Colombia
San Antonio

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Add to bucket listRemove from bucket list
Travelers at this place
  • Day19

   Durch die Großstadt gondeln

   November 9, 2019 in Colombia ⋅ ⛅ 19 °C

   Medellín ist offen, freundlich, bunt, enthusiastisch, zukunftsorientiert, voller herzlicher Menschen und Hoffnung - und das alles trotz der dunklen, immer noch brandaktuellen und schmerzhaften Geschichte der Stadt.

   Der Kaffee schmeckt nach wie vor grandios und mit großem Kaffeedurst reisen wir heute weiter Richtung Süden in die Eje Cafetera, die wichtigste Kaffeeregion in Kolumbien.
   Read more

   Traveler

   Tu comes il conejillo de indias en este paes?

   11/11/19Reply
   Traveler

   Aqui no. Aber in Ecuador und Peru werden wir das tun!

   11/11/19Reply
   Traveler

   Hallo ihr Zwei,das sind ja mal wieder tolle Bilder.Es sieht alles wundervoll bunt und fröhlich aus,man könnte meinen ,die Welt sei noch in Ordnung .Wie man sieht geht es euch prima,also weiter so.Viel Freude und Spass .LG aus der jetzt kalten Heimat

   11/12/19Reply
    
  • Day20

   Medellín - Dag 1

   December 10, 2022 in Colombia ⋅ ⛅ 22 °C

   Vroeg in de ochtend kwamen de Duitsers terug van hun party avond, en bij het ontbijt kwamen ze één voor één als zombies de kamer uit. Ik als geen feestbeest had een bus om 11:30 naar Medellín. Vanuit het centrum gaat de kabelbaan (met een tussenstop) rechtstreeks naar het busstation, dus deze heb ik genomen.

   De bus is een omgebouwd bestelbusje waar zo'n 12 mensen in kunnen, en het zat gezellig vol. De bus zou ongeveer 4 uur en 40 minuten moeten nemen. Maar wat bleek, er werd extreem veel aan de weg gewerkt. Echt heel veel. Bijna constant reden we of heel erg langzaam, of stonden we stil, met als hoogtepunt 1 uur aaneensluitend. Dus de bus duurde niet 4 uur en 40 minuten, maar 8 uur en 20 minuten!
   Eenmaal aangekomen in deze drukke stad, reed mijn taxichauffeur ook nog naar de verkeerde plek, maar gelukkig had ik het op tijd door en was hij super aardig (bedankte zelfs andere weggebruikers). Uiteindelijk heb ik het dus gehaald en is het tijd om te tukken.
   Read more

   Traveler

   Ga je hier naar dat concert van je collega?

   12/11/22Reply
   Traveler

   Wauw. Wat een avontuur. Misschien niet wat je had verwacht voor vandaag, maar soms zijn de onverwachte avonturen de beste.

   12/11/22Reply
   Traveler

   Medellín! één van jouw hoogtepunten van Colombia!?!?

   12/11/22Reply
   Traveler

   Bijzonder hoog zo'n kabelbaan als openbaar vervoer. Prachtig uitzicht. Het valt me ook op hoeveel aardige mensen je ook op deze reis weer ontmoet.

   12/12/22Reply
    
  • Day22

   Medellín - Dag 3

   December 12, 2022 in Colombia ⋅ ⛅ 22 °C

   Medellín is de twee grootste stad van Colombia met 3,7 miljoen inwoners in het metropoolgebied. De stad werd in 1616 gesticht door een Spanjaard, en werd Poblado genoemd, de wijk die tot op de dag van vandaag nog steeds El Poblado heet en waar ik vandaag doorheen heb gelopen.
   De stad staat vooral bekend als een gevaarlijke stad, vooral vanwege Pablo Escobar en zijn Medellín Cartel, in de jaren 80 en 90, die op zijn hoogtepunt verantwoordelijk was voor 80% van alle cocaïne op de wereld.

   Eind 20ste eeuw, en vooral begin 21ste eeuw, is de stad erg vooruit gegaan! Zo is in 1995 het metronetwerk geopend (nog steeds de enige in Colombia) en in de jaren daarna zijn de arme wijken beter verbonden door middel van trams, bussen en kabelbanen. In 2012 is de stad, mede door deze infrastructuur, nieuwe bibliotheken, kunstgalerijen en andere publieke ruimtes, uitgeroepen tot Most Innovative City of the Year. In 2016 is de stad zelfs uit de lijst van 50 gevaarlijkste steden ter wereld gevallen!

