Austria
Lehnerjoch

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Add to bucket listRemove from bucket list
Travelers at this place
  • Day7

   Wandeling naar de Erlanger Hütte

   July 31, 2021 in Austria ⋅ ⛅ 12 °C

   Vandaag ga ik de tent afbreken en alles inpakken. Ik kon tot vandaag op de camping blijven en voor vannacht heb ik gereserveerd bij een berghut, de Erlanger Hütte. Het is wel jammer dat de tent nog heel erg nat is, dus ik leg hem zo, niet ingepakt, in de auto. Rond 8:30 ben ik klaar, parkeer de auto in het centrum van het dorp en koop nog wat broodjes.

   Dan begin ik aan de wandeling naar de berghut. Het eerste stuk gaat over een grindweg die behoorlijk steil omhoog loopt. Ik maak al snel wat kilometers en hoogtemeters. Op een gegeven moment wordt het pad smaller en volgt het een rivier die met veel geweld naar beneden stroomt. Na een alm wordt de vallei iets vlakker en volg ik de rivier die nu wat rustiger is. De kortste weg is rechtstreeks naar boven, maar ik heb de hele dag, dus ik besluit om nog een tijdje de vallei te volgen. Maar op een gegeven moment stopt het pad, terwijl op de kaart nog wel een pad aangegeven staat. Ik loop wat tussen het gras en de rotsblokken naar boven en hoop nog een pad te vinden. Maar dat gebeurt niet. Volgens de kaart moet ik de rivier volgen en dan doe ik dat maar gedurende een uur.

   Uiteindelijk kom ik boven op een kam, waar weer een pad is. Het is bewolkt en op sommige momenten is het erg mistig. Maar het zonnetje komt soms even tevoorschijn. Ik krijg honger en ga op een rotsblok broodjes met droge worst eten. Als ik ga zitten zie ik weinig door de mist, maar even later verdwijnen de lage wolken en wordt het dal, waar ik eerder door gelopen ben, zichtbaar.
   Read more

  • Day7

   Duikeling van de berg

   July 31, 2021 in Austria ⋅ 🌧 9 °C

   Ik loop weer verder, maar als ik even niet goed oplet, struikel ik over een steen en val naast het pad op de rotsen. Mijn handen doen erg zeer en ik heb ook last van mijn ribben. Ik sta voorzichtig op en gelukkig lijkt er niets gebroken. Mijn telefoon is wel weg, die ligt een paar meter lager op de helling. Gelukkig is die niet erg beschadigd. Met pijnlijke handen en ribben loop ik toch maar verder. Ik moet verschillende bergkammen over en tijdens het klimmen en dalen moet je soms staalkabels gebruiken. Het pad is zwaarder dan ik gedacht had, en nu zeker omdat alles zeer doet.

   Uiteindelijk kom ik bij de Wettersee. In eerste instantie zag ik het niet vanwege de bewolking, maar als die wegtrekt zie ik het meer liggen. Ik ben dus gelukkig vlak bij de berghut. De Erlanger Hütte ligt prachtig tussen de bergen op 2550 meter. Ik heb kamer 3, een klein maar leuk kamertje met een stapelbed. Alles is van hout, de berghut is nog in oorspronkelijke staat en dat is erg mooi.

   Nadat ik de mijn spullen heb uitgepakt, ga in de Gastzimmer even koffie drinken. Er is een tafelindeling en ik zit bij een Duitse familie aan tafel. Dat is even wennen, maar we kletsen een beetje over de wandelingen die we vandaag gedaan hebben. Als de koffie op is, loop ik nog een rondje in de omgeving van de berghut. Daarna is het etenstijd en gaat iedereen aan tafel zitten. Het eten is heerlijk. Eerst een soepje, daarna steenbok met een soort pasta en als toetje tiramisu. Ik klets weer gezellig met de familie Ries en na het eten gaan we wat spelletjes doen, wat erg gezellig is. Rond 22:00 uur ga ik naar bed.
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Lehnerjoch

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android