• Nog een nachtje in Algueda

March 28 in Portugal ⋅ ☀️ 20 °C

Vanmorgen met Octobus weer teruggereden naar Anadia waar we zijn begonnen om het gat van gisteren dicht te lopen, dat is ontstaan omdat we niet in Sernadelo in de herberg konden slapen. Daarom slapen we voor de tweede keer in de herberg in Algueda.
    Ging eerst wat moeizaam bij mij, spierpijn in mijn hamstring links, maar na wat rekken en strekken ging het wel weer. Lekker koffie drinken in een dorpje waar we doorheen kwamen en later eten in een restaurant, de Portugese restaurants gaan hier om 12 uur open en stromen dan heel snel vol. Ik had er al meer dan 10 km op zitten en wilde een taxi terugnemen naar Octobus in Anadia, maar de telefoon werd niet opgenomen. Dan toch maar doorlopen er zit niets anders op.
    Vlak voor Agueda gingen Justus en ik uit elkaar, hij liep door naar Serém en ik zou in Algueda een taxi nemen naar Octobus.
    Een taxi vinden lukte bij de taxi standplaats net over de brug en die bracht me bij Octobus. Maar daar kwam ik tot de ontdekking dat ik de sleutels niet had, die zaten bij Justus in de rugzak.
    Oh nee hè, we hadden er al eens over zitten grappen maar nu was het dus echt gebeurd.
    Daar sta je dan, toch maar even Justus appen dat hij in Serèm een taxi
    naar Octobus moest nemen ipv dat ik hem zou ophalen.
    Serèm is maar een gehucht en Justus dacht dat hij daar geen taxi zou kunnen vinden, de ervaring van eerder bij het restaurant hadden dat ook wel bewezen. Dus hij is terug gelopen tot bij een Continente, groot warenhuis, en kon daar een taxi bellen.
    En al heel snel stond er een taxi bij de Octobus, echt goed geregeld van hem.
    We hebben bij de herberg een upgrade gekregen en hebben nu een 2-p kamer met eigen douche en wc 😃 daar kunnen we wel aan wennen.
    Al met al een goede dag, ik heb 15 km gelopen en Justus 27 km, zeer tevreden.
    En oh ja, de blauwe plekken worden steeds minder.