   Vorig jaar is de stad overigens weer terug in de lijst (de pret was voor korte duur) en lijkt de criminaliteit weer toe te nemen, maar dan wel in de zin van overvallen en niet moorden. Dat Medellín in de lijst staat is trouwens niet super bijzonder, want 42 van de 50 steden liggen in Zuid-Amerika. Leuk hiero!

   Savonds was trouwens te merken waar de 500.000 metro gebruikers per dag vandaan komen. Het was bom, maar dan ook bomvol. De rijen stonden tot aan buiten het station (de stations en perrons zijn best groot), en pas bij de derde metro kon ik erin, geduwd door een menigte achter me. Bij het uitstappen bij m'n halte vielen er letterlijk mensen uit, door het duwen en trekken.
   Read more

   Traveler

   mooi!

   12/13/22Reply
   Traveler

   Schattig!

   12/13/22Reply
   Traveler

   Van jouw foto's zou ik niet denken dat de stad zo gevaarlijk was. Voelt het als een gevaarlijke plek?

   12/13/22Reply
   2 more comments
    
  • Day21

   Medellín - Dag 2

   December 11, 2022 in Colombia ⋅ ⛅ 23 °C

   Na de middag gespendeerd te hebben in de wijk Envigado, die bekendstaat als het veiligste deel van Medellín, was vanavond het concert van God Dethroned. Zanger en gitarist van de band is Henri, een collega met wie ik afgelopen maanden samen heb gewerkt bij Spiru. Hij speelt al 33 jaar in deze Death Metal band, en is bezig met twee weken durende tour door Zuid-Amerika. Vandaag stond de band in Medellín, dus ik was erbij!

   Het concert in een bar begon om 19:30 met het voorprogramma en bij aankomst zag ik al dat ik niet in dress code was; allemaal mensen met lang zwart haar, zwarte metal kleding en tattoo's. Om 20:30, in de pauze, kwam de band aan en was er gelukkig genoeg tijd om bij te praten met Henri. We werden vaak onderbroken, want enigszins tot mijn verbazing heeft Henri zelfs hier echte fans. Meerdere mensen kwamen naar buiten voor foto's met de band, en vooral met Henri. Omdat Henri en ik steeds in gesprek waren, dachten een paar dat ik erbij hoorde, en kwam ik ook voor in de foto's.

   De muziek was best verschrikkelijk. Ze deden het goed denk ik, maar vooral het geschreeuw van Henri in de microfoon maakte op mij niet erg veel indruk, niet op een hele positieve manier in ieder geval. Het publiek vond het wel fantastisch. Er werd flink luchtgitaar gespeeld, er werden teksten mee 'gezongen' en velen waren aan het headbangen. Tijdens het concert was er nog een Nederlands onderonsje. "Hé Bram, de rest verstaat dit toch niet. Het volgende nummer kunnen we nog niet super goed, dus dit is betaald oefenen". De Colombianen verstonden er niks van, maar begonnen wel te applaudisseren.

   Na het concert was er nog heel even tijd om te praten, maar wederom waren er vele fans die handtekeningen vroegen en zelfs cadeau's gaven. Het was een fantastische ervaring, zo'n death metal concert, maar het was vooral leuk om Henri te zien, aan de andere kant van de wereld.
   Read more

   Traveler

   dat had je niet gedroomd 😇dat je ooit naar death metal zou gaan! 🤭

   12/13/22Reply
   Traveler

   Wauw, wat een prachtig verhaal❣️❣️

   12/13/22Reply
   Traveler

   Lekker duimpje, Bram! is dat dus de beroemde Henri?

   12/13/22Reply
   5 more comments
    
  • Day129

   Mit der Seilbahn durch Medellín

   June 23, 2022 in Colombia ⋅ 🌧 24 °C

   Nach vier Monaten in Mittelamerika wollen wir unsere Reise nun in Südamerika fortsetzen und starten in Kolumbien 🇨🇴 Mathias war 2016 bereits in Bogotá und an der Karibikküste, deshalb lassen wir diesen Teil aus und fliegen nach Medellín in der Bergprovinz Antioquia.

