• Zwitserland kent geen groen

4. mars, Sveits ⋅ ☀️ 5 °C

En Verbier kent nauwelijks blauw.

Even voor het overzicht, van makkelijk naar moeilijk:
    Groen
    Blauw
    Rood
    Zwart
    Geel (off-piste)

Omdat het in Zwitserland bij alle skipistes stijl en uitdagend genoeg is doen ze niet aan groen. Die hebben ze gereserveerd voor wandelpaden. Dan komt er nog bij kijken dat het gebied waar ik mij nu in bevindt voornamelijk goede skiers trekt omdat hier veel rood, zwart en geel te vinden is. Blauw is er dus wel, maar lang niet zo veel als in andere plekken.
    In verhouding is het misschien niet zo veel, maar voor een week is er meer dan genoeg te doen.

Vanochtend heb ik rustig aan gedaan, want ik merkte dat mijn bovenbenen om wat extra rust vroegen. Om toch wat nuttigs te doen (ik was optijd wakker) ben ik het dorp door gelopen om de verschillende winkeltjes en chalets te bewonderen.

In de middag ben ik samen met Xavier naar een voor mij nieuw gebied gegaan waar ik lekker heb kunnen werken aan mijn techniek:
    Meer draaien vanuit de enkels en knieën, heupen soepel houden, goed naar voren leunen en stokken juist gebruiken. Dat zijn best veel dingen om op te letten, maar er zit progressie in! Tegen het einde sloop de vermoeidheid er weer in en werd het steeds lastiger om de skies onder controle te houden. Helaas voor mij was de laatse piste rood met lekker moguls (hobbels op de piste waar je tussen door moet slalommen) en door de hoge temperatuur was de sneeuw meer slush dan poeder....extra uitdagend.

Het zal jullie dus ook niet verbazen dat ik vandaag een aantal keren onderuit ben gegaan en mn skies verloor.

Morgen een nieuwe dag, maar eerst vanavond, want woensdag is dé dag voor de trainers om uit te gaan.