• Roghudi nuovo

2 octobre, Italie ⋅ 🌬 19 °C

Voor vandaag werd er veel regen voorspeld in Roghudi vecchio (de oude stad) en ik heb besloten om er dan niet heen te gaan. Ivm de weg die dan gevaarlijk kan worden en omdat ik mooie foto's wilde maken.
    Dit is echt zo ver in Italië, daar kom ik niet snel nog een keer en ik heb nu alle tijd van de wereld.
    Kittie en Eva besloten om vandaag wel te gaan en gelukkig viel het weer mee, ze hadden maar 1 regenbui.
    Ze zijn niet tot Roghudi Vecchio gekomen omdat op een gegeven moment de weg heel modderig was en ze niet meer door konden gaan zonder gevaar om vast te komen te zitten.
    Ze hadden wel prachtige foto's, dat maakt alleen maar nog meer nieuwsgierig.
    Vanmorgen ben ik gaan lopen naar de dichtstbijzijnde plek om koffie te drinken, zo'n 20 minuutjes lopen. Heerlijke koffie en een croissantje, geen foto van gemaakt want al snel raakte ik in gesprek met Leo, een oudere man van wie het koffietentje is. Ik vroeg hem of er iets te vinden was over het verhaal van Roghudi en hij verwees me naar het gemeentehuis. Hij zei erbij dat het smiddags rustiger was en dat hij me wel informatie kon geven. Dat alles met de vertaalapp want ook hier weer alleen Italiaans.
    Dus op naar het gemeentehuis dat maar een klein eindje verder lag. Ook hier weer alleen Italiaans of iemand die hooguit 3 woorden Engels sprak, maar ze begrepen me gelukkig wel.
    Buiten op een bord kun je een qr-code scannen die je naar een app leidt met veel informatie over de omgeving.
    De app installeren lukte wel, maar vervolgens kon ik er niets mee. Met 4 man werd geprobeerd om de app werkend op mijn telefoon te krijgen maar dat lukte niet, totdat iemand mij vroeg om de telefoon opnieuw op te starten en ja hoor het werkte.
    Terug naar Leo voor nog een kop koffie en een plekje in de schaduw om alle informatie eens goed te bestuderen. Na verloop van tijd kwam hij bij me zitten en via de vertaalapp gaf hij allerlei informatie over de omgeving hier. Hij zei dat deze omgeving er zeker om vroeg om minimaal 3 dagen te blijven.
    Het blijkt dat er hier in de buurt nog meer schitterende plaatsjes zijn die niet in mijn reisgids staan. Dit is waar ik van houd, de geschiedenis van zulke oude plaatsjes en hoe zich dat vertaald naar het heden.
    Ik heb besloten om hier een tijdje te blijven en op mijn gemak rond te gaan rijden en mijn meegebrachte foto-apparatuur te gaan gebruiken op die oude plekken.
    Dat betekent dat we niet meer met zn drieën verder gaan. Eva en Kittie hebben een datum dat ze terug moeten zijn en reizen door.
    Morgenochtend nemen we afscheid na 4 weken met elkaar te hebben gereisd, prachtige dingen gezien en genoten van elkaars gezelschap. Dat zal wel weer wennen zijn 🫤
    En savoir plus