• Laatste dagje camping Porto -Vecchio

November 4 in France ⋅ 🌙 16 °C

De hele dag op de camping gebleven. Het plan voor vandaag schuift door naar morgen. Vandaag Octobus opgeruimd en schoongemaakt. Kleedjes uitkloppen en alles aanvegen, wat een zand had ik binnen zeg........ had bijna een privestrand.
    Deze laatste dag wilde ik de powerbanks en de accu van de fiets opladen en heb voor een dagje stroom genomen, 4.90 per dag.
    In het tentje bij de receptie gegeten, gnocchi met pesto en mozzarella, heel smakelijk en kijk wie er naast me komt liggen? Een van de honden, het voelde goed, misschien dat er toch iets minder angst overblijft?
    Lekker douchen en haren wassen, ik kan er weer even tegen de komende tijd 😃
    Ik heb ook een fysiek boek meegenomen waar ik gisteren in begonnen ben.
    Een soort science fiction roman over wat er kan gaan gebeuren als alle banktegoeden ineens op nul zouden staan en iedereen 1000 euro per dag kreeg, waarvan het resterende bedrag eind van de dag vervalt, zodat je niet kunt sparen. Wat kan je allemaal ineens doen met die vrijheid? Je hoeft niet meer te werken voor de hypotheek en vaste lasten, je hoeft ook niet meer naar je werk. Wat zou je dan kunnen gaan doen? Er is dan geen macht meer, want mensen kunnen niet meer omgekocht worden of gedreigd met baanverlies. Geen verschil meer tussen arm en rijk. Ook de media wordt niet meer betaald door adverteerders en sponsoren waardoor ze opeens vrij zijn om alles uit te zenden dat zij belangrijk vinden.
    Uitvindingen en ontdekkingen die onder in de la beland zijn omdat ze het grote geld in de weg stonden, kunnen nu gebruikt worden want er is geen mogelijkheid meer om winst te maken. Kortom het gaat om de vrijheid om te kunnen zijn wie je bent en wat zou je dan doen?
    Het boek past goed bij mijn opmerking van een week geleden dat we zo afhankelijk zijn geworden van onze telefoon.
    Ja of het allemaal waarheid zou kunnen worden dat weten we niet, maar Jules Verne hebben ze uitgelachen omdat hij in zijn boek 'twintigduizend mijlen onder zee' dingen had staan waarvan men dacht dat dat nooit zou kunnen. En toch is daar een heleboel van waar geworden.
    Het zet mij in ieder geval aan het denken. Eigenlijk ben ik al financieel vrij omdat ik niet meer hoef te werken en wel geld krijg om van te leven, dat is een bevoorrechte positie. Maar leef ik ook wie ik ben? Deels in ieder geval wel want het reizen heeft altijd al in mijn bloed gezeten en nu kan ik dat doen zo lang als ik wil ❤️