• Cartagena

26 de mayo de 2024, España ⋅ ⛅ 23 °C

Turen går mod Cartagena. Første stop var Playa del Lastre. En sort sand strand.
    Derefter kørte vi videre gennem et område hvor det var tydeligt at der tidligere har været minedrift. Skorstene ned til minerne og elevatorer som kunne trække mandskab og materiel op. Ruiner af bygninger og små bjerge med det jord der var sorteret fra. Det viser sig at der er gravet efter sølv, bly og andre metalliske mineraler. Driften stoppede i 1990.
    Derefter kom vi forbi Cartagena's raffinaderi. Det er så gigantisk stort og lidt uhyggeligt fremtids film agtigt. 😳
    Derefter kommer vi frem til Cartagena. Det er en industri havneby og selvfølgelig er der også blevet plads til turister. Men det virker lidt som om det er lidt nyt, at turisterne har fået øje på byen. Byen er lidt pudsig, fordi der er en del gamle smukke bygninger, men åbenbart i så dårlig stand at bygningen bliver revet ned, på nær facaden. Den nye bygning bliver så bygget bag facaden. Byen er kendt for et romersk Colosseum. Der bliver gravet efter bevaringsværdige ruiner og søjler flere steder i den gamle bydel.
    Og så skulle vi da have Paella. Smager skønt, men sikke et pille arbejde.
    På tilbage turen kørte vi ud ad La Manga tangen, vi skulle da se alle de hoteller med guld og glitter. 😂😂 Det var godt nok en halv kedelig oplevelse. Der var hverken guld eller glitter, kun høje beton hoteller og en del smukke hacienda lignende lejligheder.