- Mostrar viaje
- Añadir a la lista de deseosEliminar de la lista de deseos
- Día 6
- miércoles, 27 de agosto de 2025, 18:36
- 🌧 22 °C
- Altitud: 214 m
AlemaniaSankt Martin49°17’54” N 8°6’30” E
Sankt Martin, een prachtig wijnstadje

Natuurlijk eerst weer op zoek naar koffie. Op Google Maps kon ik niets vinden, maar dat geloofde ik niet en besloot te gaan lopen naar het stadje. Allereerst maar naar de toeristeninfo, daar konden ze de kerk en de wein- und steinlehrweg aanbevelen. Op de vraag of ik ergens koffie kon krijgen was het antwoord bij Café Zauber bij het park even buiten het stadje. Nou dat was dan gelijk een leuke wandeling dacht ik nog. Aangekomen bij Café Zauber waren ze gesloten wegens familie omstandigheden, ik hoop maar dat het iets leuks was en niets ernstigs. Maar wel ernstig was dat het al later en later werd en ik nog geen koffie gevonden had. Ja wat nu? Naar de Octobus terug en zelf koffie zetten? Nee hoor het zal toch wel lukken om ergens koffie te krijgen? Bij een prachtig hotel ben ik binnen gelopen en heb verteld dat cafe Zauber gesloten was en gevraagd of ik bij hen koffie kon kopen. Gelukkig was de uitbaatster zelf aanwezig, te herkennen omdat zij als enige geen uniform droeg, want de receptioniste schudde al nee, maar kreeg van haar bazin de opdracht om mij te vergezellen naar de bar, waar ik voorzien werd van een heerlijke grote kop koffie en alweer taart, dit keer frambozen/yoghurt. Het hotel is een kasteel geweest, dat kun je goed zien bij de entree want die is in de toren.
Als je in de buurt van Sankt Martin komt dan is het echt een bezoek waard. Het is een heel oud stadje, met prachtige (vakwerk)huizen helemaal in het teken van de wijn. Wijnranken langs de huizen, gespannen over de straten, overal gezellige terrassen en wijnproeverijen.
De kerk was heel mooi, ontzettend jammer dat de glasinlood ramen niet te vangen zijn op de foto.
Daarna naar de wein- und steinlehrweg, die lag helemaal boven aan het stadje met een helling van 15%, goed voor de conditie 🥵
Ik was verbaasd dat er zoveel verschillende druivensoorten waren, mijn verwachting was dat ze hier alleen een moezelwijntje maken, maar er waren wel 20 soorten. Ook bijzonder om te zien dat de kleuren zoveel kunnen verschillen, ik heb me heel goed vermaakt op deze wandeling.
Het plan was om naar Blaubeuren te gaan vandaag, maar ze geven morgen regen op en het leek me beter om met regen te gaan rijden en nu nog even rustig van het mooie weer te genieten. Op mijn gemakkie eten klaargemaakt voor 2 dagen en lekker buiten lezen. Vandaag 16.00 uur begon het te betrekken en vanaf 17.00 uur hoorde ik onweer en het begon te regenen. Goed dat ik al gekookt en gegeten heb, vanavond alleen nog een boterhammetje 😃Leer más
ViajeroMooie foto's