• Bonifacio

November 6 in France ⋅ ☁️ 17 °C

Was een wat onrustige nacht slapen naast Norman, het fietsje. Octobus is best klein maar met het fietsje erin blijft er echt weinig bewegingsruimte over. Vanmorgen kon ik ook mijn yoghurt-ontbijtje niet maken want de koelbox kon niet onder het bed vandaan schuiven en de kast met ontbijtspullen kon ook niet open. Oh wat vervelend nou......... dan moet ik maar gaan koffie drinken met een chocoladecroissantje 😂
    Dit koffiehuis was van een andere orde dan de barretjes bij een tankstation, zag er best wel chique uit, dat is ook wel eens leuk voor de verandering. Een hele vitrine vol met gebak in alle mogelijke kleuren, nee ik heb me ingehouden en het is bij een chocoladecroissantje gebleven.
    Helemaal weer wakker terug naar Octobus waar iemand een vrachtwagen met een kraan erop zo neer had gezet dat ik er niet meer uit kon. Dat wil zeggen niet op de normale manier. Ik moest achteruitrijden langs aan twee kanten autos en dan een draai achteruit naar links maken om de oprit van de parkeerplaats op te kunnen. Daar had ik 8x steken voor nodig voordat ik vooruit door de smalle opening kon. Maar ik voelde me wel goed dat het gelukt was 💪
    Op weg naar Bonifacio dan maar, waar geen enkele camping meer open is. Wel een parkeerplaats waar stond dat mensen er wel eens sliepen. Er zou een shuttlebus zijn die naar het centrum rijdt. Nou je snapt het al die bus reed niet meer want het seizoen is over. Er stond al een andere camperbus van ook een alleenrijdende vrouw, alhoewel zij had wel een hond mee, een husky, maar die reed niet 😃
    Gevraagd of zij ook bleef slapen hier en gelukkig was dat zo, want helemaal alleen op zo'n grote parkeerplaats buiten de stad voelt toch niet echt goed.
    Dan maar met het fietsje naar Bonifacio, 17 minuten fietsen en middelmatige heuvels, dat moet te doen zijn.
    Maar oh, de achterband was weer een beetje zacht, niet getreurd ik heb nu immers een fietspompje. Die past dus niet waardoor er nog meer lucht uit de band liep, ik kon er nu echt niet meer mee fietsen, de band zwabberde over de weg. Dan maar lopen met de fiets en hopen dat ik een tankstation tegen kom, want het is een autoventiel.
    Na zo'n anderhalve kilometer lopen inderdaad een tankstation met lucht, maar hoeveel bar zou er in de band moeten? Geen idee, binnen even vragen of ze me willen helpen en er liep een man met me mee, 2 bar moet het zijn, onthouden voor de volgende keer. Heerlijk om op het fietsje verder te kunnen.
    Bonifacio ligt hoog boven op een klif, ziet er geweldig mooi uit, maar dat betekent wel even trappen, gelukkig kan het fietsje best veel aan en ik redde het tot boven aan toe. Wat een geweldige aanblik ❤️
    Links van de weg naar de vesting zag ik een pad lopen, waar zou dat naar toe gaan? Dat kwam uit boven op een witte klif waar vandaan je goed kan zien hoe Bonifacio boven de zee uitsteekt, een schitterende wandeling.
    Het werd al later, toch maar naar het Touristoffice. Geholpen door een hele aardige mevrouw die ook nog ging bellen of een museum waar ik later in de tijd naar toe wil geopend is, gelukkig is dat zo. Voor morgen een combinatieticket voor het bastion L'Etendard en voor L'Escalier du Roy d'Aragon, een trap die helemaal naar beneden naar het strand loopt. De heenweg zal wel meevallen, maar de terugweg zal wel een vermoeiende zijn denk ik.
    En toen had ik nog wat tijd om door de smalle straatjes van de vesting te dwalen, prachtig die straatjes met historische panden. Een mooie stad met opvallend weinig souvenir shops gelukkig.