Satellite
 • Day80

  Nagasaki, Japan

  April 7, 2016 in Japan ⋅ 🌬 22 °C

  Enthousiast gemaakt door het programma Rail Away ( aangeboden door M. Eenkhoorn en P. Lind ) gaan we op weg naar de stad Nagaski.

  In de trein vanaf Kumamoto naar Nagasaki zien we al iets bekends dat ons aan Nederland doet denken. De trein naar Huis ten Bosch. We willen instappen en even langs rijden om het met onze eigen ogen te zien, maar onze treinkaarten zijn eigenlijk niet geldig voor deze trein. We proberen het toch want wij worden toch nooit gecontroleerd maar dit keer natuurlijk wel. 5 min later staan we weer op het perron, waar we 2 uur moeten wachten op de volgende trein. Haha, niet echt een slimme actie dus. Op de terugweg rijden we toch langs en dat zien we in ene het centraal station van Amsterdam langs het spoor staan. Maar dan tussen de heuvels en naast de Dom uit Utrecht, molens van de Kinderdijk en grachten. Het is een thema park over Nederland, geweldig!!

  Maar goed we komen met wat vertraging aan in Nagasaki, waar de Amerikanen ook een atoombom op hebben laten vallen. Opnieuw horen we gruwelijke verhalen en komen we op indrukwekkende plekken, zoals ground zero.

  Maar dat is niet het enige wat we bezoeken. De Japanners waren vroeger natuurlijk ook geen lieverdjes, we bezoeken een verlaten eiland, dat bekend staat als het eiland van beton, omdat alles volgebouwd was zonder dat er ruimte was voor planten. Het eiland was een koolmijn en eigendom van Mitsubishi. Duizenden Koreanen en Chinezen hebben hier als slaaf gewerkt ( en dat was gewoon in de 20ste eeuw ). Maar tijdens de rondleiding hoor je daar natuurlijk niks van. Onze gids beweert zelfs dat de mensen erg gelukkig waren.

  Naast het themapark over Nederland heb je ook een klein eiland in de stad waar de Nederlanders honderden jaren hebben gewoond tijdens de goude eeuw en zelfs nog daarna. De Nederlanders waren de enige die handel mochten drijven met Japan nadat de empire op dat moment zijn hele rijk had afgesloten voor de buitenwereld. De Nederlanders mochten als enige blijven omdat ze meer geintereseerd waren in handel dan in het verspreiden van geloof, zo hebben de Portugezen het namelijk verknalt bij de Japanners. ( die zijn allemaal geexecuteerd ). Super tof om meer over de Nederlandse geschiedenis te leren in het buitenland.
  Read more

  Winny: Wel een mooi gebouw

  4/11/16Reply

  Inez: daar wordt je wel stil van

  4/14/16Reply

  Inez: Ned. schip?

  4/14/16Reply