• Rammelsberg mine 1.del

26. august 2024, Tyskland ⋅ ☀️ 20 °C

Vi besøgte Rammelsberg minerne og tog med på en guided tur ind i mineskakten. Guiden var utrolig dygtig og fortalte levende op stedet. Der var nogle børn med i gruppen og han fik dem inddraget på allerbedste vis. Meget dygtig guide. ☺️ Vi startede i omklædningsrummet, hvor hver arbejders "klædeskab" blev hejst op under loftet i et simpelt men genialt system. Vi blev udstyret med hjelme og guiden fortalte om stedet inden turen ind i minen.
    Minen er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.
    Man regner med at der har været minedrift i over 3000 år. Dette er underbygget af arkæologiske fund fra Rammelsberg af malm og færdige slagger.
    I første omgang var det vigtigste produkt sølvmalm, så kobber og endelig bly. Minerne var udtømte og blev lukket i 1988. Malmen indeholdt 14% af zink, 6% bly, 2% kobber, 1 g guld pr. ton og 140 g sølv pr. ton. Der er i alt udvundet 27 millioner tons malm fra bjerget.
    På udstillingen kunne vi se de maskiner der blev brugt under jorden og hvordan malmen blev knust og forarbejdet på vej ned gennem de gigantiske bygninger.