   Medellín unterscheidet sich sehr vom kolonialen Stadtbild, das wir aus Mexiko kennen. Im Zentrum gibt es keine historische Altstadt zu entdecken, stattdessen ist es vor allem laut und eng. Einzig der Plaza Botero zeigt etwas Charme mit seinen lustigen Bronze-Figuren. Fernando Botero zählt zu den bedeutensten Künstlern Lateinamerikas und ist für Gemälde und Skulpturen mit überzeichneten Proportionen bekannt. Sie sind extrem dick! 🖼

   Der Ruf Medellíns wird leider immer noch von seiner dunklen Vergangenheit überschattet. In den 1980er Jahren litt die Stadt unter den Drogenkriegen des Medellín-Kartells und zählte Anfang der 90er zu den gefährlichsten Städten der Welt. Auch wenn einige Souvenier-Shops Artikel zum berüchtigten Drogenbaron Pablo Escobar anbieten, so meiden die meisten Einwohner seinen Namen in der Öffentlichkeit. Viele haben Angehörige während der Kämpfe verloren. Dieser Teil der Geschichte wird in Kolumbien allerdings eher verdrängt statt aufgearbeitet 🕊

   Seitdem hat sich in Medellín viel getan, um die Kriminalität zu bekämpfen. Infrastruktur-Investitionen in Millionenhöhe zielen darauf ab, die armen Stadtviertel mit dem Zentrum zu verbinden und den Zugang zu legaler Arbeit zu erleichtern. Und das funktioniert. Die Stadt verfügt über eine moderne saubere Metro, auf die die Einwohner sehr stolz sind 🚝 Wir können eines der ehemaligen Problemviertel besuchen, die Comuna 13 in Hügellage am Stadtrand. Das wäre vor einigen Jahren noch undenkbar gewesen und jetzt hat man sogar ein System aus Rolltreppen mitten in das ärmliche Wohngebiet gesetzt 🏘 Außerdem wurden mehrere Seilbahnanlagen errichtet, um die Menschen kostengünstig zur nächsten Metrostation zu bringen. Wir sind so fasziniert, dass wir einen ganzen Tag mit Metro und Seilbahn durch die Gegend fahren und uns die Stadt von oben anschauen 🚡 Medellín zählt heute zu den Vorzeigeprojekten Lateinamerikas. Die Drogen-Kartelle gibt es leider immer noch, sie operieren allerdings im Dschungel und lassen die Städte durch Schutzgeldabkommen weitestgehend in Ruhe 🌿
   Read more

   Traveler

   👌🏽

   8/9/22Reply

   Buchtipp zur Geschichte Kolumbiens der 1970er-1990er: Juan Gabriel Vásquez - El ruido de las cosas al caer / Das Geräusch der Dinge beim Fallen [Eliah]

   12/21/22Reply

   Hat noch wer nen Blümchen-Ohrwurm? Hand in Hand? ;-P [Eliah]

   12/21/22Reply
   4 more comments
    
  • Day101

   Casa de la Memoria

   May 17, 2022 in Colombia ⋅ 🌧 21 °C

   Dieses Museum erzählt die stark von Gewalt geprägte Geschichte von Medellin und Antoquia. Die Ausstellung war sehr bewegend leider waren wir ein bisschen spät dran aber zum Glück komm ich noch mal wieder 😊Read more

   Traveler

   Spannend 🧐

   5/18/22Reply
    
  • Day25

   Medellin

   September 22, 2019 in Colombia ⋅ 🌧 24 °C

   Der letzte Tag in Necoclí war wunderschön. Ich hatte immer eine Hundeeskorte beim verlassen des Hostels. Maskotte dürfte das spanische Wort für Haustier sein. Das Meer glitzerte in der Sonne. Ein junger 2 Meter großer Mann, halb Araber, halb Chilene, aber im Geiste doch Kolumbianer hat mich vom Hostel in Arboletes, wo ich mit seinem Bruder um vier Uhr morgens das schöne Gewitter bewundert, wieder erkannt, ist dann in Capurganá bei El Chileno abgestiegen und schließlich in Necoclí im selben Hostel gelandet. Manchmal gibt es Zufälle, die sind kaum zu glauben. Wir hatten eine nette Unterhaltung, dass er in Paris und in den USA gelebt hatte, aber wegen seinem kolumbianischen Pass teilweise Schwierigkeiten in anderen Ländern hätte. Escobar gibt es seit 25 Jahren schon nicht mehr und trotzdem glauben die Menschen immer noch, in Kolumbien gibt es nur Kokain, Prostitution, Mord und Totschlag. Die meisten Menschen hier leben und arbeiten wie andere Menschen auch. Sie machen es in der Karibik vielleicht langsamer aber dafür tanzen sie mit dem Besen in der Hand oder singen bei der Arbeit. Es war nett, mit dem Kerl zu plaudern, er hat mich zum Abschied umarmt und gemeint, es war nett mir zu folgen.

