• Dag 10: Haugsjåsund - Kilegrend

23 Ogos 2022, Norway ⋅ ☁️ 15 °C

We wilden vandaag extra vroeg vertrekken, omdat ons wel een klimmetje te wachten stond. Toen de wekker om 6:30 uur ging en we ons in kleren gehezen hadden en de tentdeur open deden, werden we omringd door een witte mistige wereld. We besloten wel de spullen in te pakken, om vervolgens in een soort washok te ontbijten en te wachten tot de mist was weggetrokken. We hebben wel lampjes op onze helmen en de kar, maar met deze mist leek ons dat niet zichtbaar genoeg om al te vertrekken.

Rond 10:00 uur vertrokken we uiteindelijk. Wesley zou nog een dag de kartrekker gaan zijn. Het uitzicht was deze dag prachtig, het asfalt wat minder. Zeker met het afdalen was het goed opletten op scheuren en gaten en was het asfalt ook nog eens heel ribbelig. Het was gelukkig een rustige weg, waardoor we een beetje om de scheuren en gaten heen konden slalommen. We vonden op deze manier een 2 a 3km afdaling toch minder prettig dan het klimmen.

Beneden aangekomen kwamen we bij een meer, waar we nog even een zijpad namen om te kijken. Een super mooie plek om te wildkamperen. Gezien de campers, waarschijnlijk een bekende plek. We besloten wel door te gaan naar de oorspronkelijke eindbestemming, gezien de tocht die morgen op het programma staat.

We waren mooi op tijd op onze eindbestemming, zo rond 14:00 uur en konden daardoor nog lekker genieten van de omgeving en het weer en rustig aan doen met de tent opzetten.

Morgen wacht een pittige dag richting Fyresdal. Dat wordt op tijd slapen om weer vroeg op pad te gaan.
    Baca lagi