- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 44
- Saturday, October 4, 2025 at 5:22 PM
- ☀️ 21 °C
- Altitude: 10 m
ItalyMelito di Porto Salvo37°55’15” N 15°45’18” E
Nog langer in de wachtrij

Vanmorgen opgestaan met hoofdpijn en geen zin om dan in de bergen te gaan rijden.
Lekker stoeltje buiten en besloten om vandaag helemaal niets te doen.
Het was zonnig weer maar gelukkig niet zo erg warm.
Lekker boekje lezen, boterhammetje eten, heerlijk zo aan het strand.
Toen dacht ik opeens aan de rugzak (voor het wandelen met Justus), die had ik van Kittie weer terug gekregen toen we niet meer samen verder gingen reizen. En dan nog een tas met winterkleding voor als ik naar Rotterdam ga in januari voor het IFFR, die stond ook in de camper van Kittie.
Om plaats hiervoor te maken had ik het gereedschap en spanbanden etc. boven in de kisten op het dak gedaan.
Eigenlijk helemaal niet logisch, die rugzak en de winterkleding heb ik voorlopig niet nodig en het gereedschap en aanverwante artikelen waarschijnlijk wel.
Afijn ladder losgemaakt en de kisten aan een grondige inspectie onderworpen. Volgens mij pasten de winterkleren daar wel in. Dus reorganisatie en alles weer goed indelen.
En dan de rugzak nog......... die heb ik in een grote tuintas gedaan en vastgebonden op het dak tussen de twee kisten in.
Dat was nog niet eenvoudig, daarvoor moest ik echt op het dak klimmen en op de imperial gaan staan om de spanbanden goed om het pak heen te sjorren. Het bleek mogelijk om op de kisten te zitten, dat maakte het wel wat stabieler dan op de stangen van de imperial.
Jammer genoeg heb ik daar geen foto's van, zou wel leuk geweest zijn, maar ik was helemaal alleen op het strand.
Het werd een heerlijke dag, de tweede rustdag sinds 4 september, kennelijk was ik daar erg aan toe 😃
Het gekke is dat als je helemaal niets hoeft je dikwijls juist een heleboel doet.
Ook de spullen op de bijrijdersstoel weer georganiseerd, alles staat nu weer goed stevig.
En ik heb nagedacht over de Octobus. Steeds dacht ik dat ik m ging houden want wie weet hoe lang ik dit reizen nog kan volhouden. Het reizen met Eva en Kittie maakte dat ik het verschil goed merkte met een camper of een zelfbouwbusje zoals Octobus. En vandaag, tijdens het opnieuw organiseren, bedacht ik opeens dat ik juist langer zou kunnen reizen als ik een makkelijker campertje zou hebben. Bijvoorbeeld iets hoger zodat ik niet alles gebukt hoef te doen en draaibare voorstoelen waardoor ik niet op het bed hoef te zitten, wat zal mijn rug daar blij mee zijn 😃
En in januari gaat de wegenbelasting voor campers verdubbeld worden van kwarttarief naar halftarief waardoor het diesel rijden wel erg duur wordt.
Mijn voorlopige plan is om een benzinebus te kopen en die helemaal in te laten richten zoals ik nu weet dat ik het graag hebben wil.
Waar zo'n rustdag wel allemaal goed voor kan zijn 😃Read more
TravelerWij stonden in stormachtig en koud weer langs de lijn van het hockey-veld. 🌨️🌬️Dat is wel een heel groot contrast met het weer bij jou 🙋♂️🙋♀️😍
TravelerJa dat is een heel verschil, ik wil niet graag ruilen 😃
TravelerJe hebt, net als ik destijds, het licht gezien. Top plan! En dan niet verliefd worden, want dan wordt alles weer anders.😅🤣
Traveler😂🤣😂