Plażowanie w Midigamie

Cały dzień spędziliśmy na plaży! Zjedliśmy tu i śniadanie i obiad (i jako że jest tu trochę po sezonie byliśmy jedynymi klientami baru na plaży przez cały dzień😅). Jedliśmy curry, Czytaj więcej
Przyjechaliśmy na wycieczkę do Galle, uznanego za najlepiej zachowane miasto postkolonialne Azji. Wpisane jest na listę UNESCO. Sri Lankę kolonizowali kolejno Portugalczycy, Holendrzy i Czytaj więcej
Odpoczywamy, plażujemy, delektujemy się zachodami słońca i wolnym czasem☀️
Czas żegnać się z rajskimi plażami i rozpocząć odwrót w stronę stolicy. Cały poranek i cześć popołudnia spędziliśmy jeszcze ciesząc się słońcem na plaży. Ocean był dziś bardzo Czytaj więcej
Ostatni dzień to dzień na niezbyt polecaną jedną z dwóch stolic Sri Lanki. Przede wszystkim było naprawdę nieznośnie gorąco i wilgotno. Za tym nie będziemy tęsknić😅 Pogoda nie nadawała Czytaj więcej
Meldujemy, że po 1 godzinie snu na ostatnie ponad 40 na nogach, dojechaliśmy do domu. Spróbujemy się zdrzemnąć i jutro do pracy😅
PodróżnikPięknie jesteście opaleni
Beata DawidowiczTrochę tak☀️