrano in pijačko. Sonček je prijetno segreval ozračje in po odličnem macchiatu sva prečesala Padovo vse poprek. Piazze, stare ulice, barvite stavbe z oboki, ki naredijo ulice poleti senčne, v dežju suhe, na lep dan pa enostavo prijetne.
    Za pašto sva pri "Sugo" naletela na predolgo vrsto, se vrneva naslednjič. Tokrat sva se nasitila z Arrancini.
    Za konec pa sva na glavi piazzi izbrala GG (rdeči javor je dobil ime po Galileo Galilei, ki je že pri 28tih učil na univerzi v Padovi)l in Ms. Padovo (zimska kamelija).
    Zdaj pa hitro domov objemat ta veliko hči 🥰, da nam bo vsem malce bolj toplo pri srčku.
    Radi te imamo, Katjuša, manjkala nam boš🥰. Pa tut vsa tista dobra kosila, ki si nam jih kuhala 😋😉