Nederland & Bali

Van australie gaat Sab naar nederland en vir naar indo. Alletwee naar een soort van thuisland :-p. Sab gaat haar 30ste verjaardag in nl vieren en verrast haar fam met een bezoekje! De gezichten toenLue lisää
Manila, Filipijnen

We zien elkaar weer in de hoofdstad van de filipijnen Manila. De stad doet ons denken aan Jakarta, maar dan met een midden amerikaans uiterlijk. De jeepneys ( het locale ov ) zijn prachtig verzierdLue lisää
Donsol, Filipijnen

Nog een van onze bucketlist, zwemmen met een walvishaai in de Filipijnen. We gaan vanaf Manila met de nachtbus naar Donsol. Het was een behoorlijke rit waarbij we regelmatig uit onze stoel wordenLue lisää
Port Barton, Filipijnen

Wij gaan 50 jaar terug in de tijd en gaan naar port Barton op het eiland Palawan. Een klein slaap dorpje met zandweggetjes waar de electriciteit alleen aan is tussen 6 en 12 uur in de avond. HeerlijkLue lisää
El Nido, Filipijnen

We gaan naar het noorden van Palawan en gaan met de boot langs de Bacuit Archipelado een eilandengroep.
Aangekomen pakken we onze tas uit, virgil klopt zn shirt uit om het aan te trekken en Sab zietLue lisää
Puerto Princessa, Filipijnen

We gaan ook nog naar de hoofdstad van het eiland Palawan. Dat eigenlijk meer een groot dorp is. We eten lekker geen Philipijns, maar belanden een bij een fastfood chinees. We wilde eigenlijk naar eenLue lisää
Seminyak, Indonesie

Na de Philipijnen gaat Sab terug naar een bekende plek. Ons favoriete eiland Bali! En nog beter nieuws Chara komt ook. Wat een gezelligheid. Vir gaat naar zijn vrienden in Thailand. Beide dus watLue lisää
Ubud, Indonesie

We vertrekken naar Ubud en daar wacht het lekkere weer op ons. Onze dagen bestaan uit zwemmen, wandelen, met de brommer op stap en yoga. We beklimmen de vulkaan Batur om de zonsopgang te zien en doenLue lisää
Gili Trawangan & Gili Air, Indonesie

Vanaf Ubud vertrekken we naar de Gili's om het echte eiland leven op te zoeken. Want Bali is natuurlijk een prachtig eiland, maar het is zo gegroeid dat alle dorpjes inmiddels een grote stad lijken.Lue lisää
Nusa Lembongan, Indonesie

Tussen de Gili's en Bali ligt ook nog Nusa Penida en Nusa Lembongan. Dit eiland is minder toeristisch dan de andere delen, maar het staat bekend om het indrukwekkende zeeleven. We zien dus Manta Ray'sLue lisää
Isu Peninsula, Mnt Fuji & Matsumoto

Osaka, Japan

Wij zijn bij onze laatste bestemming aangekomen, Japan! Onze eerste stop is Osaka. Wij waren een beetje bang voor een taalbarriere maar bij onze aankomst op Osaka Station kregen wij onze eersteLue lisää
Nara, Japan

Op steenworp afstand van Osaka bezoeken wij Nara. In de 7de eeuw was dit de hoofdstad van Japan. Nu is het een kleine stad met wel indrukwekkende tempels. En bij deze tempels zijn veel tamme herten.Lue lisää
Niseko, Japan

Wintersporten in Japan! Na alle zon gaan wij eindelijk weer een winter in. En daar hadden wij best zin in. Snowboarden hebben wij gemist en in Japan kregen we de kans!
Vorig jaar hebben we onsLue lisää
Nagoya, Japan

Vanaf Niseko vliegen we terug naar centraal Japan, in de stad Nagoya. Dit is een industriestad waar Toyota is geboren zonder veel toeristische attracties. We zijn hier omdat het vliegticket vanafLue lisää
Kyoto, Japan

Kyoto is een stad dat op het gebied van historie niet onder doet aan de grote steden van Europa en het is de stad van de cherry blossoms, sakura of in het Nederlands, de bloesems. We zijn net als alleLue lisää
Himeji, Japan

Als kleine tussenstop vanuit Kyoto doen wij Himeji aan. Hier is een van spectaculairste kastelen van Japan en dus wel een middagje waard.
Het kasteel komt uit 1400 en is nog steeds het origineel.Lue lisää
Shimanami Kaido Bikeway

Onomichi is een klein dorpje op een berg met hele oude shrines en tempels. We zijn hier naar toe gekomen omdat het het beginpunt van de fietstocht is die we willen doen. We hebben het druk gehad inLue lisää
Shikoku, Japan

Na de tweedaagse fietstocht arriveren wij in het stadje Imabari Op het eiland Shikoku. En jawel, ook hier hebben wij een couchsurf adresje gevonden.
Wij belanden bij een oudere stel die zelf al vierLue lisää
Hiroshima, Japan

Van Imabari gaan we naar Hiroshima, met onze treinpas zijn we ongeveer 10 uur onderweg. Met de auto doe je er 2 uur over... maar een auto hebben we niet... de zoon van onze coushsurf host heeft deLue lisää
Kikuchi, Mt Aso & Takachiho

Vanaf Hiroshima treinen we naar een ander eiland om naar het nationale park te gaan. We starten in de hoofdstad Kumamoto, bezoeken hier ook het kasteel, huren een auto en gaan opweg. De gorges,Lue lisää
Nagasaki, Japan

Enthousiast gemaakt door het programma Rail Away ( aangeboden door M. Eenkhoorn en P. Lind ) gaan we op weg naar de stad Nagaski.
In de trein vanaf Kumamoto naar Nagasaki zien we al iets bekends datLue lisää
Nikko, Japan

Vanaf Nagasaki gaan we in een keer door naar Nikko. We pakken dan wel een stukje het vliegtuig. Ook na bijna ander half jaar reizen maken we nog steeds fouten, want Sab was blij dat zij eenLue lisää
Liz zy
Ahhh Joa ♥