   Die Hostelbesitzerin hat mir dann noch verraten, dass der verfallene wild-romantische Hotelbau in Capurgana ein Narcos-Gebäude ist. Ich habe sie noch gebeten, die Einohrkatze aus dem Garten der Pension in Capurgana zu stehlen, weil sie es dort schlimm vernachlässigt wird. Mit dem Nachtbus, der voll besetzt war, ging es nach Medellín. Die Fahrt dauerte 10 Stunden, die ich verschlafen habe, anstrengend war es trotzdem. Das Hostel ist sauber, sicher und die Betten sind angenehm. Es ist aber nicht in der besten Gegend von Medellín. Heute habe ich den Botanischen Garten und den Parque Explora besucht. Im Garten versammeln sich Menschen zur Yoga-Stunde und zum Picknick. Im Schmetterlingshaus gibt es einen angenehmen Sprühregen. Am Platz vor dem Garten tummeln sich Straßenverkäufer und Kinder spielen in einem Wasserbecken. Eine Gruppe absolviert ein strenges Fitness-Programm zu lauter Musik. Ich sitze im Schatten unter einem Baum und finde das bunte Treiben ganz angenehm. Im Parque Explora, gibt es die Ausstellungen Time, mind, Musik und History, sowie ein Aquarium. Man kann dort allerlei Dinge erforschen und ausprobieren. Die Ausstellung über die Zeit fand ich sehr spannend. Wenn man Zeit ordnet, dann meist in Vergangenheit, Gegenwart und Zukunft. Es gibt einen Stamm, der die Zukunft aber voranstellt, es ist die Zeit des Kindes, dann die Gegenwart und schließlich die Vergangenheit, der man folgt. Sie sehen die Zeit als Spirale. Für jeden Menschen vergeht die Zeit anders. Für mich sind es Momente, die sich aneinander reihen. Es war schön, mit der Sonne aufzustehen und schlafen zu gehen. Manchmal steht die Zeit auch still, in besonderen Momenten wird sie in der Erinnerung eingefroren und es wird eine Geschichte daraus. So sehe ich das jedenfalls. Aber jeder erlebt das anders und der Umgang mit der Zeit ist mit der Kultur verflochten. In der Mind-Ausstellung fühlte ich mich unter dem Neuronengeflecht etwas unwohl, aber ich fand es interessant, dass es fast unmöglich ist, aus der ausgestellten Klomuschel zu trinken, obwohl diese ja nie benutzt wurde und das Wasser sauber wie aus einem Trinkbrunnen war. In der Musik-Ausstellung musste ich feststellen, dass Karaoke nichts für mich ist, ich nicht mit Rhythmus-Gefühl gesegnet bin, aber das zuhören wundervoll ist. Im Aquarium bewunderte ich die goldglänzenden Schuppen der Piranhas. Bilder gibt es nur in meinem Kopf, da meinem Telefon der Strom ausging. Morgen geht es zurück nachhause.
   Read more

   Traveler

   Zimmer mit Aussicht

   9/22/19Reply

   komm gut heim

   9/24/19Reply
    
  • Day422

   Cerro Pan de Azúcar

   January 30, 2022 in Colombia ⋅ ⛅ 23 °C

   Medellín ist eine wirklich sehenswerte Stadt, zumal die Architektur und damit das ganze Stadtbild total anders ist, als alles, was wir bisher so gesehen haben. Auch sehr gut gefällt uns, dass man sehr schnell aus der Stadt heraus ins Grün kommt. So wie heute bei unserem Ausflug zum Cerro Pan de Azúcar. Mit der U-Bahn, Straßenbahn und Seilbahn geht's hoch hinaus und schon wandern wir mit tollen Blicken auf die Stadt durch die Natur.Read more

