Łotwa - Ryga🇱🇻
29. juni 2024, Letland ⋅ 🌙 19 °C
Wczoraj po pracy wyruszyliśmy w kolejną podróż! Tym razem podróżujemy samochodem, w czwórkę, z naszymi przyjaciółmi. Po 4 dojechaliśmy do Rygi. Krótka drzemka i wyruszyliśmy na podbójLæs mere
Odkrywanie Łotwy i Estonii
30. juni 2024, Letland ⋅ ☀️ 25 °C
Wyruszyliśmy z Rygi trochę później niż pierwotnie zamierzaliśmy, chwilę po południu dojechaliśmy do oddalonego o godzinę drogi Ligatne. Mieści się tam budynek byłej fabryki papieru z XIXLæs mere
Kąpiel w Zatoce Finśkiej i Narwa🇪🇪
1. juli 2024, Estland ⋅ ⛅ 29 °C
Odkrywamy dalej Estonię! Pierwszą połowę dnia spędziliśmy na odpoczynku i kąpieli w morzu. Woda była rześka i bardzo spokojna. Mieliśmy całą plażę dla siebie❤️ NastępnieLæs mere
Finlandia! - Helsinki🇫🇮
2. juli 2024, Finland ⋅ ☁️ 21 °C
Popłynęliśmy do Helsinek! Wstaliśmy wcześnie rano i udaliśmy się na prom. Płynęliśmy około 2,5h. Helsinki przywitały nas pięknym słońcem, ale również wiatrem. Pierwszy przystanek kawaLæs mere
Odkrywamy Tallin
3. juli 2024, Estland ⋅ ☁️ 17 °C
Kolejny dzień, kolejna stolica! Tym razem zwiedzaliśmy Tallin, który jest najlepiej zachowanym średniowiecznym miastem Europy, a jego stare miasto jest wpisane na listę światowego dziedzictwaLæs mere
Zwiedzamy Estonie
4. juli 2024, Estland ⋅ ☁️ 20 °C
Kontynuujemy zwiedzanie Estonii. Rano udalismy się zobaczyć klify na wybrzeżu, a następnie pojechaliśmy do Rummu, byłego sowieckiego więzienia i zalanego już kamieniołomu. Fajne miejsce zLæs mere
Noc na wyspie
5. juli 2024, Estland ⋅ ☀️ 19 °C
Przypłynęliśmy na drugą największą wyspę morza bałtyckiego i największa spośród wysp Estonii - Saaremę. Jest to spokojna wyspa, z piękną naturą i uroczymi małymi miasteczkami, aLæs mere
Łotwa🇱🇻 i Litwa🇱🇹
6. juli 2024, Litauen ⋅ ☁️ 22 °C
Wróciliśmy na Łotwę gdzie spędziliśmy noc w Windawie i z rana pojechaliśmy do Jurkalne, zobaczyć tamtejszą plażę. Wiało dosyć mocno, ale plaża była piękna. Niedaleko znajdowały sięLæs mere
Ostatni dzień i powrót do domu🇱🇹
7. juli 2024, Litauen ⋅ ☁️ 17 °C
Rano udaliśmy się do Muzeum Zimnej Wojny, na którego terenie znajdują się byłe wyrzutnie rakiet balistycznych. Muzeum całe znajduje się w podziemiach. Bardzo ciekawe miejsce. NastępnieLæs mere

Rejsende
Pięknie