• Andrej Zajec

Še na Škotsko pred dopustom

A short but fine adventure by Andrej Read more
  • Trip start
    June 25, 2024
  • No, pa se pejmo mal vozit

June 25, 2024 in Scotland ⋅ ☁️ 13 °C

Najlažje mi je bilo najet avto za tele tri dni službene poti, saj je Dundee kakih 80 km stran od letališča.

Avto me je čakal, za vsak primer sem dokupil polno zavarovanje in se, najprej seveda na napačni strani, vsedel za volan. Prvih 15 minut sem porabil za štimanje navigacije, ker mi naslova hotela app ni našel. Na koncu sem kopiral po mojem Osm in je šlo.

Začetek vožnje je bilo privajanje na napačno stran in poln fokus na cesto in avte okrog mene. Čeprav je promet logično speljan in je polno krožišč, pa le-ta znajo bit mal stresna, še posebej ko so polna avtov in se oznake na cesti ne ujamejo z navigacijo.

Kakorkoli že, po dobri uri vožnje sem le prišel cel in brez prask do pravega hotela.

• V Spar za službo

June 26, 2024 in Scotland ⋅ ☁️ 14 °C

Sem prevozil pol Dundeeja da sem našel spodoben Spar, kamor sem skočil nabavit nekaj artiklov za jutrišnji demo.

Kar imajo tule se ogromno razlikuje od naših Sparov - tu so bolj ali manj franšizne, majhne štacunce z dokaj omejenim izborom, tako da sem bil kar mal razočaran.

Bo jutri bolje :)

• V St. Andrews na večerjo

June 27, 2024 in Scotland ⋅ 🌬 16 °C

Kakih 15 km južno od Dundeeja je eno luštno mesto s še lepšim imenom, Sv. Andrej po domače :)

Če je že avto na voljo in vreme primerno, se pač trije možje odpeljemo tiste pop ure do restavracije sredi mesteca, ki je znano po tretji največji univerzi v VB in seveda največji na Škotskem. Tu je princ William srečal svojo Kate, kot zanimivost, ker sta oba študirala tu.

Se pa poled učenosti v mestu, ki nosi ime najbolj pomembnega škotskega svetnika, ukvarjajo še z golfom. Tukaj so že 1754 leta ustanovili golf klub, ki še danes deluje... seveda ne več z originalnimi igralci :)

Mestece je luštno, je pa škoda gledat katedralo v razvalinah, ki jo je uničila ravno tekma med dvema verama - škotskim protestantizmom in anglicizmom. Tako nekak...

Večerja je bila pa končno v redu, ma je kar drago - cca 45 eur po glavi. Še vedno mnogo ceneje kot na Islandiji :)

• AirFrance

June 28, 2024 in France ⋅ ☁️ 21 °C

Evo, še zadnje okence danes :)

Tega leta po urniku ne bi smel ujeti, ampak AirFrance zamuja že na drugem od obeh današnjih letih za več kot uro (prvi let od skupno treh je bil KLM in ta je bil u nulo). Edino mi je žal, ker sem se preveč stresiral in laufal po hodnikih, da sem ga "ujel", na koncu bi bilo pa dovolj časa za eno mirno dvojno kavo.

Konec dober - vse dobro! Naj zdaj to zdrži do doma.

Trip end
    June 28, 2024