FindPenguins
  • Регистрация
Показать на карте
  • Cruiz'in EuropeSøren HornbækCruiz' in Europe
    • Показать поездку
    • Добавить в корзинуУдалить из корзины
    • Поделиться
    • День 64
    • понедельник, 3 июня 2024 г., 10:33
    • ⛅ 21 °C
    • Высота: 7 м
    • ИспанияPunta Mala36°10’8” N  5°22’8” W

Gibraltar

3 июня 2024 г., Испания ⋅ ⛅ 21 °C

Turen går til Gibraltar i dag. Selv på lang afstand ser vi den store klippe. Det er jo engelsk koloni, så vi skal gennem paskontrol. Først kører vi ud til Europa point. Et fyr som markerer Europas sydligste punkt. Hvis det ikke havde været så diset, kunne vi se til Afrika. Man kan godt skimte land, men det er ikke nemt på billederne. Planen er at tage op på klippen med gondol. Men køen er meget lang, så vi ender med at tage med en 6 pers. bus i stedet. Her har vi også en guide som glædeligt fortæller om hvad vi ser. Første stop er et udkigspunkt, hvor vi igen, næsten kan se Afrika. Guiden fortæller at der er ved at blive bygget så mange boliger, at deres indbyggertal stiger fra 32000 til 45000, hvis alle igangværende projekter bliver beboet af tilflyttere. Næste stop er en drypstenshule. Der er sat lys og musik på. Det lyder fantastisk! Næste stop er endnu et udsigtspunkt. Et tårn med en glasterasse. Det er sjovt at se folk gå i panik over at træde ud på glasgulvet. ☺️
    Herefter går turen ned af klippen igen. Inden vi kommer ned kommer vi til en 400 meter lang tunnel. De startede med at grave i 1879. Det tog 4 år. Tunnelen fungerede som fæstning. Den ligger stadig ret højt oppe og de kanoner der står der, er trukket op med håndkraft. Det har været noget af en opgave.

Посмотреть перевод
    Birthe Hornbæk