• Tweede dag

3 Maret, Swiss ⋅ ☀️ 0 °C

Vandaag de tweede dag op de skies. Nu ik een beetje weet hoe het werkt met de stoeltjesliften, skipas en graderingen kon ik wat zelfverzekerder op pad. Omdat Xavier weer les moest geven zijn we met de eerste lift naar boven gegaan zodat we even samen naar benenden konden. Gelijk kreeg ik huiswerk om vandaag aan te werken, want ik ben natuurlijk nog een echte beginner. Echt, lijkt wel alsof ik een plank ben op de skies.

Het plan was om eerst naar La Chaux te gaan, want daar was het gister middag ook mooi, maar helaas was de lift defect en moesten we uitwijken naar Lac des Vaux. Hier is het iets steiler en had ik veel moeite met soepel naar beneden gaan. Opwarmen op een makkelijke route was er namelijk niet bij. Goed, uiteindelijk ging het redelijk en kwam ik telkens heelhuids weer beneden, steeds weer met een beetje extra controle.

Na de lunch pauze in de picknick ruimte ben ik via een enorm mooie en langere route naar het dal geskied. Doordat dit niet heel stijl was kon ik goed werken aan mijn techniek en na enige kilometers was het alsof er iets klikte. Het ging ineens een stuk soepeler en met wat meer controle.

Uiteindelijk heb ik zo goed als vanaf eerste tot laatste lift op de piste doorgebracht en voel ik zeker. Mijn bovenbenen staan in brand en zijn lekker verzuurd. Gelukkig is het het allemaal waard. Elke keer wanneer ik om me heen kijk is het uitzicht spectaculair.

Morgen ochtend doe ik het wat rustiger aan, zodat ik in de middag weer vol kan genieten.
    Baca selengkapnya