Lipsk
July 18 in Germany ⋅ ☀️ 25 °C
Podróż rozpoczęliśmy od Lipska, w którym odbywało się wesele kuzynki Tomka. Było to naszym głównym celem w tym mieście, więc niewiele zwiedziliśmy. Byliśmy pod największym pomnikiem wRead more
Schwäbisch Hall
July 19 in Germany ⋅ ⛅ 22 °C
Odwiedzamy pierwsze południowo niemieckie miasteczko, położone w Badenii Wirtembergii Schwäbisch Hall. Miasteczko małe ale bardzo urokliwe, w sam raz na spokojny spacer i podziwianie widoków iRead more
Stuttgart
Jul 20–21 in Germany ⋅ ☀️ 23 °C
Na nocleg zatrzymujemy się w Stuttgarcie. Wieczór spędzamy na strefie kibica na finale mistrzostw świata ale ze nikt z naszej 4 fanem piłki nożnej nie jest a bramek przez prawie cały mecz brakRead more
Esslingen am Neckar
July 20 in Germany ⋅ ☀️ 24 °C
Jak narazie bardziej podobają nam się małe miasteczka niż duże miasta i nie inaczej było w tym przypadku. Esslingen leży raptem 20min drogi od Stuttgartu i jej przeuroczą, małąRead more
Jezioro Bodeńskie
July 21 in Germany ⋅ ⛅ 23 °C
Spędzamy też trochę czasu nad jeziorem bodeńskim, skaczemy z platformy do wody, opalamy się, wspólnie kolacjujemy. Z ciekawostek, jezioro to ma problem z czystością gdyż jest… zbyt czyste iRead more
Szwajcaria
July 22 in Switzerland ⋅ ☀️ 27 °C
Zmieniliśmy troche plan wycieczki i zajechaliśmy też do Szwajcarii, gdzie zwiedziliśmy 2 miasta - Szafuzę i Wil oraz największe wodospady w Europie. Pogoda dopisuje a widoki są piękne.
Liechtenstein
July 22 in Liechtenstein ⋅ ☀️ 25 °C
Austriackimi górami docieramy do Liechtensteinu, malutkiego kraju położonego między pasmami górskimi. Nie ma tu dużo zabytków, ale jest urokliwie i można podziwiać piękne widoki na góry iRead more
Alpy i Zamek
July 23 in Germany ⋅ ⛅ 19 °C
Przejeżdżając przez Alpy wybraliśmy się na spacer wąwozem. Wąwóz Breitachklamm znajduje się w okolicach Obersdorfu i jest najgłębszym kanionem w Europie Środkowej. Widoki były piękneRead more
Jezioro i Ratyzbona
July 24 in Germany ⋅ ☀️ 25 °C
Poranek spędzamy nad jeziorem, kapiąc się z widokiem na góry i korzystając ze słońca. Jezioro w okolicy miasta Füssen jest bardzo malownicze i można by tu spędzić spokojnie więcej czasuRead more
Norymberga
July 25 in Germany ⋅ ☀️ 30 °C
Ostatnim odwiedzonym przez nas miastem była Norymberga. Odwiedziliśmy tu Centrum Dokumentacji Terenu Zjazdów Partii Nazistowskiej, które na dawnych terenach używanych przez nazistów ma aktualnieRead more