Okrog riti u varžet

Prvi del do Žalca gre po šodru do Domžal. Gužva povsod, GoOpti šofer ima pa svoje bližnjice...
Eno izmed ljubljanskih letališč

Sej rabiš sam kake tri ure do sem... :(
Čakajoč na prtljago

Tole traja skoraj dlje kot sam let...
Taxi

Me je taksist pohvalil, da gut govorim po nemško :) Ne morem se zgubit...
"Street food"

Sri Lanka avokado wrap :)
Berlin sightseeing

Med šihtom in poslovno večerjo še nekaj časa za kratek sprehod po vzhodnem centru Berlina do stolnice, muzejev, čez reko Spree do opere, po aleji "Unter den Linden" mimo famoznega Adlon hotelaLue lisää
Squot house

Današnji team-building je bil pravzaprav en krajši voden sprehod po centru Berlina na temo njegove bližnje preteklosti.
In prva postaja, 50 metrov od hotela - squot house oz. zasedena hiša. VLue lisää
Spominski kamni

Ponekod so po ulicah Berlina posejani spominski kamni z imeni, datumi in kraji, kamor so bili ljudje odpeljani iz svojih hiš.
Če nisi pozoren ali ti kdo ne pove, kje so ti bronasti kamni, jih nitiLue lisää
Preživela sinagoga

Ena izmed redkih sinagog, ki je preživela požiganje in lomljenje židovskih lastnin v "kristalni noči" daljnega leta 1938.
Med vojno so jo uporabljali kot vojaško skladišče, predvsem oblačilLue lisää
Diesel House

Zvezna pošta je že leta 1920 zgradila rezervni dizelski agregat za svoje potrebe in ta je delal se dolgo po koncu vojne.
Danes je preurejen v pivnico, kjer smo se ustavili za okrepčilo in klepetLue lisää
Odhod...

...v neznano.
Spomenik na eni strani vsem otrokom, ki so jih starši pošiljali iz nevarnega Berlina bohvekam na varno podeželje in na drugi strani vsem otrokom IN njihovim staršem, ki so jih sLue lisää
Solzna palača (Trännenpalast)

Železniška postaja Friedrichstraße je bila edina postaja, kjer so se vlaki zahoda in vzhoda križali.
Ko so Berlin razdelili na dva dela, so pred to postajo zgradili carinsko-policijsko postajo.Lue lisää
Party time

Nič kaj posebnega za povedat razen to, da sem šel v hotel, še preden se je vse razživelo... Naslednji dan je bil namreč deloven ☹️
Konec biznisa

Zadnji dan smo imeli še dogodek za partnerje v enem drugem hotelu, kakih 20 min vožnje s taxijem stran.
Takole pa zgleda gužvanje zadnjih štirih mož na poti do osvežilnega piva v domačemLue lisää
Berliner Currywurst

Najbolj znana street-food hrana v Berlinu, praktično kar eden od njegovih simbolov.
"Curry 61" je menda na Top5 štantov v tem mestu, kjer 70 mio porcij na leto pomeni najbolj prodajan obrok. VLue lisää
Ampelmänchen...

...v prevodu "majhna strička s semaforja" sta prepoznavni simbol nemških semaforjev za pešce.
Nastala sta že leta 1961, ko je takrat vzhodnonemški psiholog Karl Peglau zasnoval njuno obliko l inLue lisää
Na letališče z Boltom

Pri nas nismo vajeni Boltov in Uberjev in Freweejev in podobnih, mamo le avtobuse in taxije.
V glavnem - res enostaven prevoz po večjih mestih, ko si ga naročiš z aplokacijo na telefonu, poveš,Lue lisää
Vmesni postanek

Z enourno zamudo sem končno v Varšavi. Menda ujamem naslednji let 🙂
Naša poslovna stranka :)

Šmarna gora

Med bumpy postankom sem jo ujel, obsijano v sončku...
MatkaajaAjoj..