  • Day37

   Erste Eindrücke Medellin

   September 29, 2021 in Colombia ⋅ ⛅ 21 °C

   Zmitzt ide Nacht simmer acho. Als Schnäpplijäger hani natürli s zweit billigste Hostel gno. Leider isches voll im Getto gsi & gad womer acho sind, hets 3 komischi Gstalte gha wo ihri vereiterete Bei zeiget hend... 🤮Nachere unbequeme aber romantische Nacht mitm Stjino imene Doppelbett bini frührend am 07:30 ufgwacht. Glicher Meining hemer churzentschlosse e neus Hostel im touristische Teil buecht.
   Nachher simer döte nochli durch d Stadt am Morge umegloffe. Mer hend mega Glück gha wel mer en mega geile Beck gfunde hend, wo für 5000 Pesos 5 Bagels und 2 Kaffis ergatteret hend. Umgrechnet 1.70 CHF. 😁
   Znacht chamer i dem Viertel ned umelaufe. Da hend di Iheimische, de Taxifahrer und di andere Reisende gseit.

   S nächste Hostel isch viil besser gsi. 😁🎉
   Read more

  • Day23

   Medellín - Dag 4

   December 13, 2022 in Colombia ⋅ ⛅ 23 °C

   Vandaag heb ik de graffiti tour gedaan in Comuna 13. Deze wijk is ontstaan in de jaren 60 en 70, toen boeren vanaf het platteland richting de grote steden trok, om daar werk te vinden tijdens de bloeiende economie en conflicten in het gebied.

   Omdat de regering deze mensen niet hielp, werd deze wijk illegaal op de heuvels werd gebouwd, zonder bemoeienis van de overheid. Om deze reden zijn er ook nauwelijks wegen te vinden in de wijk, maar is Comuna 13 een soort favela geworden, kleine geïmproviseerde huisjes, ongeorganiseerd naast en op elkaar gebouwd, met hele smalle steegjes en trappetjes er tussendoor.

   In de jaren 80 en 90 werd Comuna 13 beschouwd als de gevaarlijkste van Medellín. Doordat de nieuwe wijk op een strategische plek lag om cocaïne en wapens de stad in en uit te krijgen. Drie groeperingen wilden hier daarom de macht: de Paramilitares, de FARC en de ELN. Jarenlang waren deze groepen in strijd, midden in de wijk, met vele doden, elke dag, tot gevolg. Ook moesten de inwoners elke dag een Amerikaanse dollar afstaan als belasting, en golden de groeperingen ook als rechters in het geval van diefstallen etc.

   In 2002 trad een nieuwe president aan, die werk maakte van de wijk. In dat jaar waren er verschillende militaire operaties, met "Orion" als heftigste. 1500 militairen, twee helikopters en een tank vielen de wijk in drie dagen binnen. Ondanks dat dit altijd is ontkent, zijn er bewijzen dat het leger zich bij de Paramilitares, die voor hen alle huizen van de FARC en ELN aanwezen. Volgens cijfers van de overheid zijn er bij de operatie 3 burgers, 3 militairen, en 10 rebellen om het leven gekomen, maar volgens de gids waren dit 1 militair, 8 rebellen, en 87 burgers.

   Tot 2004 bleven de Paramilitares aan de macht, en tot 2006 verschillende drugsbendes. In 2006 werd er eindelijk echt wat gedaan. De wijk werd verbonden met kabelbanen en er werden 6 roltrappen geïnstalleerd. Ook werden er graffiti- en hiphop projecten gestart, waardoor er nu overal in de wijk graffitikunstwerken zijn, die het verhaal van Comuna 13 vertellen. Sommige van deze artiesten zijn nu wereldwijd bekend, wat ook geldt voor de hiphop artiesten. Velen van hen wonen nog steeds in de wijk, en investeren hier ook hun geld in.
   Read more

   Traveler

   Hoe mooi, dat ze er iets heel positiefs van hebben kunnen maken.

   12/15/22Reply
   Traveler

   Ik heb daar een keer een documentaire over gezien. Dat ze die beruchte wijk hebben ontsloten door middel van een kabelbaan is me vooral ook bijgebleven. Bijzonder dat jij daar nu rondloopt. En wat een prachtige graffiti.

   12/16/22Reply
    

  You might also know this place by the following names:

  San Antonio

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android