• Porto 1. del

26 giugno 2024, Portogallo ⋅ ☀️ 22 °C

Vi tager bussen ind til Porto, det er en spændene tur ad små gader hvor bussen kun lige kan køre. Der kan ikke gå nogen ved siden af bussen. 😳.
    Langs floden Douro kan vi se alle de kendte Portvins mærker holder til. Turen går over broen, Ponte Luis I, det er en mægtig jern konstruktion med kørebane nederst og metro/gangsti øverst.
    Der er en kæmpe Mercado/ markedsplads, hvor der bla bliver solgt blomster, krydderier, frugt, kød, kaffe og fisk... Også kuglefisk. ☺️
    Byen har rigtig mange smukke historiske bygninger, bla er banegården med dine blå kakler, noget helt særligt. Og biblioteket, Livraria Lello, kendt for at have inspireret J.K.Rowlings til dele af Harry Potter bøgerne. Vi var ikke inde fordi man skulle have købt billetter i god tid. 🥴 Det er ikke kun smukke bygninger, der er så sandelig også mange ruiner i byen. Heldigvis er en del også ved at blive sat i stand. På floden Douro kan man få en tur med et af de små piratskibe. De små brostensbelagte gader bugner med små hyggelige spisesteder.
    Leggi altro