• Wandelen naar Alfarrobeira de Baixo

4 de março de 2024, Portugal ⋅ ⛅ 13 °C

Het wordt hoog tijd om de nieuwe wandelschoenen in te lopen en mijn conditie te testen voor de wandeltocht met Justus binnenkort.
    Dus eerst maar rustig aan vanmorgen 😃
    Om 08.00 uur werd het heerlijke, in een houtgestookte oven, gebakken brood bij de camper gebracht, samen met een broodmes. Gisteren zei ik dat ik geen brood wilde bestellen omdat ik het niet zelf kon snijden. En meteen werd er gezegd dat ik wel een broodmes kon lenen, wat fijn!
    Een heerlijk brood en daarbij een lekker kopje koffie in de zon.
    Rond half 12 op weg gegaan. Ik wilde eigenlijk gewoon door het prachtige landschap lopen, maar kon nergens een plekje vinden dat laag genoeg was om over het gaas en daarboven prikkeldraad te klimmen. Dan maar over de weg richting Alfarobeira de Baixo. Ik hoopte dat ik nog kleine boerenweggetjes tegenkwam om van de weg af te kunnen gaan. Die waren er wel maar ze waren allemaal afgesloten met een hek voorzien van ketting en hangslot.
    Het bleef dus langs de weg lopen, maar wel met mooie uitzichten links en rechts op het prachtige landschap. Halverwege nog even van de weg af om een mooie bogenbrug te kunnen zien.
    Mijn schoenen zien er al minder nieuw uit 😄
    Bij thuiskomst weer even een rondje gemaakt langs en in het landhuis. De gangen buiten met de pilaren lijken net van een klooster te zijn. Binnen in de ruimtes gekeken die hotelkamers moeten worden, allemaal met prachtig uitzicht.
    En in de kapel geweest, dat is toch wel een bijzonderheid dat die bij dit landgoed hoort.
    De kapel is al helemaal klaar, maar wat moet er voor de rest nog veel werk verricht worden voordat dit enigszins in gebruik kan worden genomen!
    Leia mais