• Bergwandeling Castelmezzano

26 Eylül, İtalya ⋅ ⛅ 21 °C

Om 10 uur vertrokken voor de bergwandeling van 4,5 km waar we zo'n 2 uur voor nodig hadden, volgens het info-bord.
    Weer door het stadje en daar ontdekten we al snel dat de bewegwijzering wel wat te wensen overliet.
    Al snel waren we buiten het stadje en begon het klimmen. De paadjes waar we over liepen waren heel verschillend, soms goed bestraat met platte stenen, soms waren het trappen, soms onverharde aarden paadjes, maar ook sommige stukken waar we over grote, ongelijke stenen moesten klauteren. Vooral dat laatste viel nog niet mee, je had dan geen tijd om van het uitzicht te genieten want je moest constant opletten waar je je voet neer moest zetten.
    Een heel stuk omhoog zagen we een bordje waar op stond dat dat het vertrekpunt van de zipline was. Gelukkig waren we nieuwsgierig en klommen het hele stuk naar boven. Boven bleek dat de zipline over een bebost gedeelte ging, helemaal geen spectaculair uitzicht. Ik heb besloten dat ik deze zipline oversla want ik weet niet of ik het voor de tweede keer zal durven, dus moet de eerste keer wel de moeite waard zijn. Misschien ga ik de zipline van Spanje naar Portugal wel doen waar Margot het over had 😃
    Onderweg misten we ook bewegwijzering waardoor we wel wat verkeerd gelopen zijn, maar gelukkig hebben we googlemaps nog.
    We hebben er inclusief een pauze voor de lunch 4 uur over gedaan.
    Het was een prachtige wandeling met veel Wauw-momenten en ik ben trots op ons dat we het gedaan hebben.
    We blijven hier nog een nachtje en hebben nog niet besloten waar we morgen naar toe gaan.
    Okumaya devam et