• Pena palace en Quinta de Regaleira

2024年3月12日, ポルトガル ⋅ ☁️ 15 °C

Vanmorgen stonden we om half 7 op en om 7 uur de deur uit om bij de bakkerij die ook koffie verkoopt te gaan ontbijten met koffie en pastel de nata, heerlijk en lekker rustig want we hoefden pas om 8.30 u naar de bus te lopen.
    Eerst naar Pena Palace, het voormalig zomerpaleis van de toenmalige koning Ferdinand de eerste.
    Een prachtig gebouw met geel en rood gekleurde muren en torens, dat boven op de berg staat.
    De route voor het bezoek was goed uitgezet en het was heel interessant en mooi om te zien hoe ze vroeger leefden.
    We wilden ook graag naar het chalet lopen dat door de tweede vrouw van Ferdinand was bedacht in een soort Amerikaans Landhuis stijl met gebruikmaking van zoveel mogelijk natuurlijke of natuurlijk lijkende materialen.
    Nou dat was niet eenvoudig te vinden, de navigatie gaf het niet goed aan en de bordjes waren op cruciale punten niet geplaatst zodat we nogal hebben moeten zoeken, maar de aanhouder wint zoals gewoonlijk.
    Na de lunch naar Quinta de Regaleira, vooral de initiatie put had onze belangstelling, maar wat een lange rij stond daar te wachten om naar beneden af te dalen. Intussen was het half 4 en het sloot daar om 18.00 u dus toch maar in de rij gaan staan. Het viel een beetje tegen dat je door de mensenmassa gedwongen werd om door te lopen terwijl ik eigenlijk meer wilde stoppen om foto's te maken.
    Normaal kun je helemaal onderaan via stenen in het water naar een andere put lopen die minder diep is en niet mooi afgewerkt is. Maar door de hoge stand van het water kon dat vandaag niet. Via een tunnel kon je wel van de ene naar de andere put komen.
    Toen nog het paleis bezocht, van buiten een monstrueus gebouw vind ik en van binnen vind ik het ook niet zo mooi, maar ja smaken verschillen.
    Straks nog eten in een echt Portugees restaurantje in de buurt.
    Een hele fijne dag vandaag ❤️
    もっと詳しく