Palasca
November 17 in France ⋅ ⛅ 15 °C
Afgelopen nacht heeft het geregend, niet erg veel naar mijn idee, maar toen ik vanmorgen de verandering in het water beneden ons zag was ik verbaasd hoe snel dat water hoger geworden was. Als je het filmpje van gisteravond vergelijkt met deze van vandaag zie je duidelijk het verschil. Hoe moet dat er dan uitzien als er een grote bui valt?
Een bijzondere dag vandaag. Gisteravond kregen we van Paul en Janet, het Engelse stel van gisteren, een uitnodiging voor een ontbijt en een douche. Heerlijk, zij hebben vroeger veel gekampeerd en weten duidelijk waar behoefte aan is. We hebben natuurlijk volmondig ja gezegd op hun uitnodiging.
Maar eerst moesten we daar voor naar boven naar de skilift om ze überhaupt een antwoord te kunnen geven, want op onze slaapplaats was dat niet mogelijk.
Dat was een hele mooie tocht langs bergen die bovenop nog nevel hadden en waar de zon soms tussendoor piepte. En als verrassing hebben we moeflons gezien, je moet op de foto's wel erg goed kijken om ze te zien, maar in het echt was het heel bijzonder.
Elke had in al de jaren dat ze op Corsica komt nog nooit moeflons gezien, zo bijzonder is het om ze te zien. En de realisatie dat ik in een paar weken dingen gezien heb en te zien krijg waar zij jaren over gedaan heeft was daar ook, wat een geluksvogel ben ik.
Na telefonische contact boven bij de skilift wisten we waar we heen moesten. Paul en Janet wonen in een heel mooi huis met daarachter een kleine woning die ze als B&B verhuren in de zomer. Het was weer tijd voor wat exposure, ook daar hadden ze in voorzien want ze hebben een hond, Laszlo. Voor koffie, en intussen ook voor een douche, doe ik alles dus ik ben er gewoon langsgelopen en dat ging heel goed.
Paul verzorgde het ontbijt, gebakken bacon, gebakken eieren, brood, boter, marmelade, koffie en jus d'orange, heerlijk 😋
Wat hadden we veel te kletsen, vooral Janet, Elke en ik. Janet is lerares Duits geweest en Elke spreekt weinig Engels, dus al snel waren we in het Duits in gesprek waarop Paul zich langzaam terugtrok want hij spreekt geen Duits.
Eindelijk rond 14.00 uur ging Elke douchen en ik daarna. Wat heerlijk weer schone haren en lekker gedoucht.
Rond 4 uur gingen we weg om naar onze nieuwe, wederom illegale, slaapplaats te gaan voordat het donker werd.
Maar niet voordat we afgesproken hadden om morgen met zn 4en een wandeling te gaan maken dicht bij onze slaapplek.
Net voordat het donker werd waren we op onze slaapplek, het was een onverwachte, ongeplande, bijzonder interessante dag!Read more