• São Brás de Alportel

3. marts, Portugal ⋅ ⛅ 12 °C

Ook vandaag geen gehoor op de twee telefoonnummers van de olijfolie-perserij.
    Nou dan maar een rondje São Brás. Er was al twee dagen regen voorspeld, maar alleen vannacht een behoorlijke bui en vandaag weer een prachtige dag.
    De eerste koffietent waar ik naar toe ging was gesloten ondanks dat op google aangegeven stond dat ze open zijn. Dat gebeurt best wel veel het is echt komkommertijd en dan sluiten ze de boel.
    Dan maar doorrijden naar het centrum en daar een mooie route door het oude gedeelte.
    Bezoek aan de kerk natuurlijk, daar was iemand aan het orgelspelen, dat is toch echt een bijzonder, bijna devoot gevoel. Het gekke was dat er voor in de kerk een soort orgel op de grond stond waar een zwarte man op aan het spelen was en hoe ik ook zocht, ik kon nergens orgelpijpen ontdekken. Terwijl het heel hard klonk en je een groot orgel zou verwachten.
    Ik kon het natuurlijk niet vragen omdat hij aan het spelen was en een foto maken vond ik ook ongepast. Wel een videootje met orgelmuziek. Door een park lopend kwam ik weer aan een straat bij de bibliotheek, gehuisvest in een vrij modern gebouw, met een schitterende, ronde houten receptie. De wanden waren bekleed met een soort natuurstenen bruine tegels, met in het midden een prachtige patio en een statige trap naar de eerste verdieping.
    Verder langs de oude fontein met het gebouw waar de wasplaats was, Jammer genoeg was dat hermetisch afgesloten, ik ben op een hek geklommen om toch foto's te kunnen maken.
    En toen was het toch echt tijd voor koffie, bij een heel oud ingericht koffietentje/restaurantje. Zelfs de toilet hadden ze meegenomen in het geheel.
    Heerlijk in het zonnetje mijn boek lezen op het terras.
    Na de koffie weer verder en toen belandde ik in de Cinema bij een expositie van quilts, wat een mooie kleuren, verschillende ontwerpen en wat zal dat veel werk geweest zijn!
    Terug over het plein en daar de tweede koffie op een terras, tegenover een vestiging van het bedrijf van een nichtje en haar man 'Divine Home', genietend van de digitale Texelse Courant, wat een heerlijke relaxte dag.
    Bij de Octobus nog even een tortilla warm maken en met een salade erbij was dat een heerlijke maaltijd.
    Op naar Alte waar ik met Susanne morgen koffie ga drinken voordat zij na 4 maanden weer naar huis vertrekt.
    Een mooi slaapplekje bij het busstation in Alte met zoals er ook aangegeven staat een heus toilet, wie doet me wat?