• Day 147–154

Hahnenklee

August 22, 2024 in Germany ⋅ ⛅ 20 °C

Vores telt er ikke meget bevendt i regnvejr længere. Vi havde kraftig regn en nat og det regnede ind ved flere af syningerne i toppen af teltet. 😳
    Det har gjort at vi har lejet en lille feriebolig i Hahnenklee i Harzen. Vi bliver her i 7 nætter. Der er en lille lejlighed med et tekøkken, bad og lille terrasse. Helt perfekt. Der er gå afstand til bymidten, med flere restauranter, trækirke, sø, park og hvad der ellers hører til en hyggelig lille by. Om sommeren er området baseret på vandring og mountainbike turister. Om vinteren er det et skiområde. Vi bor i gå afstand til en svævebane til Bockberg.
    Det første der slog os da vi kørte hertil var de mange døde grantræer. Det viser sig at efter krigen blev alt det tømmer som blev fældet under krigen erstattet af de nemt tilgængelige grantræer. Det drejer sig om 140000 hektar der blev plantet til med gran. Men nu, efter nogle meget tørre år, er grantræerne blevet angrebet af barkbiller, som langsomt dræber træerne. Normalt vil træerne bekæmpe billerne med harpiks men på grund af tørke har træerne ikke den mulighed.