• Saint-Florent

November 21 in France ⋅ 🌧 7 °C

Vandaag hebben Elke en ik ieder onze eigen dag gedaan. Elke moest wachten op een broek die ze besteld had in Calvi en ik wilde graag nog wat van het Noorderschiereiland zien voordat ik weer naar het zuiden afzak voor de ferry naar Marseille.
    We hebben afgesproken elkaar weer te ontmoeten in Saint-Florent aan het eind van de dag.
    Maar eerst nog even samen koffie vanmorgen.
    Het voelde gek en goed, gek omdat het inmiddels al zo vertrouwd geworden is om achter Elke aan te rijden. Goed omdat ik het binnenkort allemaal weer zelf ga doen en dit alvast weer oefenen was. Het voelde goed om te stoppen waar ik wil en net zo lang als ik wil en het voelde ook een beetje verdrietig dat Elke er niet bij was.
    De route ging langs de kust omhoog met een groot gedeelte door de bergen omdat er geen goed bereikbare kustweg is in het Nationaal Park.
    Het was bewolkt, het waaide aardig en het was, zeker in de bergen, behoorlijk koud, maar daardoor ook prachtig om foto's te maken met dreigende luchten.
    Nog 2 dagen om hier het schiereiland een beetje te ontdekken en dan op zondag naar Paul en Janet waar we een farewell dinner hebben en in hun tuin blijven slapen.
    Maandag gaat Elke naar Bastia en ik naar Propriano, we vertrekken allebei op dinsdag 25 november maar met verschillende bestemmingen.
    Ik snap echt niet dat 5 weken Corsica er nu al bijna opzit, wat is dat snel gegaan. Terwijl ik in het begin wel eens gedacht heb 'hoe kom ik die tijd door '. Mijn enthousiasme voor Corsica is nu groot terwijl ik het in het begin best moeilijk had.
    Zo zie je maar 't kan verkeren' om maar eens met Bredero te spreken.